Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ATi GAMES
tag
Persze persze. Aztán meg lehet hogy két év múlva csak kiadják mert húzzunk le még egy bőrt a vásárlóról.
-
válasz
HELLAFLUSH #70 üzenetére
Még mindig jobb, mint ez az ingyenreklám a konzoloknak: Dead Space Remake im Test
Gyak. RX6800, vagy RTX3060Ti kell a stabil átlagos 1080p@60Hz-hez. -
HELLAFLUSH
őstag
A PS5 illetve XSX-el is csak az lett elérve, hogy végre vehetnek egy mélylevegőt a játék fejlesztők mert nem kell annyit szenvedniük a 60fps kicsikarásáért.
Lassan már már itt is megjelennek a 30fps-es játékok majd mint az elődeiknél csak hónapok és évek kérdése. -
Markk420
lelkes újonc
A lehúzáson kívül nem sok értelme lenne, de persze kifogják adni.
-
válasz
hombre[EU] #57 üzenetére
Igazad van, nekem eléggé erős hardverem van a Pc-be (Ryzen 5950, 3080Ti, 64Gb ram) és ahogy olvasom ez is kevés lesz a Forspokennek, szerintem rosszul van programozva a játék.
Nem hinném, hogy 4090-et kell venni egy szaros játékhoz. -
flexxx2
őstag
válasz
Felesbandi #60 üzenetére
ja, így már értem, igencsak lehetséges
-
Kansas
addikt
válasz
AxBattler #62 üzenetére
Abban azért nem lennék biztos, hogy attól hogy fizikailag cserélhető az XBox-okban, gyakorlatilag is cserélhető lenne anélkül hogy a gép téglásodna. Mármint márkaszervízen kívül...
Illetve az is kérdéses, hogy ha véletlenül elpukkanna a PS5 belső SSD-je(a flash, nem a kontroller, utóbbi esetben garantált a bukta, mert a "bővítő" SSD is azt használja), akkor át tudja-e venni a helyét egy m.2-es...? -
válasz
Felesbandi #61 üzenetére
Ne aggódj, a belső SSD-t csak a Series-ben lehet cserélni, PS5-ben az alaplapra van forrasztva.
-
Felesbandi
senior tag
"nem akarok pc vs konzol csatát
"
Nem vettem annak, en se ugy szantam.
"ez pc-n is megvan, ma is lehet jatszani egy 1060-al"
Igen, de ott ez mindig is megvolt. Konzolon nem. Most meg PS4-re is jon a legtobb first-party cim. Ergo ugy tunik, valtozik a konzol piac es a gyartok hozzaallasa/strategiaja a regi konzolok tekinteteben. Ergo elofordulhat, hogy a PS5/XSX rovidebb ideig szamit majd "jelen generacios konzolnak", de a jelenlegi trendekbol kiindulva varhatoan ennek ellenere tovabb is lesznek tamogatva uj megjelenesekkel. Idovel ugyis kiderul, hogy jon ki a matek. -
Kansas
addikt
válasz
hombre[EU] #57 üzenetére
Akkor lőj a maradék 10%-ra, vagy játssz indie címekkel... előbbivel megéri, utóbbi meg nem lesz nagyon kihívás a hardvernek. Senki se kötelez rá hogy szar játékot toljál... a Forspoken legalább azt a szívességet is megteszi, hogy ingyen engedi kipróbálni magát, így ha nem tetszik, még fizetni se kell érte. Egyébként én is kipróbáltam PS5-ön és nekem se jön be, nem is adok érte egy vasat se...
-
1dude
senior tag
válasz
PiszokAlfréd #56 üzenetére
2 évig azt hallgatjuk hogy még nem tudják kihasználni a HW -t, 2 év után meg majd kiderül hogy nem is akarják kihasználni.
#57 hombre[EU]
+1 -
Kansas
addikt
válasz
#95462144 #54 üzenetére
No igen, különösen a Series S alapárához képest vicces a bővítőkártya ára... Bár megvan annak is az előnye, ha többet kisebbet vettél, kedvedre lehet cserélgetni, mikor mivel akarsz játszani - de kétségtelenül a PS5-be tehető szabványos m.2 SSD költséghatékonyabb(főleg hosszabb távon, esélyesen sokkal agresszívabban csökken az ára, mint az XBox bővítőkártyáknak), még akkor is ha betartod a sebességére vonatkozó ajánlást - ami, ahogy több tesztelőnél bebizonyosodott, valóban csak ajánlás, annál lassabb SSD-vel is bőven elvan a gép.
-
Lacee83
tag
A sovány 1TB tárhely miatt pedig nem ártana egy köztes modell, akár Xbox esetén is.
-
sittes79
addikt
Most vettem simat, ne idegljetek fel...
-
Kansas
addikt
válasz
GodGamer5 #43 üzenetére
De, símán bírni fogja. Nem PC, itt az idő teltével egyre jobban optimalizáltak lesznek a játékok(az exkluzívak és 1st party játékok legalább is). Arról nem is beszélve, hogy az XBOX miatt a PS5-öt a tervezettnél jó egy évvel korábban adták ki, és az első egy-másfél év avval telt, hogy belekerüljenek a reklámozott feature-ök.
A multiplatform játékok nem mérvadóak a konzolok képességeinek kihasználása tekintetében, töredék időt fordítanak a konzolokra való optimalizálásra egy exkluzívhoz képest, ahol nem kell más platformmal foglalkozni. Jelenleg pedig vajmi kevés exkluzív játék ban PS5-re, XBOX Series-re pedig talán semennyi(bár azt nem igazán követem, lehet hogy ez azóta változott).
Ha megnézed, a kései PS4 játékok és az eddig megjelent PS5 játékok többsége közt vajmi kevés a különbség - nem véletlenül. Alighanem egyrészt az igazi exkluzívok a PS5 eredeti megjelenési ideje környékére lettek időzítve(ne felejtsük, ezeknek hagyományosan nem 1-2 hanem 3-5 év a fejlesztési ideje, főleg ha a Naughty Dog példáját vesszük), és a járvány miatt esélyesen csúsztak/csúsznak is, másrészt az utóbbi hónapokban indultak be igazából a PS5 konzol hardverek eladásai, ahogy felpörög a gyártás, esélyesen a kész játékok kiadásával is vártak valamennyit emiatt.A lényeg, hogy az eddig megjelent játékokból nem igazán lehet érvényes következtetést levonni a konzol képességeire - és nem, nem érdemes a hasonló nyers erejű hardverrel bíró PC-ket alapul venni, az alap hardver-architektúrán kívül nem sok közös van bennük, és igazából azt is átszabták a konzolokhoz, meg megtömték custom elemekkel, extra hardveres gyorsítókkal(a közös, osztatlan RAM-ról nem is beszélve, ami rengeteg adatmásokást megspórol). A konzol nem PC, bármennyire hasonlónak tűnik is.
-
vm93hun
aktív tag
Az, hogy valami van PC-re is, az vígasztal a legkevésbé engem, mert én teljesen átálltam konzolra, és ilyen alkatrész árak mellett nem is tervezek visszajöni (a két current gen konzolom együtt olcsóbb volt mint most egy RTX 4xxx-es videokártya egyedül).
A régebbi játékokhoz meg nem feltétlenül a nosztalgia miatt ragaszkodik az ember, hanem mert bizonyítottan jobb volt az eredeti termék, mint a "feljavított" változat. Ennek ékes példája a nemrég kijött GTA trilogy.
-
flexxx2
őstag
válasz
Felesbandi #44 üzenetére
ez pc-n is megvan, ma is lehet jatszani egy 1060-al, de nem akarok pc vs konzol csatát
-
Felesbandi
senior tag
-
GodGamer5
addikt
2026-27 előtt nem valószínű, hogy lesz genváltás, addig meg nem igazán fogja bírni ez a gen átmeneti pro model nélkül. Rt-ben már multiplatformnál most is vállalhatatlan a teljesítménye...
-
flexxx2
őstag
ha rövidebb lesz a megjelenési ciklus ideje, akkor drágább is lesz konzolozni mint eddig, és közeledni fog a PC gaming árához
-
Kansas
addikt
Ez részben jogos, bár pl AC1 az PC-n is elérhető, kontrollerrel is műxik, erős vas se kell hozzá... a többi ha jól sejtem, nem multiplatform, azokhoz, ha a PS+ Premium Classic katalógusban sincsenek benne, tényleg kell egy PS3.
Másrészt persze magamból kiindulva nagyon sok régi játék kapcsán fog el a nosztalgia, hogy néha elővenném és játszanék vele... legutóbb a Morrowinddel voltam így... hát nem sok játék van ami olyan gyorsan az uninstall sorsára jutott volna... de igazából egy AC1 vagy AC2 elé se bírok már leülni(és még folytathatnám hosszan a listát...), bármennyire imádtam őket megjelenéskor, és nem feltétlenül a grafikájukban öregedtek rosszul... és ezekbe anno több száz órát raktam(főleg Morrowind-be)... én inkább úgy döntöttem, hogy bár többségükkel vígan játszhatnék még(hisz PC-sek és ott ülnek a Steam könyvtáramben), inkább elengedtem őket hogy a jó emlékek maradjanak meg róluk.
Persze nem mindenkinek kell feltétlen hasonlóan dönteni, és nem is minden játék újrajátszása csalódást keltő, de pl. pont egy PS3-as játék, lévén akor még nem volt divat az utólagos patchelés, egész addig játszható egy félretett PS3-on amíg a vas meg nem adja magát(és van hozzá való megjelenítőd), szóval még csak le sincs értelme senkit beszélni róla... de ne az új hardvertől várd a végtelen visszafele kompatibilitást, legalább is ne natív módon - a Sony csak abba öl pénzt, amiből viszont is látja azt... nem véletlenül divat manapság a remaster, az egy jó módja a régi klasszikusok relatíve csalódásmentes új életre lehelésének(én pl. alig várom a Witcher 1 remastert), és pénzt is tudnak értük kérni, így mindenki jól jár. -
vm93hun
aktív tag
Mert addig úgy sem nyugszok, amíg nem tudok PS5-ön az Assassin's Creed 1, Killzone, Resistance, RDR1, MGS HD, MGS4, CoD BlackOps játékokkal játszani és még folytathatnám hosszan a listát, hogy mik vannak még amik csak PS3-on játszhatóak.
Tudom, elvileg az alap PS5 is tudna PS3 emulációt, de ha a Sony programozóinak nehéz ilyet összehozni (amiben kételkedek, ha már az RPCS3-at sikerült úgy megalkotni, hogy minden játék legalább Bootable státuszba került), akkor ezzel könnyítenének a dolgukon.
-
Kansas
addikt
válasz
Felesbandi #36 üzenetére
Manapság ezt én nem merem biztosra venni, különösen a PH fórumokon(smiley ide vagy oda). De ha így van, annak csak örülök...
-
Igen, de nem csak a PS, hanem az Xbox esetében is ez volt az egyetlen generáció, a kivétel, amikor ugrás volt HW teljesítményben. PS2, PS3, de Xbox 360 életciklusa alatt volt több HW revízió, de ugyanaz a szint, legfeljebb a háttértár bővült, meg a kasztni/PCB lett kisebb.
Ha PS5 esetében is "csak" ennyi várható, azzal már elégedett lennék: az SSD kapacitása lehetne legalább másfélszer ennyi + a böszme "virágváza" dizájnt dobhatnák.
-
Kansas
addikt
Aztán minek? Azért, mert a 15 évvel ezelőtti megjelenésekor erősnek számított a max. 2-magos PC-s procik mellett, nem jelenti azt hogy a PS5-ben levő 8c16t AMD proci nem enné meg reggelire, csak mert x86-64 architektúrás.
Redditen valaki a PS5 procijára 768 GFLOPS-ot kalkulált(hivatalos adatról nem tudok), 2 GHz-en... holott akár 3,5GHz-ig is felpöröghet.
A Cell ehhez képest 179 GFLOPS-ot tudott...
Igen, tudom, alma-narancs, mert nem azonos az architektúra/utasításkészlet, de szerintem érted mire akarok kilyukadni. -
Kansas
addikt
Te, azt ugye olvastad, hogy nem lesz erősebb a hardver?
Utolsó előtti bekezdés vége:
"nem lesz radikális különbség a régihez képest, a teljesítmény pedig abszolút nem változik."Gazdaságosabban gyártható lesz, több mint valószínű, idővel talán(épp emiatt) valamivel olcsóbb is. Ha másért nem, hát azért, mert innentől egyfélét fognak gyártani, az ODD pedig külső extra modul lesz(amit gondolom minden új szériás gépre kivétel nélkül csatlakoztatni lehet majd, hisz olcsóbb, ha a csatlakozóban se különbözik az alapgép).
-
DudeHUN
senior tag
Nincs is értelme Pro modellnek jelenleg. A PS5-re sem jelent meg játék még, ami tényleg csak ezen vasra íródott volna (talán a Ratchet villantott a töltéssel, de ő meg nagyon korai). Horizon és God of War is cross-gen cucc...
Kíváncsian várom az első csak PS5 belső ex. fejlesztést. Ott meglátjuk mire elég a vas.
UE 5 és 5.1-el szerelt játék sincs még sehol az Epic sajátján kívül.
Akinek meg nem elég a jelenlegi ereje a konzoloknak a Pro sem lenne elég. Ugyanis a Sony nem fog 800+ dolláros konzolt kiadni. Ez nem működik azon a piacon. Akinek a (natív) 4K meg masszív RT kell azoknak ott van a PC. Igaz, brutál VGA árak mellett. -
Felesbandi
senior tag
Csak legyen visszafogottabb a megjelenese, nekem ennyi kell.
Amugy valoban ki lehetne hagyni a pro valtozatokat es gyakrabban ugrani a generaciokat visszafele kompatibilitassal. A legtobb jateknal PC miatt ugyis van egy csomo eltero grafikai beallitas, azokkal lehet jatszadozni a kulonbozo konzolok kozt. Pl. ha valami PS5-on 1440p-vel hoz 60FPS-t RT nelkul, az PS6-on futhatna RT-vel 4k/60FPS-sel peldaul. Nem hiszem, hogy tul nagy extra belefektetett energia kene egy ilyesmi megoldashoz, plane ha ugyis keszul PC verzio (ami miatt ugyis kell mindenfele ki/be kapcsolhato grafikai beallitas).
-
vm93hun
aktív tag
CELL processzort bele!
-
Nem sok értelmét látom a ráncfelvarrásnak, de igaz ami igaz a játékok egyre igényesebbek és ezzel lépést kell tartani egy erősebb hardver formájában.
-
Zanik
addikt
Meg kell érteni, hogy a Pro egy egyszeri eset volt a 4-es szériánál. Elszámolták magukat a Sony-nál (és az MS-nél is), mert sokkal gyorsabban terjedt a 4K mint számítottak rá. Muszáj volt korábban frissített hardvert kihozniuk. Ha tippelnem kéne itt 2025 végéig nem lesz semmilyen új gép (leszámítva a mostani új revíziót).
-
törölt tag
válasz
Raysen623 #24 üzenetére
Jön több exkluzív igen, azokhoz a PS4 már nem lesz jó. De egész eddig kb. az összes PS játék kijött arra is. Egy PS5-tel pedig főleg lehet hosszú időre tervezni, klasszisokkal jobb gép.
Ezek a cikkek számomra csak annyit jelentenek, hogy még nincs információ, bármi lehet. Szerintem lesz egyébként PS5 Pro majd valamikor; VR-hoz is jól jönne, igen.
-
Raysen623
addikt
-
kovsol
titán
válasz
Raysen623 #21 üzenetére
Nekem megjelenés napján vett PS4 konzolom végig szolgálta az egész generációt. Mai napig megvan és üzemképes.
PS5 -t is megjelenéskor vettem, és addig fogom használni míg meg nem hal, vagy jön a PS6.
Gondolom VGA kártyát meg CPU -t se veszel minden új megjelenéskor a PC-be. -
törölt tag
válasz
Raysen623 #21 üzenetére
A PS4 és PS4 Pro közt három év volt. Úgy néz ki, hogy a PS5 és PS5 Pro közt is lesz legalább ennyi, feltéve hogy jön egyáltalán Pro változat. De attól, hogy lesz valamikor valamilyen új gép, még nem "kell" megvenni, főleg ha számodra nem is nyújtana többet, mint egy mostani.
Egy 10. évében levő PS4-en is lehet játszani a mai napig, leszámítva a maroknyi PS5-exkluzívot.
-
Raysen623
addikt
válasz
hombre[EU] #7 üzenetére
+1 és kb ennyi.
Témához szólva: mikor is adták ki az 5-öt? 2 éve? Azért ne kelljen már évente új konzolt venni, mert olyan sűrűn dobálják ki a friss verziókat, mert akkor inkább nem lesz konzolom se. 5 év sem olyan nagy idő, legalább annyit bírjon már ki. Elmúlt években a játékok már nem nagyon tudnak hova szebbek lenni, közben meg sok esetben a tartalom miatt elvéreznek. Nem kell hogy szebb legyen mint a valóság...
-
Kansas
addikt
válasz
hombre[EU] #19 üzenetére
Kösz a tippet, eddig erről a funkcióról nem tudtam...
-
Kansas
addikt
Van TV ami kiírja, pl az LG OLED-ek némelyike a "Game Optimizer" menüjében kijelzi.
-
atesz999
tag
válasz
hombre[EU] #7 üzenetére
Az 1440p az nem 4K. Ilyen szépen kiírja a Playstation az fps számot?
God of war? 5, azaz öt éves játék, ami kapott most egy "DLC"-t.
Még a gtx970-en is 40-50fps-el szaladt a játék 8GB Ram mellett. -
tasiadam
veterán
Azert ha az iGPU kisebb csikszelen keszulne, a memoria meg kicsit gyorsabb lenne, kapna egy kis extra sebesseget, megsem kene egy full uj cuccot fejleszteni. 7nm-nek mi a half nodeja? 6nm?
-
podtibi
senior tag
Nem valószínű, de mégis lesz.
Hülyék lennének nem kiadni majd egy pro névvel ellátott ps5 konzolt. Nem kell nekik kiadni azt most, a lényeg hogy ötév múlva is eljátszhatják ezt a vevővel.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
CptAdamica #8 üzenetére
Igen és egyre több az ilyen cím, ahol elérhető ott így játszom
Legutóbb a LoU part 1-et küldtem így és nagyon baba volt
-
Helyes, remélem nem is lesz Pro verzió, így is elég drága lett a hardver, nem kell, hogy ennél még drágább legyen.
-
-
CptAdamica
veterán
válasz
hombre[EU] #7 üzenetére
Ja, ez mondjuk nekem is tetszik, hogy ki lehet kapcsolni az fps limit-et és VRR-el szép babasima a gameplay.
-
hombre[EU]
veterán
deltaa97 az új god of war 1440p TAA-val (2méterrōl tūéles egy 55ös oleden) 90fps-t fut...köszöni szépen a gép. aki nem tud kódot írni az 2x erōsebb gépre sem fog tudni
-
törölt tag
Úgy látszik, hogy a közeljövőben nem is jön. Azért nem lenne rossz, ha a 30 FPS módok grafikáját akár csak 40-50 FPS körül (VRR-rel) hozná, vagy a 60 FPS módokét 100 FPS körül.
Elégedetlen azért nem vagyok a PS5-tel, sőt. A játékokba bele tudom élni magam, a gép pedig önmagában is gyors és elég halk, a PS4 Pro után meg aztán végképp felüdülés.
-
deltaa97
tag
Pedig a jelenlegi PS5 teljesítménye még a 4K60FPS-hez is sok helyen kevés, nemhogy 120 Hz-hez.
-
törölt tag
A frissített verzióban az oldallap felfogatásán is alakíthatnának (ha már egy SSD-bővítéshez mindenképp le kell szedni), mert ennyire basz megoldást ritkán látni már elnézést.
Pro verzió meg majd kiderül, ezek a pletykák hértől hétre változhatnak.
-
lordEVO
tag
Logikus.
Elozo generacional a 4k-s tv-k elterjedese miatt voltak pro/x verziok.
Masik, hogy 7nm-rol lemennenek 3nm-re? Ami meg olyan friss meg draga is, hogy $1000 lenne egy uj ps5 pro kb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ha hihetünk a szóbeszédnek, a Pro/Slim helyett egy "Gen 2"-es variáns fog jönni, de aztán már a következő nemzedék lesz soron.
- Bundle topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Politika
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 230 WATTOS GIGABYTE AORUS 15P KD TÖLTŐT KERESEK!
- ASRock B550M-ITX/ac
- Huawei AF23 4G USB modem / stick megosztó 300 Mbps WiFi router - Új, dobozos, hibátlan
- Shin Megami Tensei V dobozos Nintendo Switch játék - Új, bontatlan, fóliás
- Garmin nüvi 55LM GPS navigáció - Közép-Európa 22 országa térkép élettartam frissítéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest