- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz
Inhouse #7800 üzenetére
És annak mi értelme lenne? Ne legyél lusta beírni 8 karaktert (vagy max. 11-et). Lentebb van egy alternatíva, abban van aktuális dátum és idő is.
cocka: Attól függ, mennyire durva átnevezéseket akarsz csinálni. Ha csak az alap kell, akkor jó a TC megoldása, de nekem sokszor többre van szükségem. Volt olyan, hogy több mint 300 mappában kellett átneveznem a fájlokat a mappa nevére, plusz még a végére egy számlálót raktam. Na, ezt TC-vel nehézkes lett volna. Szerencsére van ingyenes megoldás erre: a Bulk Rename Utility. Van portable verzió is a honlapjukon, szóval még csak telepíteni se kell.
-
F34R
nagyúr
válasz
Inhouse #7659 üzenetére
Van ujabb verzio is [link] de egyebkent a youtube-dl el van a hiba es minden arra epulo GUI-s letoltovel.
Youtube-dl idokben hasznaltak mert akkor is mar ossze vissza ugralt a sebesseg youtuben, meg twitchen is... ezzel stabilan tartotta azt sebesseget amit az internet sebesseg tudott.
Egy evvel ezelott en is ezt a kombot hasznaltam Linuxon. -
Hege1234
addikt
válasz
Inhouse #7650 üzenetére
még nem teszteltem mindennel (youtube-on fulllos) de így a
fullos szolgáltatói sebeséggel szedi
aria2c.exe-t kell letölteni hozzá
ezt nem tudod hozzáadni a gui-ba?
(szokott lenni + command tab)
-max 1080-ig
yt-dlp -N 16 --external-downloader aria2c -S "res:1080,ext:mp4:m4a" "URL"
-max 4K-ig
yt-dlp -N 16 --external-downloader aria2c -S "res:2160,ext:mp4:m4a" "URL" -
-
nfsu17
veterán
válasz
Inhouse #6925 üzenetére
Nagyrészt én sem vagyok elájulva az m3 tartalmától, nem mondanám, hogy heti szinten lehet "kincseket" találni. Néha azért akadt egy két jobb műsor, de ennél sokkal jobb anyagok vannak ott az archívumban.
Pár szilveszteri, ami már volt:Szilveszter 1973.
Szilveszter 1973 - a Magyar Televízió szórakoztató műsora a IV. stúdióból: Brachfeld Siegfried az elmúlt év eseményeiről, Riadó a Pitypang Szállóban, paródia: "Rhoda Scott" játszik Hofi Géza, és Koós János előadásában, Honthy Hanna és parodistái, csak néhány emlékezetes pillanat a műsorból.Szilveszter 1983.
Így búcsúztattuk anno az 1983-as óévet, amikor igazi sztárparádé mulattatott minket, a felújított Vigadó épületének összes termében....Hofi
Hofi Géza 1991-es szilveszteri műsorában mesél a szívbetegségéből való felgyógyulásáról, majd a szomszéd Olga nénit parodizálja, és elhangzik Malek Miklós - Szenes Iván - Vadászkutya dala is.
Telepódium
Mindent vállalunk - Önkéntes kabarétársulás (1981 Szilveszter) (1. / 21)
1981. szilveszteri Telepódium, vagyis egy vállalkozó kabaré Bodrogi Gyula, Agárdy Gábor, Inke László, Horváth Gyula, Balázs Péter, Verebély Iván, Sas József, Csala Zsuzsa, Moór Marianna, Schubert Éva, Szuhay Balázs, Gálvölgyi János, Harsányi Gábor, Csákányi László, Hámori lldikó, Halász László, Körmendi János részvételével.
BUÉK 1967 - A rádió szilveszteri műsorából
Több mint 50 évvel ezelőtt született ez a szilveszteri kabaré, mégis minden poénja érthető és ugyanúgy kacagtató, mint akkor. Olyan sztárokkal tölthették az év utolsó napját a tévénézők és a rádióhallgatók, mint Kiss Manyi, Darvas Iván vagy Várkonyi Zoltán.
Még mindig aktuális - Hofi Géza műsora
Hofi Géza 1976-os szilveszteri kabaréjában Rhoda Scott paródiája, A luk (Villámtréfa) látható, majd mint újságárustól sok-sok akkori aktuálist kaphatunk a tőle megszokott humoros előadásban, többek között részletet a Hofi - Odüsszeuszból, a Keressük Petőfit című műsor paródiáját.
Csak szilveszter! — Régi szilveszterekből 2. (35. / 46)
Egyszer már nevettünk rajta! Válogatás régi kabaréjelenetekből.
stb. -
Laci.M
senior tag
válasz
Inhouse #6293 üzenetére
Futtasd a bat fájlt, és a főoldal linkjét add meg a parancssoros ablakban futó programnak pl:
https://www.radio1.hu/tracklista/world-is-mine-radio-show-nigel-stately-mix/Le fogja tölteni a letöltések mappába az oldalon található fájlokat.
-
cocka
veterán
válasz
Inhouse #6158 üzenetére
Az autizmus néha együtt járhat pl. enyhe értelmi fogyatékossággal. Volt már szerencsém ilyen emberekhez neten, ezt így nyíltan nem mondta ki senki, de amikor kb. századjára írod le ugyanazt és akkor sem érti, akkor feladod. Majd megkérdezek egy gyógypedagógust hogy kell értelmi sérültekkel úgy kommunikálni, hogy felfogja mit akarok.
Halkan jegyzem meg neki: légy szíves = legyél szíves (tehát semmi nem indokolja, hogy egybeírjuk)
A legdurvább amúgy amikor ilyen iskolai közegben azt hallani, hogy a diák a tanárnak címezve: "tessék lécives vagy lécci" és társai
Arról egyik sem hallott még, hogy "legyen szíves" vagy "legyenek szívesek"? Bár szerintem ez egyfajta udvarias utasításnak is felfogható, ami tudtommal tanárokkal szemben nem illik.
-
cof
veterán
válasz
Inhouse #5716 üzenetére
Nem az, hogy nem mernek szólni, nyilván nem az enkór-ra kerülnek fel a külföldi sorozatok először, de az rtl-es anyagok ide kerültek fel először. De te is meggyőződhetsz róla, az összes rtl-es anyag eltűnt, barátok közt, bátrak földje, xfaktor, meg mit tudom én mik mentek a csatornán.
Gondolom megegyeztek az rtl-el, mert tiltólistán nem szerepel semmilyen tartalom. Fórumon is kérdezték, de semmi válasz, nagy a hallgatás. Talán egy kis lóvé is csurran-cseppent a staffnak, ki tudja.
-
-
Aureal
őstag
válasz
Inhouse #5351 üzenetére
Amikor az RTL klub bejött, tökre meg voltam döbbenve, ilyenek mentek eleinte rajta: Pumukli kalandjai stb.
A magasztalt M2 mesecsatorna is csak az elején volt valamirevaló. Elég béna mesék mennek most rajta. 10-12-ig van ugyan 1-1 Magyar népmesék, Kukori és kotkoda meg ilyenek, ja és Mézgáék, de a többi... Amúgy én a boci és pipi stílusunk mesék nél adtam fel végleg. talán nem csoda hogy ma annyi hiperaktív idegbeteg gyerek van.
Megmondomőszintén, ez a doktor Bubó egyáltalán nem gyerekeknek való a témáját illetően, kicsiknek teljesen elvont, felnőtt társadalmi problémákat feszeget, ahogy szerintem a Macskafogó is, meg szőrén szálán a Mézga is, főleg az utazás a világ körül részek. Szerintem ezek a mesék adott a korosztály felett is inkább csak a poénok miatt voltak élvezhetők gyerekeknek, 10-12 év alatt meg hát... Viszont a felnőttek inkább lettek gyerekek általa, hogy ők jobban élvezték és értették. :) -
weman
csendes tag
válasz
Inhouse #5163 üzenetére
Megpróbálom mindenképpen, csak leghamarabb hétvégén lesz időm kipróbálgatni a dolgot, ezért akarok előre infókat gyűjtögetni tőletek, hogy mit tudtok ajánlai a problémámra.
Nem ledegradálás képpen írtam a progiról ezt a hasonlatot, mivel egy elég összetett programról van szó. Arra értettem, hogy nem kellene, hogy megröcögjön tőle a gépem, hiszen elviekben nincs nagy gépigénye. -
weman
csendes tag
válasz
Inhouse #5160 üzenetére
Köszi a segítséget! Az a probléma, hogy a laptopom nem igazán csípi az Audacity-t valamiért. Régebben próbáltam használni hangvágásra, de nagyon behúzta a gépemet, pedig annyira egyszerű kis progi, mint a faék. És így sztereóban tudnám vele elvileg rögzíteni a hangot? Ha tudnám az analóg kimeneten rögzíteni a hangot, akkor az jobb minőséget eredményezne? Esetleg más alternatívát is tudnátok ajánlani, ha az audacity nem jönne be?
-
Aureal
őstag
válasz
Inhouse #5113 üzenetére
MPEG2 az DVD alapszabvány mint tudjuk. Még szép hogy túltesz nem kicsit a VHS minőségen különben miért dvd-zett jópár évig a világ! :) A mostani HD, 4K stb eljárások amik az MPEG4-et is életre hívták meg sokkal hatékonyabban tömörgetnek kisebb méretet is eredményezve. A stick RAW jelet küld befele composite vagy s-video portról úgyhogy valszeg nem azon múlik, mert van egy losless AVI presete is, 'sztán akkor 400 MB 1 perc anyag. Nyilván a forrásanyag a minőségi meghatározó, egy szoft encode meg teszi amire felkészítették. Nyilván persze ez HD alapanyaghoz van hangolva nem VHS grabbhez, de nem vagyok biztos benne, hogy ilyen formán egy MPEG2 kódolás még jobb is lehetne.
-
Wapmester
senior tag
válasz
Inhouse #4890 üzenetére
szerintem azt szokták kommunikálni mi indul, nem azt , hogy mi megy szünetre, vagy minek van vége , nyilván aki követte hétről hétre az tudja, hogy miért nincs, aki nem követte, az meg amúgy is lemaradt a részekről. Vannak sorozatokkal foglalkozó híroldalak ott kövesd szerintem az infókat,mert sokszor napi szinten vannak műsorváltozások és ezeket lehetetlen másképp követni sokszor pontosan a kedvenc sorozatokat pakolgatják összevissza
-
-
Aureal
őstag
válasz
Inhouse #4679 üzenetére
Nyálazom most a manualját de totál érthetetlen számomra és a példákat kipróbálva se működik. De amúgy ennyit már közölt:
Metadata:
encoder : AVI-Mux GUI 1.17.8.3, Feb 16 201019:42:50Ç
JUNK :
Duration: 00:02:22.33, start: 0.000000, bitrate: 1095 kb/s
Stream #0:0: Video: h264 (Constrained Baseline) (H264 / 0x34363248), yuv420p, 1280x720 [SAR 1:1 DAR 16:9], 374 kb/s, 15 fps, 15 tbr, 15 tbn, 30 tbc
Stream #0:1: Audio: mp3 (U[0][0][0] / 0x0055), 44100 Hz, mono, s16p, 64 kb/s
Metadata:
title : 1-4-4-1
Stream #0:2: Audio: mp3 (U[0][0][0] / 0x0055), 44100 Hz, stereo, s16p, 320 kb/s
Metadata:
title : 1-4-4-2
Stream #0:3: Audio: mp3 (U[0][0][0] / 0x0055), 44100 Hz, stereo, s16p, 320 kb/s
Metadata:
title : 1-4-4-3
mapchan: stream #0.0 is not an audio stream.Szóval a lényeg hogy minden fájlból a stream #0:2 vagy #0:3 kellene hogy megmaradjon, de nem értem a metodikáját.
-
cocka
veterán
válasz
Inhouse #4640 üzenetére
Az nekem csak Androidon probléma. PC/laptop webböngésző kombónál simán jó. Androidot egérrel használom és tényleg úgy kezdődik, hogy ha bele akarok tekerni, akkor először alulra kell vinnem az egeret, de akkor sem mindig jelenik meg azonnal, mert el kell találni a cérnavékony sávot.
-
cocka
veterán
válasz
Inhouse #4585 üzenetére
Javaslok egy értelmes megoldást. Már csak a régi addonok miatt is. Térj át Waterfoxra. Működnek a régi addonok, meg az újak is. Ennyi.
Az 57-es Firefoxnál úgy döntöttem, hogy nem frissítek, mert elkezdték a baromságukat, meg a régi addonok módszeres gyomlálását. A Waterfoxot viszont fejlesztik és működnek az új addonok is.
Van pár fejlesztő ugye, aki átírta az új WebExtensionsös marhaságra a régi addonját, de azok funkcionalitásban messze elmaradnak a régi eredeti verzióktól.
-
GeryGreyhoun
tag
válasz
Inhouse #4450 üzenetére
Igen, erre találtam githubon egyszerű fixet:
(Én amúgy nem a YouTubeDL-lel töltöm le, hanem lekérem a Coub API-ból a direkt audio és video URL-eket, letöltöm aztán ha egyforma hosszúak, akkor ffmpeg-gel muxolom őket, így nem ismétlődik percekig a 10 másodperces Coub. Viszont az így letöltött videóhoz is ugyanígy kell ez az 1 byte átírás, csak így lehet lejátszani.)
-
Aureal
őstag
válasz
Inhouse #4427 üzenetére
Jó színész Mikó is, de Haumann hatalmasat alakít benne egyedi humorával és ötletes, spontán poénos gesztusaival. Amúgy Dunai Tamás is nagy kedvencem, ő is jól játszik, sőt kifejezetten szórakoztató itt az eltúlzott artikulációival.
Most már csak az a kérdés nekem honnan lesz meg?UPDATE:
Ja, bocs, hogy előbb a privátokat kellett volna elolvasni! Many thanks everybody! -
mzso
veterán
válasz
Inhouse #4179 üzenetére
Nekem működött a motorsportal.com-on. Leszedte 1080p-ben.
Az RTL Most-ról is sikerült leszenvednem FVD-vel, de csak 404p-ben. Szóval akkor elvileg van FHD is?
(Mondjuk a fő profilom alatt sehogy sem akart menni, de nem is baj (A Chrome-os verzióval ellentétben) úgyis csak teleszpemmeli a letöltési előzményeket.)A download helperes, ffmpeg-es verziót nem bírtam tegnap működésre bírni. (Titkosítással volt valami kínja)
Ma meg be sem akar töltődni a videó FF-on. Úgyhogy ezzel még próbálozom Chrome alatt.Hmmm. DH-rel is csak 720*404-es videót látok? Tehát akkor nincs HD felbontás ennél? (Vagy nem jelenik meg?)
-
mzso
veterán
válasz
Inhouse #4165 üzenetére
Kösz a tippet. De nekem csak valami konvertálási opció jön be, meg valami külső alkalmazást akar telepíttetni.
Ez csak annyiból áll, hogy összemuxolja a videót, vagy áttrógerkedi xvid/mp3-ba, vagy hasonló nyalánkságokba? (Egyébként nekem külön-külön is jó lenne az AV és ffmpeg-gel vagy mkvmerge-gel összegyógyítanám)Keressek régi nem-webextension verziót? (Bár az meg jó eséllyel már nem működőképes)
-
gojko.m
senior tag
válasz
Inhouse #4124 üzenetére
Valószínűleg a youtube videók letöltéséhez lehet a legtöbb böngésző kiegészítőt, online megoldást, programot és app-ot találni. De ha már a kérdező parancssoros megoldásokkal próbálkozott, akkor legyen itt a youtube-dl parancssori megoldása is:
youtube-dl.exe https://www.youtube.com/embed/giAndFswTIA
Szerintem, nincs túlbonyolítva...
-
gojko.m
senior tag
válasz
Inhouse #3962 üzenetére
Tudnék mesélni a kollégáim számítógép desktop-jain lévő káoszról.
Így az Asztallal kapcsolatban még drasztikusabb a véleményem. Nemhogy fájlok, mappák tárolására nem való, de indítóikonok elhelyezésére sem. Arra ott van a Start menü, a Tálca, a Kezdőképernyő, ...stb. (Mivel a Total Commander-t gyakrabban használom, mint a beépített fájlkezelőt, ezért nálam a TC eszköztára is ilyen hely.)
A Desktop a megnyitott ablakok helye. Esetleg a kipróbálásra, megnézésre, meghallgatásra szánt fájlok átmeneti helye. Amiket aztán kipróbálás, belenézés, belehallgatás után érdemes helyükre rakni.Szóval, a lényeg: a leírásban csak átmeneti helyként gondoltam az Asztalra.
-
Mikemend
senior tag
válasz
Inhouse #3837 üzenetére
No ezt a Flash Video Downloadert feltettem Chrome-ra és Firefoxra is, hogy a Viasatról lejöjjön a cucc. Az előbbi böngésző alatt szépen leszedte, elmentette, majd a fájlt nem tudtam lejátszani.
Most kíváncsi leszek, Firefox alatt mit produkál...
Firefoxos szép lett. Fura, hogy Chrome alatt letöltött pluginnel miért nem megy a fájl...Ugyanaz, mint fentebb...
-
GeryGreyhoun
tag
-
gojko.m
senior tag
válasz
Inhouse #3829 üzenetére
Köszi! Igen, ez a kiegészítő korrekt módon tölti a videókat a viasat playr-ről. Nem vágja haza a böngészőt, és nincs képkockadobás. Viszont ezzel sem lehet használható linket kimásolni külső programok számára erről az oldalról. Nem értem mi lehet ennek az oka...
(#3831) bednarik: Nem tapasztaltam ilyesmit. Konkrétan melyik videó(k)nál volt ez?
-
törölt tag
válasz
Inhouse #3808 üzenetére
És akkor most mi van, lőjem le magam? Elismertem, igazad van. Gyorsan akartam válaszolni, és nem figyeltem. Ezt most akkor még ki is kell emelni? Hát tudod, meggondolom, hogy ilyen okos emberek mellett,
egyáltalán írhatok e még akármit is. Nem muszáj, van más fórum is, sajnálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged