- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fotós kérdések órája
- TV antenna és jelerősítés
- Apple asztali gépek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Socket AM4
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArchElf
addikt
válasz
Dobozossör #1356 üzenetére
Szerintem ne legyen 'auto edit' jellegű megoldás, ha módosítani akar valaki egy mezőt, akkor kérdezze le a program, hogy az adott mező szerkeszthető-e, és ha igen, akkor zárolja a sort (Tranzakcióban update-eljen egy mezőt, ami a zárolást jelzi, vagy egy másik táblát, amiben a zárolások nyilván vannak tartva).
Igazából amit keresel, arra nem hiszem, hogy van dobozos megoldás - ráadásul, amit szeretnél az nem is igazán szép.
Igazi LAN-on (ahol nincs az udp multicast tiltva) elméletileg megoldható egy ilyen megoldás SQL nélkül - UDP multicastba téve a gépeket, ahol mindenki bemondja az éterbe, hogy épp mit csinál. Ám egyrészt az UDP nem megbízható (nincs garancia, hogy mindenki megkapja a csomagot és fel is dolgozza), másrészt egy nagyobb céges hálóban általában szűrve vannak a multicast hívások a VLAN-ok között. Ráadásul ebben az esetben nincs kizárás, tehát elméletileg előfordulhat, hogy "egyszerre" jelenti be mind a két gép a szerkesztést, és vagy mindkettő szerkesztő üzemmódban marad, vagy mindkettőnél letiltódik a szerkesztés (megvalósítástól függően).AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Dobozossör #1354 üzenetére
SQL lekérdezés nélkül nem nagyon megy... Honnan tudja a kliens, hogy más is nézi azt a view-t? Ha sok adat van a view-ban és nem akarsz folyton mindent lekérdezni, akkor egy ID mezőre le lehet mondjuk kérdezni egy SELECT Max(ID) FROM View -val, hogy van-e újabb rekord, vagy ha frissülhetnek a mezők, akkor legyen a táblában egy TimeStamp mező (DateTime) ami frissítéskor frissül és akkor a SELECT Max(TimeStamp) FROM View-val megnézni, hogy van-e újabb adat. Esetleg csinálni egy Triggert, ami UPDATE/INSERT/DELETE-re frissít egy DateTime mezőt egy külön státusz táblában...
Szóval lekérdezés nélkül nekem semmi nem jut az eszembe, lekérdezésekkel, meg a fentiek.AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Dobozossör #1352 üzenetére
Ez talán egy kicsit kisegít:
http:
//stackoverflow.com/questions/844835/sending-mail-throught-http-proxy
Amúgy röviden csak annyit, hogy a HTTP proxy-nak semmi köze nincs az SMTP-hez. Ha céges hálózatban vagy és nem megy ki az SMTP, akkor az nem a proxy/kliens hibája, hanem a tűzfalon van letiltva a kimenő SMTP. Amennyiben mégis szeretnél valamiért HTTP-n keresztül "kimenni" úgy pl. azt a megoldást tudom ajánlani, amint a mi a fent linkelt eszélgetés végén található - persze céges hálózaton ez nagy valószínűség szerint a helyi szabályokba ütközik..És még ezt találtam neked: http://www.lesnikowski.com/blog/index.php/tag/mail-dll/
AE
-
martonx
veterán
válasz
Dobozossör #1348 üzenetére
Engem az érdekel mire volt jó mindez? VB alatt titkosítani valamit? Mi lett ettől biztonságosabb? Vagy fájl alapú adattárolást használt valaki? Csak erre tudok gondolni. De ez a gondolat meg elég valószerűtlen, így 2011-ben amikor már mindenki adatbázist használ.
Ha meg már ott a VB.Net minek a PHP?
Eh mindegy, sok kérdés felmerült bennem, igaziból egyedül a konkrét megoldás nem érdekelt -
Dobozossör
tag
válasz
Dobozossör #1347 üzenetére
A probléma megoldódott, akit esetleg érdekel, ez alapján csináltam.
-
sonar
addikt
válasz
Dobozossör #1123 üzenetére
Hát .Net nem arról híres, hogy ne lehetne visszacompilálni
DotNet protector kulcsszóra keress rá a googliban.Többiben sajnos én sem vagyok jó, de ha találsz vmi jó megoldást ne felejsd el megosztani velünk is
-
ArchElf
addikt
válasz
Dobozossör #1109 üzenetére
Asszem láttam 1-2 éve a codeproject-en ribbon bar komponenst. Lehet, hogy nem vb, hanem c# alatt volt megírva, de ez a .NET motort nem nagyon izgatja.
AE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest