Hirdetés

Aktív témák

• rudi

nagyúr

válasz GigabyteFan #37 üzenetére

Nem gáz hogy hibásan olvassa a checksumot, csak a RADedit hibája. Az ATi használ valami ellenőrzőösszeget hogy figyeljenek a hibás BIOSokra és a gyerek még nem találta el pontosan. Semmi vész a hivatalos gigabyet 9700 BIOS is ilyen hibás.

Vendor ID szerint noname de ez nem lényeges. Néztem a BIOS-t hexaban de csak rv250 meg ATi van benn, nincs utalás a RAMokra

Megnéztem a gigabyte 9000pro biost abban 275/275van WOW! viszont a BIOS mérete nagyobb mint a Tiéd. A sima 9000ban 250/200 és ennek a mérete is más mind a Tiéd. Ezekben sincs utalás a RAMokra de zavar hogy más a méretük mint a Tiédnek. 3 dolgot tudok ajánlani:
    1. RADedittel rakd fel a frekiket olyanra amilyenre akarod, mentsd el és ezt a BIOS-t flaseld fel.
    2. Flashelj giga 9000es biso-t hátha ezt majd tudod tovább húzni.
    3. Flashelj giga 9000pro biso-t ez már jól meg van húzva.

Sajnos mindhárom esetben megtörténhet hogy elege lesz a kártyának szóval jó lene peszerezni PCIs vga-t vagy csinálni olyan mentőlemezt amilyet ajánlottam.
    Flesseléssel 99% hogy nem izéled szét a kártyát.

Ami még érdekes hogy a TE 9000es BIOSod bitre ugyanakkora mint az én 8500as biosom viszont a giga 9000/9200as BIOSok nagyobbak szóval lehet hogy már itt megbukik a 2-3. ajánlatom, azért csak próbáld ki...

érdekes a bios date: 2003/03/23 23:28 jó lenne összehasonlítani a kártyán fellelhető (digitális számok vagy matrica) gyártási időpontot

Aktív témák