Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
teodore
csendes tag
Sziasztok..
A minap vásároltam egy nagyon szép és jó Videoton RA 6363 S Rádió-Erősítőt.
Az egyetlen problémám hogy a háttér világítás nem működik.
Valaki tudna ez ügyben segíteni?
Köszönöm a válaszokat.
-
csubííí
senior tag
Megpróbáltam tesztelni az erősítőt,minkét csatornára rákötöttem egy 8 ohm-os hangszórót(általam csak teszt hangszórónak nevezettet). Láss csodát,a sercegés recsegésnek semmi nyoma. De nem sokáig vagyis kb.2 órát tartott az öröm,ugyanis még szerencse hogy a készülék mellett voltam egyszer csak az az oldal amelyikből még nemrég a sercegés szokott előfordulni hirtelen elkezdet búgni (gondolom az egyenáram ment ki rajta) azonnal ki is kapcsoltam. A készülékből enyhe füst,meg a hangszóróból is. A hangszóró tekercse leégett,fura módon a vég-fok panelon csak a felső teljesítmény-huzal lakja égett meg egy kicsit. Bemértem mindent és nem találtam rossz alkatrészt,de valami mégis okozza ezt,de mi? Szóval később újra bekapcsoltam és mind ha nem történt volna semmi,szól rendesen. Már nem tudom mitévő legyek,mit is kellene cserélnem,hogy az az oldal is gond nélkül szóljon. A nagy hangfalat rá sem merem kötni.
-
csubííí
senior tag
Hello mindenkinek!
Segítségre volna szükségem. Van egy Videoton RA 6363 S rádiós erősítőm. Két problémám volna vele.
Az egyik,hogy a rádióadó a bekapcsolás után kb.10perc múlva állapodik meg,addig előrébb kell tekernem a skálát az adott rádióadóhoz és ahogy telik az idő úgy folyamatosan kell hátrább tekernem. Ha már megállapodott utána gond nélkül megtartja,nem (megy el). Ha elkapcsolom magnóra majd vissza ugyan ez a jelenség van,csak kevesebb idő kell.
Szóval mi a hiba oka és javítható-e?
A másik,hogy az egyik oldalon olyan jelenség szokott jelentkezni,hogy miközben szól elkezd sercegni,recsegni de a zene normálisan szól közben. A hiba alatt minden potméterre normál módon reagál mintha nem is lenne gond. Mindegy mi van rá kötve vagy a rádiója szól-e akkor is szokott jelentkezni ez a probléma. Most nem tudom,hogy az elő-fokkal vagy a vég-fokkal van-e gond vagy valami mással. De érzésem szerint a vég-fokkal.
Itt mi lehet a hiba oka és javítható-e?A segítségeteket előre is köszönöm!
-
villamos
őstag
Attól függ, hogy milyen igényeid, és milyen elhelyezési illetve anyagi lehetőségeid vannak. Ha csak annyi a cél hogy technikailag megfeleljen, akkor egy 8 ohmos, és minimum 50W -os terhelhetőségű dobozpárra van szükséged.
Ebben a topicban van némi információ a kor Videoton hangdobozairól.
[link]
Általánosságban elmondható, hogy a 80-as években nem voltak túl jó dobozaik, később viszont javult a helyzet, a Preludiummal kezdődően már egészen jó dobozokat sikerült alkotni. Sajnos ezekhez azonban nehéz hozzájutni, mivel eleve nem volt sok belőlük, és akinek van az bizony nemigen adja el. -
hoffman_
nagyúr
Sziasztok! Elég halott a fórum, de azért megpróbálom
Egy Videoton EA 7386S erősítőhöz keresek hangfalat, tudnátok ajánlani valamit? Valami régi kincsre gondolok, nem újonnan akarok venni. Ötletek?
-
villamos
őstag
Ötpólusú din- hez bárhol lehet átalakítót venni, létezik ilyen. A hangfalcsatlakozókra többféle megoldás terjedt el. Lehet ilyeneket bányászni régi dobozokról, de itt-ott ez is beszerezhető. (elektronikai boltokban) Én a Kosztolányi Dezső téren ismerek egy ilyen boltot.
A csatlakozók cseréje is szóba jöhet, pl egy hármas csoki is megfelelhet a célnak, amit a villanyszerelők használnak. A hidegpontok mehetnek középre együtt, a melegpontok a két szélére. A legbarbárabb megoldás a csupasz drótok dugdosása, odafigyeléssel úgy is használható... -
DJMDJM
tag
Sziasztok,
Van egy Videoton RA 6386s erősítőm. Elkapott a nosztalgia, újra használni akarom.
Tudom, hogy kell majd DIN-RCA átalakító, hogy venni hol lehet fogalmam sincs. Nagyobb bajom a spec. hangfal bekötési csatlakozó, annak még a nevét sem tudom, létezek annak bármilyen átalakítója vagy vhol lehet még ilyet venni és csak rá kell forrasztani a kábelt? A vastag a +?Köszi.
-
videotonra
csendes tag
sziasztok van egy VIDEOTON R A 6363 ki nyomom a Mono t Halkabb a bal fele segítsetek mert nemjövők rá köszi mindenkinek
-
villamos
őstag
Nos... amihez tudomásom szerint köze lehet, az a két végfok, illetve a szabályozó modul. A leírtakból ítélve utóbbinak lehet valami gyíkja, de hogy mi...
-
Dzsojnt
csendes tag
Sziasztok, van egy Videoton EA 6383 S típusú erősítőm és a következő problémája van: a jobb oldali hanszóró halkabb mint a bal, ha megcserélve csatlakoztatom a hangszórókat akkor is a jobb oldali kimenetre csatlakoztatott hangszóró a halkabb, tehát nem a hangszóró hibás. Ezenkívül a balance szabályzót csavargatva alig reagál valami, ha balra tekerem akkor is szól egy kicsit a jobb oldal és fordítva is. Ha pedig a hangerőt alacsonyra veszem a jobb oldal nem szól. Van valami ötlet, hogy mi lehet a hiba és, hogy mennyibe kerülne a javítása?
-
pee13
senior tag
Pukkanás ellen én bekapcsolás előtt beledugok egy kibelezett tuchel csatlakozót a füles kimenetbe, mert az lekapcsolja a hangfalakat az erősítőről. Pár mp-vel bekapcsolás után kihúzom, és így meg is maradt az eredeti állapot.
-
Fl4tl4nd3r
aktív tag
Végülis annyira nemzavar a pukkanás mert csak akkor csinálja ha bekapcsolom mer este ugye lekapcsolom hosszabbítót aztán másnap bekapcsolom pattan egyet és utána egész nap nem.hsz-t annyira nemféltem 150w-os submélyet már csaknemütki
-
Degeczi
nagyúr
ismerősök között nézz szét, akad-e elektronikai barkácsolásban jártas, és rakass össze vele egy hangszóróvédő áramkört, vagy építtess be egy erre szolgáló KIT-et
-
honyike
aktív tag
Hali! Véletlenül nemtud valaki eladó 6383 S erősítőt?
Nagyon örülnék neki!
Ha valaki nemtudná miről beszélek, beszúrtam egy linket, remélem megtudjátok majd nyitni....Köszi : Gábor
-
szente
addikt
hali!nekem van egy videoton ea 6383 s erősítőm.szerintem kicsit alergiás a porra vagy nem tudom. a job fele nagyon elkezd torzítani olyankor ki kell portalanítani és megint jó egy darabig.ma megint elkezdett torzítani,de hiába fújtam ki ugyan az...(hozzá teszem nem valami alaposan tiszitottam ki de régen ennyi is elég volt...)biztos a por a hibája?üdv..
-
Rica
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy ilyen erősítő dübörög a kis lakásban 84 :)) óta. Hibátlan. Nem lóg rajta csak egy tök alap Sony CD játszó. Ezt a hangminőséget ma már csak száz ezrekért rakod össze (már újjonan). A múlt héten viszont elszállt, pontosabban szétporladt a második hozzávaló hangafalam mélysugárzója is :O (110-es 3 utas Videoton). Nem tudjátok hol lehetne felújítatni őket? Nem akarok hangzást cserélni. Előre is köszi. -
mabi
csendes tag
Szevasztok nekem van egy régifajta videoton erősitőm, de a négy kimenetből csak egy szól vajon mi lehet a hibája. Sajnos tipusszámot nem tudok mondani. Ha tudtok ötleteket irjatok.
-
mabi
csendes tag
válasz
Jamaica-17 #11 üzenetére
csá nekem van 2 szer 300 as
-
villamos
őstag
válasz
Jamaica-17 #11 üzenetére
Ajánlom a Bp -i Kiráy utcát, ott több műszaki bizományi is van, ha szerencséd van, még találhatsz.
Sőt! Mostanában volt a környéküknön lomtalanítás, és bizony az egyik kupac tetején is megpillantottam egyet egyik este!Haza is hozhattam volna... a másik mellé
... de buta voltam
, másnap hajnalban már nem volt ott...
-
Jamaica-17
csendes tag
Csátok!! Ha van valakinek egy jó kis Videoton erősitöje eladó az irjan
-
-
neduddki
nagyúr
HI!
Fel evig hallgatunk egy ijjet orion 280-asokkal es az hallgathatonak mondtam oket, persze hianyzik ez, az , amaz, d ehallgathato...
Most egy kisse regebbi radis joszagot szoktam neha napjan /sajnos tul ritkan/ hallgatganti ez s orion-ob, de sanyo felirat hozzaertok aszontak tan 284/????/ en nem tom, de ebben is hianyzok ez+az de hallagthato:- )))
udv
neduddki -
pauly
tag
Tényleg hülye vagyok.
A hangszórók csak búgnak,ezt hallottam félre. Sajnos még mindig nem jutottam előrébb.
Ha átdugom jobb oldali hangfalakat a baloldali részbe akkor müködnek. A jobb oldali része nem akar megszólalni,csak búgni.
[Szerkesztve] -
pauly
tag
A hangszórók teljesen jók( 3 utas hangfal),mint írtam csak a jobb oldali része szállt el az erősítőnek.( De azért köszi,hogy ennyire hülyének nézel)
Az ötleteket még mindig várom.
-
pauly
tag
Valaki csak sejti,hogy mi lehet a probléma....
-
pauly
tag
Van nékem egy ilyen RA 6363 S erősítőm és mostanság nem akar szólni a jobb oldalban a mély
, bár a cincogók pöttyet szólnak. Valaki tudja esetleg mi a lehet a probléma forrása?
-
mro
csendes tag
udv
en evtizedig hasznaltam es meg voltam vele elegedve...
van itthon egy sony is es nem hallottam kulonbseget...
igaz a videoton is quadral falakat hajtott -
nbk
aktív tag
Sziasztok!
Van egy régi videoton erősitőm otthon. Szürke, lapos, 50W-os, elején zölden villog)
Sajnos modellszámot most nem tudok mondani, de aki látott már ilyet biztos tudja miröl beszélek.
Mondjatok légyszi róla tapasztalatokat. Igazából az érdekelne hogy milyen mai erősitőkkel képes felvenni a ''harcot'' hangzás minőségében. Még teljesen originál, semmi buher nem volt vele.
tHx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest