Hirdetés
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen videókártyát?
- HDD probléma (nem adatmentés)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Doky586
üzenetére
"nem értem hogy egy gépen belül miért jó hálózatot használni"
Abszolút nem biztos, hogy menni fog hálózattal, de azért lenne jó, mert akkor win10-ről tudnám használni, és a legújabb szoftverek által készített és kezelt fájlokat tudnám a nyomtatóval kinyomtatni, nem határolnának be a virtuális xp ősrégi szoftverei. Azok nem kezelnek egy csomó mai office-fájlt. Hacsak nem alakítok mindent pdf-be, de ezt jó lenne megspórolni.

-
válasz
Doky586
üzenetére
Nem olvastál vissza, már fent van a VirtualBox, a virtuális XP, meg minden. Egy régi sumatra pdf is fent van, működik a nyomtató és a szkennerem is.

Ami a fejtörést okozza, az az xp szoftverezése, mert oké, hogy pdf-be lehet alakítani minden word vagy más office-fájlt, azért a legjobb az lenne, ha nem kellene. Ha megoldható, hogy a win10-es gépről hálózaton keresztül, a virtuális XP-re telepített nyomtatót használni tudjam, az lenne a legjobb. Zolee is mondott ötletet rá, de finoman szólva nem vagyok egy hálózati-guru.
-
Azért van amit nem talál meg automatikusan a win10 sem, előfordul, hogy manuálisan kell beadni neki valamit. Jelen esetben azonban esélytelen. Nemcsak hogy win10, de még win7 driver sincs erre a nyomtatóra.

Kérdés, hogy Win10 driver nélkül esélytelen-e, hogy win10-es géppel csatlakozva, hálózaton egy xp-s gépen lévő nyomtatót használjak?
-
Segítségetekkel nagyjából képbe kerültem, most már rendben van a VirtualBox az XP-vel. Így külön XP-s gép nélkül is használni tudom a régi nyomtatót, sőt egy szkennert is. Köszönöm nektek a segítséget, az infókat!
"Bár ha a gazdagépre nincs nyomtatódriver...."
Nem, nincs win10-re HP LaserJet 1000 nyomtatódriver. Azt mondod ezzel, hogy ha hálózaton elérhető a virtuális XP-re telepített nyomtató, akkor sem tudok a win10-ről nyomtatni a gazdagépre telepített driver nélkül?
-
Ahhhaaa! Na, letöltve a helyes verziószámú összetevőket, már hiba nélkül lefutott a telepítés, köszönöm szépen!

Amit nem értek, hogy ezt a VirtualBox Extension Pack-ot, meg a VBoxGuestAdditions-t miért kell külön telepíteni, miért nem tartalmazza alapból a VirtualBox telepítő? Gondolom nem az a cél, hogy szívassák a kevésbé tapasztalt usereket, de akkor mi?

Egyébként mi a funkciója ennek a két összetevőnek?Még egy kérdés: A gazdagépről (win10) hogy tudom elérni a virtuális xp-n lévő nyomtatót?
-
Köszi coco és Macs, csak sikerült a dvd-írót csatolni a virtXp-hez, így már fel tudtam telepíteni a nyomtatódrivert a cd-ről. Már tesztoldalt is nyomtattam vele. A GuestAdditions iso-t is telepítettem. Viszont:
"Az Extension Pack a fizikai gépre megy"
Oké, de elindítom az "Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack-6.1.18.vbox-extpack"-ot, erre ezt kapom. Egyrészt elindul magától a VirtualBox, másrészt azt írja, hogy már települve van, holott hibakóddal leállt a telepítése. Az Újratelepítés-re kattintva pedig ugyanúgy hibakódba fut.
Hogy kell a gazdagép fájlait láthatóvá, használhatóvá tenni a virtuális gépen? Iso-t tudok csatolni, az oké, de hogy kell telepíteni programokat, exe-ket?
-
1. XP telepítve
2. Nyomtató driver nincs telepítve, mert CD-n van, és a virtuális xp nem érzékeli a dvd írót.
3. Nincs telepítve nyomtató vezérlő alkalmazás, nem tudom, hogy kell.
4. A VM-en futó XP itt látja a nyomtatót, itt nem látja. -
Sziasztok!
Egy régi, csak XP-vel működő nyomtatót szeretnék használni win10-en, ezért a VirtualBox-ot javasolták. Feltelepítettem, és az XP-t is létrehoztam. Ezeket javasolták, de nem jutok előrébb. Mi a következő lépés?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bittorrent topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Magisk
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Hogy kell átadni az optikai egységet a virtuális környezetnek?