Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • REAL WORLD

    tag

    Sziasztok!
    Úgy néz ki, hogy a hétvégén jutok egy kis pénzhez és szeretném a gépet egy kicsit fejleszteni. Most a hűtés van soron!
    Most egy Zalman CNPS-7000A CU hűtőm van egy 3,2GHz Prescott procin és 60°C fölött mozog. Nem nagyon vagyok megelégedve vele. Természetesen van plussz venti is a házban, amitől szintén szeretnék megszabadulni. Egy Ati 9600XT muzsikál benne, egy 200GB Seagate SATA és egy 120GB SAMSUNG SATA vinyóval. A lehető leghatékonyabb, legjobb és természetesen nem a ledrágább hűtést szeretném beletenni. Egy Thermaltake 480W-os táp van a gépben és a vinyókon 1-1 2 ventis hűtő. Nagyon hangos.
    Hallottam különböző zajcsökkentő módszerekről (a ház belsejébe ragasztani valami szivacs szerű anyagot, a vinyókat pedig valami gumival ellátni), de sajnos nem vagyok nagy profi a témában. Tehát szeretném a tanácsotokat/segítségeteket kérni, hogy hol is kezdjem. Kb 30-35k lenne most. Amit mindenképpen szeretnék elintézni az a CPU blokk, a radiátor (ha lehet passzív vagy 1 db halk 12 cm-s ventivel), pumpa, tartály, hdd-k hűtése és az egész halkítása, amennyire lehet. A GPU és a chipset valamint a memóriák ráérnek később, egy második ütemben. De ha kijön ebből a pénzből, akkor az se baj... :)
    Nézegettem a HunFrost féle hűtést és elég jónak néz ki (bár egy kicsit drága). Mik a tapasztalatok róla?
    Természetesen ahogy időm engedi, megpróbálom végignézni ezt a topicot és az előzőeket is, de azért jól jönne 1-2 jótanács, segítség egy kezdőnek (ebben a témában). Előre is köszi és bocs a hosszú hozzászólás miatt!

    ''Welcome to the REAL WORLD!'' (Matrix)

Aktív témák