Új hozzászólás Aktív témák
-
haromegesz14
aktív tag
Sziasztok!
Van egy WPF alkalmazásom, aminek az egyik ablakának a tartalma különböző pagek segítségével változik. Az alkalmazás bezárását követően tovább fut a debugger. Milyen megoldás van a pagek bezárására, hogy a kilépést követően az alkalmazás ne fusson tovább?
-
haromegesz14
aktív tag
válasz
zulu_mester #7152 üzenetére
-
haromegesz14
aktív tag
válasz
sirszevenap #7103 üzenetére
EZT nem látni - már ha hivatkozás akart lenni
Textboxnak nincs Text property-je? Arra állítsd be a username/password-t.
-
haromegesz14
aktív tag
-
haromegesz14
aktív tag
Azon problémára, hogy egy erőforrást a lehető legjobban kihasználjunk, milyen algoritmusok vannak? (Knapsack-re ráakadtam, ilyesmi kellen)
-
haromegesz14
aktív tag
Szeretnék csinálni egy mindig egyedi random számot visszaadó metódust! Google segítségével ráakadtam maga az egyedi random szám generálására, viszont ezt egy ciklusba és egész számot visszaadó metódusba ágyazni nem tudom. Amim van:
public int Generator()
{
do
{
MyNumber = R.Next(0, 30);
if (!randomList.Contains(MyNumber))
{
randomList.Add(MyNumber);
}
} while (!randomList.Contains(MyNumber));
return MyNumber;
}Ez ugye akkor is vissza adja a random számot, ha az már szerepel a listába. Erre valami megoldás?
-
haromegesz14
aktív tag
Ha van egy XY osztályom, ami megvalósítja a ZS interface-t, és egy W osztályom, aminek ősosztálya az XY, akkor az így örökli az ZS interface-t is, vagy külön hozzá kell rendelni?
-
haromegesz14
aktív tag
Hogyan tudom azt csinálni, hogy ha van egy override-olt .ToString()-em, és csak a benne deklarált, konzolra kiíratni kívánt változók értékét szeretném más színnel megjeleníteni?
Tehát return "Salátaszövegdefaultszínnel: " + változóértékemásszínnel + ".." + ...;
Jajj de szépen fogalmaztam ..
-
haromegesz14
aktív tag
Visualt Studio '13-ban készített projekteket nem kompatibilisek '12-vel? Nem tudom betölteni a projekteimet a régebbi környezetbe.
-
haromegesz14
aktív tag
Szerkesztési időből kifutottam
Még annyi, hogy a konzolos programocskám egy előre meghatározott gomb lenyomására kilépjen, bárhol is jár a főprogramon belül, hogyan lehet megvalósítani? Egy Environment.Exit(0)-t kellene valamiféle keypressed feltételhez kötnöm?
-
haromegesz14
aktív tag
Konzol ablak méret módosítására a Console.SetWindowsSize-t kell használni, vagy van elegánsabb megoldás rá?
-
haromegesz14
aktív tag
Int típusú tömb egyik elemének értékéhez szeretnék hozzáfűzni stringet. Hogyan lehet megoldani típuskonverzió nélkül? Vagy a kiválasztott elemet konvertáljam stringé és pakoljam egy másik string típusú tömbe, és egyszerűen utána csatolom a kívánt stringet?
-
haromegesz14
aktív tag
Visszatérési érték ként egy teljes tömböt vissza lehet adni? Ha igen, mi a szintaxisa?
-
haromegesz14
aktív tag
Lehet Én gondolkodok rosszul, de ha 0-tól megy az indexelés, és én a ciklusváltozót osztogatnám 5-el, így nem jó ha nullát kapok vissza maradéknak. Első 5. elem a 4-es indexű, tehát maradék 4, és ezt követve ugye a többi X elemre is jó lenne.
Megoldódott!
static bool otodike(int szam)
{
bool otodik = false;
if (szam%5==4) otodik=true;
return otodik;
}szam paraméterként pedig megkapja a ciklusváltozót, és így már jó is. Köszönöm szépen a segítséget!
-
haromegesz14
aktív tag
válasz
Alexios #5291 üzenetére
Igaz, jövök is a kódrészlettel. Tehát azt szeretném ezzel elérni, hogy a for ciklus változójáról ugye amit folyamatosan növel, ha éppen 5-el osztható, akkor legyen ott egy sortörés. A string tömbömet sikerült feltöltenem, csak ötössével tagolva szeretném sorokba rendezni az X elemét. Metódussal viszont csak idáig jutottam:
static bool otodikE(string[] A)
{
bool otodik = false;
for (int i = 0; i < A.Length; i++)
{
if (i%5=4) otodik true;
}
return otodik; -
haromegesz14
aktív tag
Hello!
Ismerkedek még csak a nyelvel, konzolos alkalmazások színterén, segítségeteket szeretném kérni!
Van egy string tömböm, aminek az elemeit metódussal úgy szeretnék kiíratni, hogy minden 5. elem után új sorba írja az elemeket. Hogyan tudom vizsgálni azt, hogy éppen az 5.? Maradékos osztással próbáltam, de sajnos nem jártam sikerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest