- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bluetooth hangszórók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskornel
addikt
-
kiskornel
addikt
Nemtuom. Én már egyszer írtam nekik, de még csak visszajelzést se kaptam róla.
Azt kérdeztem, hogy az adó papucsát fel lehet-e életszteni...Szerintem az lesz a megoldás, hogy holnap újból kipakolok, beállítok mindent, és ha újból előfordul, akkor megnézem, hogyan lehetne elkerülni a problémát. Bár már mindenütt kikapcsoltam a standby módokat.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
aleister
veterán
No megjött a Di866 Mark II.Az Extreme Digital beírhat magának egy csillagos 5-öst. Egyrészt a 69.900 helyett 67.900-ért adták, mert online Mastercard fizetés mellett 2000 forintnyi kedvezmény van. Így már egyértelműen nem érte volna meg külföldről rendelni.
Másrészt hétfőn fizettem, kedden már a kezemben volt.
Hozzátartozik még a dologhoz, hogy mindezt úgy, hogy volt egy kis félreértés is. Nevezetesen, amit linkeltél, rendeltem is rögtön, mert azt hittem, hogy Te is tudod azt, amit én: hogy Nikon vázam van.
Nem tudom mi volt egyébként velem aznap. Máskor figyelek az ilyenre.A vakuról...egyelőre még ismerkedek vele. Első ránézésre az elemtartó az, amivel nem vagyok kibékülve. Furán nyílik, és az elemek behelyezése sem túl praktikus. A vaku egyébként manual nélkül is pár perc nyomkodás után kiismerhető. Logikusan van a menü kialakítva. Esztétikus, jól áttekinthető a kijelző. Nekem annyira nem is hiányoznak egyelőre a dedikált gombok.
Lenne két kérdésem is.
1. Sem a vázon, sem a vakun nem találtam olyan opciót, hogy melyik eszköz AF segédfénye működjön. Sajna úgy vettem észre, hogy a vaku bekapcsolásakor automatikusan az veszi át ezt a szerepet, márpedig a váz fehér AF segédfénye mellett -tapasztalatom szerint- gyorsabb, pontosabb a fókusz.
2. Blende előválasztásnál tulajdonképpen lecövekelt az automatikusan számolt záridő 1/60-ra. Sem teljesen nyitott, sem lerekeszelt állapotban nem változott. Felnyomtam az iso-t is, de meg sem hatotta. Mindezt úgy, hogy fel volt kapcsolva a szobában a lámpa. Ez normális?
Brutál magasra feltoltam az iso-t a vázon, aminek eredményeképp az expozíció kijelző szerint elég lett a fény, de a kép kiégett. Ezután visszaraktam iso100-ra, és csak enyhén lett alulexponált. Adtam a vakunak 2EV-t, és tökéletes lett a WB grafikon.
Szóval nem értem. Olyan mintha nem TTL-ben lenne.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
:AMF:
senior tag
D80-am volt 35/1.8, 85/1.8, sb-900-al. Ezeket váltotta a Pana G2, 20/1.7, oly 45/1.8. Képminőségre hozza a pana a d80 szintjét, sőt szerintem jobb is, a kisebb szenzor ellenére. (Az igazat megvallva van köztük pár év különbség, illik is, hogy hozza.)
Minőségérzetre elmarad a pana, de a kis méret mindenért kárpótol.
Az OVF-et hamar feledteti az EVF. Ugyan nem tökéletes, de számomra sokkal használhatóbb (pl infrafotónál nem csak sötétséget látok a keresőben).
Az 20-as és 45-ös obik fantasztikusak, nyitva is élesek és nagyon-nagyon kicsik. Összességében elégedett vagyok a rendszerrel, egyedül vakufronton fanyalgok. (A nyűves pana nem ismer semmilyen vezetéknélküli vakuvezérlést.) Most egy manuális vaku + rádiós kioldó párossal barátkozok. (Kényelemre ugyan nem veszi fel a versenyt az sb-900-al, de az árszint szerencsére mélyen alatta van. ) -
*Ropi*
félisten
Kifutottam a szerkesztési időből: a nagyobb hatótáv nem csak nyílt terepen hatékony, hanem akkor is, amikor árnyékolva van egymástől az adó és a vevő: úgy is jobb eséllyel viszi át a jelet, ha mondjuk embertömegen át kell sugároznia, ami ugye rendezvényeken sűrűn elő szokott ferdülni.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
kiskornel
addikt
Biztos, hogy ilyet akarsz venni. Úgy értem... ha tudtam volna, hogy pár funkciója b@szik működni, na meg a fejet csak alapállásba lehet használni (ez el is cseszte az egyik fotózásomat. A plafonra fordítottam a fejet. Csak akkor vettem észre a gebaszt, mikor megkaptam az új vevőt, és a két vakut próbáltam összehangolni.). És az adó papucs halott.
