Aktív témák
-
Protoss
senior tag
-
launcser
senior tag
van kepcsör driver, mindent feltettem elején ami jólesett
program amit adtak hozzá rakás szar
csatornákat se hozza be tv-n
otthon 1050-en menő slot-a athlon, 256 ram, 2k+98
majd összeszenvedek
a tuneren meg van s-video, rca meg anyámkinnya koax, infra, rádios cucc
akkor virtualdubot fogom szerintem megcsekkolni,.. -
steveetm
őstag
Hali!
Virtual dub tud captureölni, való igaz, de az sztem csak a kompozit bementenél műxik. Sztem. Pl. ha RF en van a bemenet honnan a rákból tudja pl a virtual dub hogy most melyik csatit is kell captureölni.
Szal sztem vmilyen progival fel vinyóra és aztán be divx be virtual dub. De hogy az a vmilyen progi milyen is...
Üdv.: Steveetm -
Protoss
senior tag
Off:
Sajonos osztom a véleményedet, nem nagy durranás a cikk (pláne, ha ph! minőséghez szoktál:DD). Veszíteni szinte semmi sem!
Csak azért merészeltem javasolni, mert az alapfunkciókat leírja.
Bár a végig olvasásához nem volt kedvem mert a divx használatnál csak annyit láttam, hogy állítsuk be így és ezzel letudva a codec ismertető.:(
On -
Protoss
senior tag
Üdv!
A tunnerrek nagy részénél a virtual dub eltalálja (de bitfarkasnál van az igazság, mert ez csak akkor megy, ha van capture driver a winfos alá). A virtualdub használatáról a computer panoramában van (2003/5 az szem és bocs nem reklámnak szánom, de ott részletesen leírják).
Lényeg a virtualdub tud digizni egyből is de szerintem jobb a tuner saját progiját használni és utánna áttömöríteni Vd-bal.
Milyen géped van? -
-
Veron
addikt
HI all!
Én nemrég egy Tv tuner kártyával probáltam, és azzal tökéletesen felvette, mundjuk nem tudom hogy le volt e védve a kazi! Az asszem egy eredeti 13. Harcos volt! -
launcser
senior tag
most nem akarok uj topikot nyitni
de hétvégén akarok digizni vhs-t
natur
van tunerem, tévém, gépem, videóm, ilyen kábel meg olyan kábel
kérdés: milyen kábeleket kössek ide-oda
milyen programot használjak
meg hogy kéne..
itt ugyis mindenki guru :) -
hyper
csendes tag
Egyik ismerősöm átküldte Pixelviewes tunerkártyán és neki úgy ugy is műxik, a progsi is pixeles, benyomj a videot mint csatornát, és mehet a capture
-
bitfarkas
őstag
Géza, hülyeségnek tartod, de csak azért, mert sokmindent nem tudsz.
A DIV IN/OUT csatlakozási lehetőséggel bíró legtöbb kamera képes arra, hogy az analóg ki(be)menetén fogadott jelet a saját elektronikájával digitalizálja, és a digit kimeneten kiadja. A teljes elektronika ugye adott, csak kis szoftveres machináció kell a dologhoz, amit az egyszerűbb DIV IN-t nem tartalmazó Sonykon már hackelnek is.
Én egy Sony D8-al digitalizálom így a régi 8-as és Hi 8-as felvételeimet, amiket az eredeti analóg kamerával játszom le.
Azt viszont nem igazán értem, hogy egy normál Mpeg2 hardveres digitalizálásnál honnan tudja azt a szegény kártya, hogy ez most másolásvédett, és nem szabad neki digitalizálni. Hiszen ugyanazt a kompozit videojelet kapja, mint a Tv. -
PaladiN
aktív tag
Tudodmit géza?
Igazad van. Én egy 0 vagyok, te pedig egy -1.
Én örülök neki hogy nem néznek a hozzászólásom miatt ***-nak.
Te hogy vagy ezzel?
Én nem értek a kódolt vhs dekódolásához, de nem is bizonygatom hogy márpedig mégis.
Te hogy vagy ezzel?
Bocsánat mindenkitôl, fôleg a hg-ktôl, de gondoltam ezt még leírom ide.
Részemrôl befelyeztem a témát és elmegyek haza.
By -
Protoss
senior tag
Off:
THX! :DD
On
Próbálta már valaki tunner kártyán keresztül küldeni? (Vagy azzal digizni?)
Mert, mint írtam a régi asus 3400 (tnt2) kártya mellé adott asus liveval próbálgatás után néha sikerült elcsipni. (akai 4 fejes videjoról scan közben capture indul, majd utánna play, Sonyval meg kimerevített kép+ capture és utánna play))
Más: Régi hollywood kártya a dvd-t simán kinyomta védelem nélkül videóra. (Sajnos, ezt később ''kijavították'') -
localhost
Közösségépítő
Szabadna javasolnom, hogy ne egymás személyével, hanem az eredeti problámával foglalkozzunk (-zatok) ???
-
géza
csendes tag
Te sem sokat segítettél az ügyben, azt mindenki tudja hogy némelyik vhs őskövületen átmegy a másolásvédett film.Viszont a régi videók meglehetősen rossz minőségben játszák le a filmeket, feltéve ha nem gyűrik be rögtön a szalagot.
Valami jobb, építőbb módszert, infót nem tudsz ajánlani? -
Protoss
senior tag
Az ne dumáljon aki smartrippel akar vhst másolni :DD
Már másoltam philiphs-sel, fisher-rel, grundig-gal, siemens-sel, akai-val, toshibával. Az, hogy neked nem megy nem jelenti azt, hogy nem is lehet :DD
És nem azt írtam, hogy mindegyikkel. annyit, hogy azokkal érdemes megpróbálni így helyből. (Értsd, viszonylag egyszerű pár haver vidió készletét végig böngészni.)
Más régi AsusLive progival, de mielőtt indítod scannel futtatni kellett utánna, capture indul és play. akkor 10-ből 3 átverhető volt. Az újakkal már ez sem járható út. -
Mitch
csendes tag
-
Gitros
aktív tag
A régi video az működik. Nekem egy 20 év körüli JVC-m van :):)
K....va jó! A védelmet simán ki lehet rajta ütni a finomhangolóval, mert azt hiszi, hogy zaj! :D:D:D:D:D:D:D
Uff Gitros voltam... -
Protoss
senior tag
Ezt jó magam is tudom, ha kell akkor kapcs rajzot is adok a macrovison kioltásról (de nincs kedvem előszedni és így volt a legegyszerűbb) Pláne, ha figyelembe vesszük, hogy egyszerűbb egy régi magnót előkapni, mint védelem semlegesítőt kiütni.
Az anyázásom lényege, hogy soha egy kameráról sem mondtam semmit közben meg itten megvádoltak! :D -
turho
addikt
Ősrégi 2 fejes videorecorderek azért tudtak felvenni kódolt filmet, mert a régi bgyengébb minőségű, ámde ebből kifolyólag nagyobb tűrésű elektronikák úgy-ahogy helyretették a szinkronszinteket. De mivel ezek régi magnók, ezért nem valami hejde másolatokat készítettek. A fejek fizikai számához semmi köze a macrovision védelemnek.
Esetleg annyi hogy régen csak 2 fejes dögök voltak... :DDD -
-
Mitch
csendes tag
Tényleg hülyeség kamerán keresztül összekötni a videot a számítógéppel???
-
Gitros
aktív tag
Ezt én sem értem, de hátha elmagyarázzák.
Uff Gitros voltam... -
géza
csendes tag
Ez a kamerás dolog 1 nagy hülyeség!
-
Mitch
csendes tag
Szóval a videomagnót összekötöm egy minidv-s kamerával, a kamerát firewire kártyán keresztül a komputerhez kötöm, így a film a kamerán keresztül megy a gépre s a vágókártyával tömörítés nélkül rögzítem az anyagot.
Ezek szerint a kamera egyfajta dekódert játszik a folyamatban?
Jól értelmeztem a dolgokat? -
Márton
nagyúr
Kosd egy kamerara, ami tud analog forrasbol DV out-ra tenni jelet, es van benne TBC (Time Base Corrector).
Ekkor egy egyszeru firewire karytaval fel tudod venni pc-re. (13giga 1 ora)
Szalagra nem tudod egybol felvenni, csak gepre, de miutan itt van, oda masolod ahova akarod (mar nincs rajta macrov.)
bye -
klepto
addikt
Szerezz egy decodert. Ez egy kis doboz, amit 220-ba kell dugni, és ide vezeted be a videó jelét, és innen viszed ki a gép felé. Vhs-ről vhs-re másoláshoz találták ki, de talán így is használható ;]
-
Protoss
senior tag
Két fejes videó, így helyből. Azon nem megy át a macrovision :DD (nálam a macro fekete kockát ad)
-
Mitch
csendes tag
Tudna valaki segíteni, kódolt VHS digitalizálásában?
-
Mitch
csendes tag
Heló!
Olyan gondom van,hogyha másolásvédett VHS kazit akarok digitalizálni a gépemre,akkor a felvételen, középen, egy fehér téglalap keletkezik; gondolom a macrovision miatt.
Tudna valaki segíteni abban,hogy hogyan lehet ezt a problémát kiküszöbölni?
Köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Formula-1
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- iOS alkalmazások
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest