- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
hibavissza #23942 üzenetére
Én még csak távoli ismeretségben vagyok a Fuji film szim.-ekkel, néha próbálgatok egy-egy LUT-ot - ez inkább csak lustaság -, vagy a vázban lévő processzorral feldolgozok pár jpeg-et. De folyamatosan azon kapom magam, hogy ez nekem édes kevés.
(És a Fuji jpeg motor állítólag a legjobb a piacon. Képzelem akkor mennyire használható bármilyen másik márka SOOC jpeg-e/videója. A telefonok alapból túlszaturált képi világáról nem is beszélve.)Nekem kell a dodge&burn, kell a +-3EV expozíció korrekció, kell a color grade, kell az újrakomponálás, és néha kell a retus is. Ha jpeg-ben lőnék, akkor a legtöbb képem kuka lenne, ami spontán készül. Jpeg-gel max kontrollált körülmények közt lőnék csak. Ugyanez a 8 bites rec709. Harmadik nekifutásra talán a helyére kerülne minden beállítás egy adott jelenetben. De egy megismételhetetlen pillanatra nekem kell a mozgástér utómunkában.
Persze fényképből lehet raw-ozni telefonnal is, de az messze van még a 14/16 bites 11-14EV szenzoroktól és qrva messze a drága üvegektől.
Live focus meg egy kalap kaki - az csak egyetlen egy szituációban működik jó hatékonysággal: ha csak két rétege van a képnek (előtér és háttér). Ha komplex és többrétegű képed van finom átmenetekkel, akkor az algoritmus csütörtököt mond.
Egy Fuji DR400-as dinamikát mikor fog hozni egy telefon?
Vakuzni elektromos zárral meg amúgy sem lehet, szóval komolyabb fotónál meg meg vagy lőve.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen NAS-t vegyek?
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- iPhone topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 4GB I 500GB I Radeon I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest