Aktív témák

• deedee

őstag

válasz DrSoul #26 üzenetére

mindenképpen 25frame/src-el dolgozz mert az a pal szabvány és később nem érhetnek kínos meglepetések lejátszásnál ,bár sok tv kompatibilis mindkét szabvánnyal,de az asztali dvdk-k már nem minden esetben.másrészt egxszerübb végig egyféle beállítást alkalmazni ,mert akkor nem keveredsz bele az ide-oda konvertálásoknál a dologba./szerintem/

ez elérési útvonal és a felvitt anyag munkakönyvtára ott van ahol te akarod,bármelyik partición.ez nem befolyásol semmit a minőségen.

általában avi-ban szokás felvinni a gépre az anyagot ,mert azt bármibe lehet utána átkonvertálni.tuner vagy firewire kártyától függően max 600*800-as felbontást kell beállítani.több felesleges mert akkor 120 gigás winyó kell ,akkora helyet fog elfoglalni az anyag.nálam a kameráról felvitt 1 óra 22 gb.és akkor még nem is dolgoztam rajta:szerkesztés,vágás,effektek,feliratok úsztatások ,stb.

én nem szeretem a movimakert,mert egy sima videoszerkesztő progi,amikkel televannak a pc-s újságok,jobban dolgoznak és többet tudnak./szerintem/bár azok többnyire demó verziók,de amire neked szükséged lehet,azt tudják.ha meg profin akarsz dolgozni,akkor meg irány egy szaküzlet és 10 ezertöl fölfelé már vehetsz cuccost.nekem a ulead studio 6.0 vált be/van már újabb verziója is de még egyenlőre ezzel is jól elvagyok/

Aktív témák