Előny persze az ár és a HSS.Az akkukkal kapcsolatban: háát. Én nem akarom 10m-nél messzebb használni. Annyira nem vagyok fan, hogy még hozzá is öltözzek. Persze neked vissza nem hozható pillanatok vannak... ha én elcseszek valamit, akkor legfeljebb legyintek, hogy lemaradtam (vagy káromkodok jó hantosan. Ha azt látja valaki, hogy egy tereptarka ruhás faszi üvölt egy bokorral, és magyaráz neki... na... az ÉN vagyok )
Szerinted meg lehet valahol szerezni azt a béta szoftvert a kioldóhoz. Mármint, szerintem PR okokból tilthatták le azt a középső vakupapucst. Ki venné meg a következő, nagyobb, drágább modellt, ami ugyanezt tudja?
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Extreme digi.
Ha ebben az árban lenne a Mark II is, akkor inkább belföldön veszem meg. Kár hogy még nem kapni itthon.
Ezek szerint ez tényleg most jött ki.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
:AMF:
senior tag
nem, nem. a nikon féle CLS nem úgy műxik mint más master-slave megoldások. ilyenkor a váz vakujáról nem kerül fény a képre, csak az elsütött vakuról.
egyszer commander módban felejtettem a beépítettet és úgy vakuztam. az eredmény nagy sötétség lett. (háromszor is, mire rájöttem, hol a hiba. ) -
kiskornel
addikt
Hát. Te linkelted a cikket az előbbi postodba, ahol írták, hogy az arányt állító funkció nem működik. A hozzá adott leírásban szerepel, az biztos.
az N-TTL: mint azt írtam, nem sikerült vele még vakut elvillantanom. Tehát az csak egy tartó. Ennyiből a képernyőm is N-TTL... mert az se képes elvillantani egy vakut
"...a kioldó csak msec-okig húzza be a relét." - túl sok kioldónak nevezhető kioldó van. Ez a fényképezőgép kioldója. Az infra kapu, ami pár msecig ad jelet. Kb. annyi idő alatt repül át egy madár rajt.
Kellene egy tartó áramkör. Most bindzsizem, hogy egy monostabil mv vezérelte tartó ák-t szerkesszek. Csak ugye kis késleltetés és párszor 10V feszültség + mechanikai kapcsolás...
Szilárdtest relékkel elég jó működési frekit lehet elérni.Mezőn tudom majd megnézni, hogy meddig visz el. De ilyen 100m-ek esetében meg hogy méred le a távolságot. Marad a goggle föld utólagos mérésre.
A CR2 beszerzése nekem is sukka volt. A fotós boltban kellett vennem. Másutt nem nagyon kapható.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Köszi a lelkiismeretes választ!
Pár ezer forinttal lenne csak olcsóbb (a Mark 1 árait figyelembe véve) kintről rendelni. 70.000 itthon, 272 usd (kb 62.5k) behozatva.
Ellenben, ha garit kell intézni, akkor már rámegy a gatyám a visszaküldésre.Szóval szerintem most ezt nem éri meg ebayről behozatni.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Mark I-re. Szerintem amikor még néztem nem is volt Mark II...mondjuk erre nem mernék megesküdni.Ahogy olvasom a hivatalos oldalt, Nikon vonatkozásában az a különbség, hogy az utóbbi tudja a i-TTL-BL -t (ami nem tudom mi *) és hogy a másodlagos fényforrás 1/128-ig állítható 1/8-ad helyett.
* így kicsit rákeresve, ha jól értem az i-TTL-BL az a mód, amikor a vaku figyelembe veszi a környezeti és egyéb fényforrásokat is, kvázi derítéskor használjuk. Ez természetesen hasznos funkció.
Az a baj, hogy argep-en nem is látok Mark II-öt. Ebay-en egy árban lévőnek tűnnek. Ez esetben természetesen a Mark II-öt választanám, ha már egy picivel okosabb, és finomabban beállítható.
Feltételezem érdemes lenne várni a hazai megjelenésre. A fentiekről Neked mi a véleményed?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
kiskornel
addikt
Phu! Elég fáradt lehetek, amiért Phottixet írtam, Pixel helyett...
A leírásában szerepel, hogy lehet állítani az A : B arányt, de mikor megpróbálom, azonnal visszaugrik 1:1-re. Ez bizonyos esetekben gáz lehet.
A gyártó oldalán (amit a leírásban olvastam) megtalálható a legújabb frissítés. Ellenőriztem, már a legújabb szoftverrel vannak ellátva mind.
Én az elején rápróbáltam a 430EXII-t az ADÓn levő vakupapucsra. Szerintem teljesen halottt. Összekombináltam a régi adómmal (na az biztosana Phottix ... innen a tévesztés). Az nem visz át ETTL jeleket. A lényeg, az ADÓ tetejére tett másik rádiós adó se sült el. Szerintem az N-TTL-t úgy értették, hogy az csak egy tartó. Nem lehet más, mert teljesen halott.
AA (ceruza) elemekkel megy. Most épp az Eneloopok dekkolnak bennük.
Hatótávolságot eddig nem vizsgáltam. Max 7m-ről ha használtam őket.
Expokihagyás: az volt, de lehet, hogy a HSS-es miatt fullon villant, és töltés miatt maradt ki. Ebben nem vagyok biztos, mert a kioldó csak msec-okig húzza be a relét.
A 2. redőnyt majd kipróbálom. Eddig csak a HSS, meg 1. függöny volt, és azok működtek biztonsággal.
AF segédfény 1-1,5m-től már jó a 7D-n. Az előtt még nem rajzol akkora kört, hogy a középső fókuszpont helyét megvilágítsa. Jó nagy vörös fényt csinál. 5-7m-en még kiválló.És mint azt említettem, a fej csak alaphelyzetben használható. Először a plafon felé fordítottam a fejet, és alexpós lett állandóan. 2-3 Fé-t kellett emelni. Csak ma jöttem rá, hogy ha előre van irányozva a vakufej, és az egészet fordítom a plafon felé, akkor villan normálisat.
Hétvégén próbálgatom még, és a további tapasztalatokat megosztom.
Azért az durva, hogy azt se tudja, ami a leírásában van...Gyártó oldala: [link], ez meg a leírás: [link]
És köszönöm az infot!!
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Köszi a választ!
Egy home made softbox-t használok.
Fent nyitott közvetlenül a lámpa előtt, így ott távozhat a meleg levegő. Gondolkoztam azon is, hogy alufóliával az oldalát belülről burkolom, de nem volt még annyit egyhuzamban használva, hogy szükség legyen rá.Okosság akkor ez a másodlagos fényforrás a metz-en.Időközben megtaláltam szerintem a kiválasztottat. A Nissin Di866-ra gondoltam.
Esetleg róla kell valamit tudnom? Mondhatni pro és kontra a Metz 58-cal szemben?Sry, hogy 'túráztatlak', de láthatóan eléggé vágod a témát, az én tudásom meg kimerül a technikai paraméterek összehasonlításában.
-
aleister
veterán
Természetesen a kulcsszámmal (meg úgy általában a paraméterekkel) tisztában voltam, csak az olyan dolgokról nincs tudomásom, amit (pl) az AF-1 és 2 különbségéről írtál.
Viszont egy tévhitemet sikerült eloszlatnod, mert meg voltam győződve, hogy a stroboszkópikus működés egyenlő a HSS-sel. Ez utóbbi infó már csak azért is fontos, mert legjobb tudomásom szerint a D5100 nem támogatja a HSS-t.
Mondjuk van ahol multi flash-ként hivatkoznak erre a ' gyorsan villogós' üzemmódra.A másodlagos fényforrást Te ki tudtad használni, van értelme?
Továbbá ez az 58-as kulcsszám kb mennyinek felelhet meg a Nikon SB-k rendszerében? Ott 35mm-es gyújtópontú lencsére van származtatva, a Metz-eknél meg a maximális 105mm-re.
Ha jól emlékszem egy Nissin vakunál láttam 40/60-as kulcsszámot 35/105mm esetén. Ez alapján valahol gondolom ez is egy kicsivel az SB900 fölött lehet teljesítményben.Most egyébként egy JodLux JX1 lámpát használok, amit még fater analóg korából örököltem meg. Beltérre jó softbox-szal, de még így is szelídíteni kell azt az 1000 wattot.
-
aleister
veterán
Bel- és kültéri használatra egyaránt kellene. Nappali derítésre és esti megvilágításra is használnám. Jó lenne a strobi üzemmód, de az ilyen vakuk aranyárban vannak. A Metz-nél konkrétan a csúcsmodell, az 58-as tudja ezt.
Érdekességképp esetleg azt meg tudod mondani, hogy mi a különbség az AF-1 digital és az AF-2 digital között? Ez az AF-x gondolom a típuson belüli fejlettségi verzió, mert a hivatalos oldalon mindig a legmagasabb AF számú termék van fent. Van, ami egész AF-5-ig elmegy.
Elég nagy különbség van árban köztük. Az 58 AF-1 90k, az AF-2 105k. Mondjuk ennyiből már egy SB900 is kijön, csak nekem szerintem nincs szükségem ilyen kaliberű vakura.
-
aleister
veterán
Az már tuti, hogy beszerzek egy rendszervakut. Első körben egy Metz-re gondoltam, de még pontosítanom kell magamban, hogy mire is van igényem.
Sajna a Nikonos topikban inkább a az SB és YN vakukat favorizálják, nem sok infó van a Metz-ekről.Egyébként néztem már ilyen körvaku hatást utánzó dolgokat, de kicsit bizonytalan vagyok velük kapcsolatban. A ledes cumókról sok negatív kritika volt. Ez a fényreflektálós megoldás meg kicsit fura számomra.
Egyrészt ugyebár kompatibilisnek kell lennie a felcsatoló résznek a rendszervakuval. Ha ez utóbbit cserélem, akkor már használhatatlan a rayflash.
Másrészt soknak tartom érte a 200 usd-t, amikor ennél olcsóbban kapni önálló körvakut is.
Harmadrészt a linkelt oldalról nekem az jön le, hogy ez nem kimondottam makró vaku.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Folyamatos expó = strobi.
Makró kiterjesztés = olyan körvakú, amit egy meglévő rendszervakúról lehet üzemeltetni, tulképpen annak a kiterjesztése.
A linkelt vaku is Delta. Akkor ezek szerint nem egy világmárka.
-
D4rkm4n
őstag
Mindkét oldalon megvan a laprugó. Igazából pont az bosszant, hogy nem látok rajta semmi hibát. Annyira viszont nem tudom elcsavarni egyik irányba sem a tárcsát, hogy lássam mi a baja a menetnek... Már ha annak van baja.
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
biker
nagyúr
a fényképező manuálisban is szabályozza a vaku erejét, a régi vaku meg analóg, beállítom a legnagyobb erőre (itt kék érzékelő állás), és kész.
de az a baj, hogy a fő vaku fényét is érzi a slave vaku érzékelője, és a slave erejét is a gép.ennél manuálisabb mód nincsen.
mert ha kikapcsolom a teljes érzékelőt a slave vakun, akkor kisebbet villan, mint a kék állásban (szűk blendéhez való) önmagábanElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
csab001
tag
Hiába pucolom, ha egyszer nincs is a vázon.
A beépített a jelátvivő? Akkor hol itt a wireless?
Pont azt szeretném elérni vele, hogy a gép felől ne érkezzen fény, csak a máshová helyezett rendszer vaku villogjon.
Lehet, én értelmezem félre a dolgot és rádiós kioldó nélkül nem megoldható? -
mcgoat
aktív tag
-
Cancer
senior tag
Jogos, erre nem is gondoltam!
De meg is született a választás! A Nissin lesz az. Olcsóbb, magasabb kulcsszámú, 24-85 helyett 24-105 a zoom tartománya, gyorsabban feltölt és tud "lassabb" villanást 1/1000-ed helyett 1/800-ad.
S bár nem német, hanem Japán gyártmány, bízom a megbízhatóságában.Azért Thx!
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
kricsi81
senior tag
Igen, az lenne a "szütyős" megoldás.
Csak az állvány lábait összetartó rudak félek nem bírják el a súlyt (nem 1kg-ot...) a zsákban, ezért gondoltam hogy a súly a földön lenne, de az összekötö kötél (vagy valami) éppen hogy csak feszes lenne, tehát alap állapotban a súly nem húzná az állványt, csak ha dőlni készülne, megfogná
Nem tudom érthetően írtam-e[ Szerkesztve ]
kovacsrichard.hu
-
Latissimus Dorsi
senior tag
-
Slowman
aktív tag
Nagykőrösön (25.000 lakos, relatív kis fotós társadalom, azért nem nagyon tudjuk elkerülni egymást ), és hát nem nagyon ismerek olyat a városba akinek lenne kioldója . Most akinél (hivatásos) előhívattam a filmemet, annál is csak szinkronkábeles, régi stábdióvakus megoldás van. Jó lenne ha többen lennénk, mert akkor az ilyeneket meg tudnánk oldani úgy, hogy egyikőnk is vesz egy plusz vakut kioldóval meg a másikunk is, és már jó is. Mert meglehetősen kevésszer lenne szükségem 1-nél több vakura, modellfotózásokon kívül. Meg ugye akkor egy ilyen home-made stúdiót is össze lehet dobni, nem kell mindent önerőből.
-
MODERÁTOR
A Chinon-ra 10,4V-ot talpfeszültséget ír, a Starlitz-re 10,6-ot mértek a flickr-es srácok (a talpáról nem találtam képet). Vázra nem merném rárakni, de a távkioldón talán jól elférne és el is tudná sütni.
Viszont ugyebár egyik sem új (használt) és ki tudja meddig bírják még. A Yongnuo YN-460 sem egy Canon Speedlight, de gyakorlásra szerintem megfelelne.Harrrr!!!!
-
Slowman
aktív tag
Nem is mondtam, hogy jó lenne csak azt, hogy gondolom olcsóbb megoldás. Esetleg ha diszperzittel festi az ember könnyebb takarítani és az újrafestés se egy nagy pancsolós dolog. Attól függetlenül nem hinném, hogy Ricsinek ezt megérős volna otthonra megcsinálni. Szerintem kezdésnek valami vászonnal kell próbálkozni aztán annyi (sok a macera, de én ha nekifogok rászánom akár a napom nem sietek mint aki ezzel keresi a pénzt, neki nincs ara ideje, hogy vasalgassa stb.). Majd én is tervezek valami "home made stúdiót" csinálni valamikor és amatőr szinten (ár és használhatóságba) talán a vászon a legmegfelelőbb. Azt hiszem valami hasonlót mondtál te is, mert a papír szakad a többi meg drága.
[ Szerkesztve ]
-
Slowman
aktív tag
Igen szobafestőknek ez a holker, illetve építkezésnél a kőműves mestertől lehet kérni, hogy holkeresre csinálja a mennyezet és az oldalfal találkozását, ne szögre vagy nem is tudom minek nevezzem de értitek . Mivel a linkbe 80x80mm-esres akármi van az elég kevés, és ez tényleg csak egy díszléc. Ricsi pedig a ZebraArt fotóstúdió holkeres falára gondol ami inkább 80x80cm (vagy több) nem mm [link]. Ez csak onnan jutott eszembe mert mikor olvastam akkor nekem is szöget ütött a fejembe, hogy miért olyan nagy szám ez a holker, hogy így reklámozták, hogy holkeres stúdió és utánanéztem (elsőnek én is erre a díszlécre gondoltam amit a 2 évvel ezelőtti festetésnél vásároltak barátnőmék, de kiderült, hogy nem ). Szvsz ez így lett megcsinálva mikor az átalakításnál folytak a kőművesmunkák. Szóval ők nem ilyen műanyag cuccot meg vásznat/ponyvát akármit használtak fehér háttér gyanánt, hanem - gondolom - olcsóbb megoldást, lemeszelt fehér fal ilyen nagyobbfajta holkerrel.
[ Szerkesztve ]
-
Agent87
aktív tag
impregnált ponyva az milyen?
a papír meg nemtom gondolom koszolódik tépődik az se lehet túl hosszúéletű.
régen egy angol oldalon találtam ilyen tippeket home-made cuccok is voltak és olyan anyagot ajánlott azon amiből a sátrak anyaga van "Ripstop Nylon" de nem tudom ezt hogy hívják magyarul. -
Pilács
senior tag
Köszi, ezekről olvastam és ezeket próbálgattam, de pl az én gépem alap 1/60-ra állítja a záridőt, akár mit csinálok így manuálsi módban próbáltam, de ISO 100-ról is el kellett mozdulnom, meg +3 korrekció, hogy elegendő legyen a fény... szal nem tudom mit kalkulált ki a gép helyes fényerőre... de hát próbálgatom, és majd remélhetőleg rájövök (max 3 méterre fotóztam fehét plafon mellett)
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
kricsi81
senior tag
Fenyertek.hu, itt van mind a 3 része a kisvakus videóknak, meg ilyesmi írások+videók
kovacsrichard.hu
-
-
kricsi81
senior tag
Ez jó módszer, donzoli, ha tudsz szerintem mindenképp szerezz be egy olyan kioldót, amilyet említettél. Van rá időd?
meg arra még figyelj, hogyha "huzamosabb" (minden vakunál más ez az idő, ha jól tudom) ideig nem villantod el a vakut, az bedobja a szunyát, és akkor oda kell menned felébreszteni, és ez akár "végzetes is lehet" (tehát pl lemaradsz egy pillanatról )kovacsrichard.hu
-
dabgergo
őstag
Dehogy veszek Canont Volt a kezembe nem is rövid ideig 40D, akkor amikor már kb fél éve használtam a D90-et és olyan nagy volt számomra a különbség, hogy nagyon hálát adtam, hogy anno a d90-et választottam. Nehezen tudnám megmagyarázni egyébként h mi nem tetszett benne nagyon, de fogásától kezdve a kijezőjéig voltak bajaim Szal ez eléggé szubjektív h kinek mi jön be
Ha jól tom a vezetéknélküli vakuzás is bonyolultabb Canonnál nem?
Az sb800 menüjét meg tényleg nem vágom, nem látok benne logikát...[ Szerkesztve ]
-
tailor
őstag
Sikeresen szétégettem az alaplapját Kollegám esküvőjén fotóztam, és nem vártam meg, amíg feltölt teljesen, hanem exponáltam, mint a mérgezett egér, a vaku pedig "besokallt", leállt, majd be sem kapcsolt. (A gép és a vaku is az övé volt amúgy ) Az akksik szinte égették a kezemet, mikor kivettem őket, a szerviz diagnosztizálta a gondot... Mentségemre legyen mondva, még nem ismertem a külsős vakus fotózás "misztikus rejtelmeit".
-
j.bravo
addikt
Nekem a d50-nel (ha jól sejtem, Frigetrus-nak is az lehet) simán ment az 1/500 a közös típusú kioldónkkal más kérdés hogy azért lehet így, mert a d50 késik egy kicsit, és kb. ugyanannyit, mint a kioldó. A Te 40d-d pedig túl gyors, túl keveset gondolkodik
De ha mégis csak 1/200 megy, az se tragédia, a legtöbb váznak úgyis annyi a szinkronideje eleve.
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
ez_meg_emaz
őstag
A vázzal eddig nem volt gond. Miota megvettem sb600-at azota csak azzal használtam és azota van ez. Lehet ki kéne probálni csak a vázat sb600 nélkül, hogy ugy is előjön-e ez a jelenség.
Szerintetek a vázzal lenne gond? Én annyira nem értek hozzá de szerintem nem, legalábbis remélem. -
ez_meg_emaz
őstag
Igen, köszi a linket...
Átfutottam az elsö pár hsz-t. Látom nincs i-TTL csak TTL a sunpaknál... Ennek is utánaolvastam és az i-TTL-t azért jo lenne ha támogatná a vaku.
Akkor marad a metz... Más nem maradt 30k körül... hacsak használtan nincs vmi jobb 30k alatt. Max annyi hogy nem fogok annyit indirekt vakuzni. Diffuzorral talán megtom oldani majd.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Építő/felújító topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- PH! Darts
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest