Hirdetés
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- RAM topik
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
Aktív témák
-
HERR Z
veterán
hydor L20,Hunfrost blokk alaplapra procira vga-ra, Lada radi vagy klímaradi, tartálynak meg fékolajtartály...
ez így 35-40k, de ha megnézed jobb pumpa, nagyobb radi és vga, alaplap hűtés is eltűnik...
összehasonlíthatatlan a 2 rendszer teljesítménye
Ráadásul bigwacit nem tod lényegében bővíteni -még ha van is hozzá blokk maga a radi pumpa kombó is kevés...
de blokk se nagyon van hozzá -
HERR Z
veterán
jobb pumpábol akkor vegyél legalább egy 900-1200l/h-sat ha ennyire nevetséges méretre le akarod szűkíteni
Olcsó rendszerhez meg leírtam mi kell +azt még bővítheted...igaz nem jár hozzá TT matrica....de bazze 3 oldala mindenki lebeszél a hülyeségedről de ha meg akarod csinálni tegyed de nem itt rinyálj majdhogy nem megy....
-
HERR Z
veterán
válasz
somodisoma #3615 üzenetére
úúúúúú....csak aza baj hogy ordasi/popey/hunfrost/innova mind 8/10-es csövezést használ nem 6/8-ast...
-
HERR Z
veterán
nem éri meg 14k-ért se...vagy egy rendes vízhűtést vegyél vagy egy jobb léhgűtést...
amúgy a tarti árát ki tod kerülni ha fékolajtartályt veszel/1k maxx/ radi prokytól 2.5k pumpa iwutól 3k vagy új hydor 6k, blokkok meg ízlés szerint hogy mit akarsz hűteni ha csak procit akkor 3-9k-ig válogathatsz...nem egy dizájn rendszer de agyonalázza az asz@r CM szettet -
HERR Z
veterán
válasz
somodisoma #3428 üzenetére
szerintem alu radit könyebb találni mint full rézt...mondjuk az összes új mai autó alu radival megy
-
HERR Z
veterán
válasz
Hunterevil #3423 üzenetére
a nagyobb csőbe forrasztasz egy kisebb csövet abba egy mégkisebb csövet...persze ez akkor oldható meg ha van ismerősöd/ vagy Te meg tudod csinálni..
-
HERR Z
veterán
500l/h-s és 12V-os...hangja úgy 7V alatt nincs afölött van sajna
-
HERR Z
veterán
40k-ból kapsz mindenre hunfrost blokkot, egy hydor pumpát vagy 1046-os eheimet meg egy tartályt...mivel radid van ezért azt csak ki kell pofozni, esetleg rá kell tenni 1-2 ventit...
a hydor is ultracsendes szal én inkább azt ajánlom mint eheimet, felesleges pénzkidobás... -
HERR Z
veterán
válasz
hummerdikk #2720 üzenetére
2 hét múlva szabadul csak fel...ha addig kibírja
-
HERR Z
veterán
válasz
rambo4ésfél #2706 üzenetére
a mezei fagyállóba is van korrózióvédő, szal felesleges erre külön költeni
-
HERR Z
veterán
válasz
hummerdikk #2705 üzenetére
egy naugyéba hogy egy hónap mulva se lesz meg az a waczak tartály...nemhogy vennél legalább átmenetileg egy fékolajtartit míg barmolsz vele
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
A64-re hunfrost blokk és az alaplapra is kell egy...vga-ra se ártana
pumpából laing vagy hydor fér bele a keretbe ezek megfelelő teljesítményűek...az alapján dönts hogy 12V-os vagy 230v-os kell....amúgy tudásra árra kb egy szint...
Ha a design mind1 és ár is kell akkor vagy barkácsolsz hetekigvagy veszel egy fékolajtartály 5-700Ft-ért...a radiátor a kérdéses csak...egy autó fűtőradiátor megfelelő de csak ha meg van támogatva legalább egy ventivel....a radi állapot gyártó bontó függvényében 500-2500Ft között változhat...esetleg ha van klímás ismerős akkor lehet tőle is radi amely sokkal jobb--nekem is ilyen fejlesztés lesz 2 hét múlva
---
-
HERR Z
veterán
válasz
Hale Bopp #2630 üzenetére
akkor Laing +hunfrost blokkok meg valami kisebb radiátor/hunfrost kisradi, innova singli radi../ egy SX1-el....meg valami tartály ami tetszik vagy belefér a keretbe
ez úgy 36-38k körül mozog....és akkor a gépedben lesz a radiátor...másik megoldás ha veszel egy atomnagy radit és a ház oldalapja helyett azt teszed fel...ez még olcsóbb is lenne, és hatásfokilag is messze túlmutatna egy single radin -
HERR Z
veterán
válasz
Hale Bopp #2628 üzenetére
mit akarsz hűteni, mennyire számít a design, mennyire akarsz mobil gépet/vízhűtéshez képest../mennyire vagy csendmániás, és mennyit szánnál rá
25k-tól lehet építeni olyan rendszereket ami az alaplapot procit és vga-t hűti...kb...kicsit igényesebb alkatrészekkel 35-40k.....
ha nem tuningolsz akkor nem kell a chipsetre hűtés....ez kb 4-7k-val teszi olcsóbbá a rendszert
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
szvsz valami fűtőradi...alu..
samprassnek van 5k-ért klímaradija az jobb, igaz koszos...minnyá linkelem
ez ár/értékben jobb lenne akkor:
Bővebben: link
Itt a kisebb radit nézd...
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
válasz
somodisoma #2512 üzenetére
nemhiszem hogy után kellene töltögetni, nekem 4 hónap alatt maxx egy kétcentes ha eltávozott a rendszerből...amúgy ha a rendszerbe alkohol vagy fagyálló vagy egyéb van akkor utántöltésnél szerintem elég a sima víz....
-
HERR Z
veterán
Samprasstől lesz pont a radi
Lada fűtőradim van rajta 2 papst venti...az erősebbik fajta /94m2 34dB../de van itthon egy 12-es is ami még ezeknél is erősebb de maxx úgy 25db hangja van...Szal a 2 papst véglegesen le lenne szabályozva és maxx a 12-es pörögne fel, a hőmérséklet függvényében...
Szal nem akarok passzív rendszert csak szimplán egy halk rendszert akarok mostmár...
A procc 1.66V-ot kap, de ez még S754-es, ez bírja a kiképzést/1.8V mellett bír 2780MHz-et is csak hát nem egészséges.../
Amúgy passzív rendszerem nem is lehet, mert ha nincs venti kötve a lapra akkor el se indul a gép.. -
HERR Z
veterán
válasz
hummerdikk #2507 üzenetére
szerintem lehet jobb lenne egymás után kötni a 2 radit mivel eléggé eltérő erősségűek lesznek....és a T idom eléggé nagy ellenállású-->lassítaná a rendszert...
de majd kikisérletezem az lesz a biztos -
HERR Z
veterán
viszont annyi előnye van hogy ha 50 foknál kapcsolom be a ventit: télen 3-4 óra napi használat mellett 2-3 fokot dobott a szobámon-->1-gyel vissza lehetett venni a konvektort
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
válasz
Chieftec #2500 üzenetére
ez az 57 fok ez a rekord....
úgy van hogy BIOSba be lehet állítani hogy hány foknál kapcsoljon rá a venti...
Ha ez 40 fok akkor 47 fok a max és ekkor a víz kb 31-32fokos
Ha ez 50 fok akkor 57 fok a max és ekkor a víz kn 36-38fokos....
Az a baj hogyha 40-re beállítom akkor elég hamar halható lesz a ventimivel üresjáratba 33-34 fok...
És igen 1.65V-ot kap a rendszer ami a forrófejű NF3-mat és az agyonhúzott R300-at is hűti...ennek fényében szerintem annyira nem vészesek ezek a hőfokok...csak nem mindig halk a rendszer -
HERR Z
veterán
Lada radival nem tud a rendszer passzívan menni ilyen beállításokkal, sőt néha az 57 fokra is felmegy full terheléssel és 2 ventivel, ami ráadásul 94m2 levegőt nyom...a hőfok nem zavar, csak az hogy szeretném a rendszert kicsit hidegebben tartani--így a vgaból akár még többet is ki lehetne hozni.....
Mert elég hülyén néz ki hogy egyszer viszi a 420-at egyszer meg 400-on dobja a hibákatHőfoktól függően
-
HERR Z
veterán
két radis rendszerről vkinek van tapasztalata?
Szerintetek mennyit dob a második radi?főleg ha majd 2-3x akkora mint egy Lada radi?? -
HERR Z
veterán
Háztartási sósav 20%-os és egyátalán nem erős.......a rezet pont nem bántja csak a ganét ami a radfiban van...kerozinmaradvány stb...nekem egy légy volt a radiba
Sósaval felöntöd hagyod reagálni 2 órát rázogatod vagy 5-10 percig utánna kiötnöd s vízzel vagy 20 léről kimoso...ezt 3x eljátszva csumatiszta lesz a radi...mondjuk egy napod rámegy -
-
HERR Z
veterán
én a hydor l20-t ajánlom még mindig...lehet 6k de jó cucc....tartályal meg csak szenvedni fogsz mint hummer, vegyél egy fékolajtartályt egy ezresért maxx és nem kell vele szívnod...de ha mindenképp szenvedni akarsz akkor rajta...de neki is több hónapja készül az a tartály és még mindig .............................................itt egy jelző állna
-
HERR Z
veterán
válasz
rambo4ésfél #2043 üzenetére
:
A hydor halkabb mint a 5V-on járó SX1.....akkor lehet mégse kell -
HERR Z
veterán
válasz
rambo4ésfél #2039 üzenetére
valamihez tudod viszonyítani????Vagy egy kb db érték?
-
HERR Z
veterán
válasz
rambo4ésfél #2035 üzenetére
A laing lehet fog érdekelni
Hangja az mennyi kb?Hydor L20-hoz viszonyítva?
-
HERR Z
veterán
ez gáz....mert a foglalaton lévő fülek nem bírnak el 350-400g-ot maxx....S939-nél ez nem lesz gond lefogatókeret 2 csavarja meg fogja fogni...
tartály:warburg fékolajtartály hozzányúlás nélkül passzol a 8-as rendszerekhez...és olcsó..ha nincs más ötleted akkor ez bőven jó -
HERR Z
veterán
válasz
REAL WORLD #1982 üzenetére
Hunfrost blokkokból kijönne egy rendszer -bontott radival-....szerintem amúgy több értelme lenne a gpu-t és a chipsetet hűteni első körbe -gondolom lenne tuning is...- minthogy a vinyókat...tápba maxx ventit tudsz cserélni ha nagyon hangos, arra vízhűtést nem találsz sajna...
-
HERR Z
veterán
hydor l20-ak néha feltünnek itt a fórumon 2-3k áron, boltba 6k....ennél alább nagyon ne add mert az a hűtés rovására megy
blokk meg van a www.tuningnet.hu -n vagy www.hunfrost.hu -n, árakkal -
HERR Z
veterán
válasz
hummerdikk #1908 üzenetére
ezt pont te mondod?
JUUUUUUUJJJJJJJJJJJ
a te tartitd aztán marha szép... -
HERR Z
veterán
válasz
hummerdikk #1615 üzenetére
a normál hőmérsékletnél melegebb hő mindig fölfelé áramlik...legyen az Lada radi vagy bármi...egyesek ezért raknak ventit a szobába /plafonra../hogy a meleget lefújják onnan...ezzel is ''fűtve'' a szobát....
-
HERR Z
veterán
válasz
hummerdikk #1579 üzenetére
nekem azért van így a radim hogy a lábamat rátehessem ha fázik
Most annyit trükköztem még hogy elfektettem és alulról fujatom levegővel....cirka 7fokkal lett hidegebb ezáltal.....és még a lábamat is nagyobb felületen melegíthetem
Mondjuk kitakarítottam a rendszert is mert a piros csövem fekete lett annyi apró trutty ragadt leMost meg fagyálló kering benn szal még alga se lesz
Szvsz oda teszed ahova akarod, nem ezen az egy fokon fog múlni
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
felesleges kivágni a pénz innova blokkra Hunfrost bőven megfelel hozzá.Pumpa ami tetszik vagy amire fussa
egy 600-700L/h-jó azért nem árt lehet akár mezei Hydor L20.
Hőleadó tekintetében mennyire számít a külső?ha nem számít akkor lada fűtőradiha egy kicsit számít akkor klímaradi ha számít nagyon akkor valami gyári, ami várhatóan mind2-nél kisebb teljesítményű lesz de drágább áron
-
HERR Z
veterán
válasz
hummerdikk #662 üzenetére
jah csak így egy pár blokk nem mutatta meg a foga feketéjét
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NBA és kosárlabda topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- ASUS routerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- Windows 10
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Targus Universal USB 3.0 - (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest