Hirdetés

Aktív témák

• Undoroid

őstag

válasz dsr #1 üzenetére

Üdvözöllek!

Szerintem érdemes lenne más gépösszetevőt is ellenőrizni! Ha jól olvastam, akkor VGA-kártya csere volt? A régi kártya drivereit sikerült rendesen eltávolítani?
    Mivel meg lett bontva az addig hibátlanul működő (?) géped, érdemes lenne ránézni a többi összetevőre:

- Processzor: nem mozdult el a hűtése és túlmelegszik?
    - HDD / SSD: a kábelezések rendben vannak? Maradt rajta elég szabad terület a hibátlan működéshez?
    - VGA kártya: rendesen benne van az alaplapban? A tápkábelek rendesen a helyükön vannak...és nem érnek bele a hűtőventi lapátjába? ***
    - RAM: rendesen a helyén van? 1x16 vagy 2x8? Látja a gép rendesen? Elegendő szabad kapacitás van benne vagy folyamatosan használja a lapozófile-t is?
    - Gépház: Rendesen át tud szellőzni? *** Az új VGA-kártya ki tudja kergetni a forró levegőt vagy csak a gépházban járatja? (túlmelegedés)

A tápegységednek elégnek kellene lenni, de ezt mérni / ellenőrizni csak megfelelő szakértelemmel javasolnám!

Ha ezek ellenőrzése után sem találod meg a hiba forrását, akkor írj be IDE a szakiknak! Nyilván nekik lesz még pár ötletük?!

• dsr

senior tag

Sziasztok!
    Volna egy kis gondom, újonnan vásárolt RX6650XT videókártyával, 16gb rammal, i5-10400-al és egy Corsair CV550-es táppal HDMI-n összekötve egy 165hz-es monitorral játék közben óriási laggok vannak, az fps szám rendben van, de óriási droppok vannak minden játékban, pedig nincs a határán a vga , mert épphogy 60-70%-os terheltséget mérek kb 35-45% cpu terhelés mellett.
    Drivert már feltettem 3 különbözőt, driverben minden beállítást átnyálaztam és kipróbálgattam , semmi eredmény, csináltam róla egy grafikont, amin látszik is, hogy minden laggolásnál van egy mélypont a grafikon GPU Teljesítmény oszlopában,
    Szerintetek ez mitől lehet, esetleg kevés lenne neki a táp?
    Előre is nagyon köszönöm! :))

Aktív témák