Új hozzászólás Aktív témák
-
emre33
addikt
VHS kazetta: Ha van bárkinek Űrgammák rész VHS-re felvéve, akkor az kérem jelentkezzen nálam. Vállalom a digitalizálását.
Szedjük össze az elérhető részeket. Őrizzük meg az utókornak!
Kérem nézzen körbe otthol mindenki! Köszönöm! -
mumia77
csendes tag
Sziasztók. Üdv újra. Rég jártem ezen a forúmon. De a lényegen ma sem változat semmin. Akárki akármit is mond. Ez az Űrgammák a mi sorozatunk volt. A magyaroké. Igaz hogy nem ér fel egy Star Trek vagy egy Star Wars fimhez. Ráadásul nem az amerikai nagy film produkciókhoz kell össze hasnlítani. Mert azokhoz tényleg nulla volt az Űrgammák. Tehát az Űrgammákat nem lehet egy Star Trek-kel vagy egy Star Wars-sal össze hasonlitani. Nme is szabad. Hisz egy Star Wars vagy egy Star Trek sokkal nagyobb költség vetés produkció volt mint az Űrgammák. Lehet hogy mára már gagyinak tünik az Űrgammák. De akkor is a miénk, vagyis a magyaroké volt. És a szándék volt a fontos. A szándék pedig, a játszva oktatás volt. Vagyis hogy az akkor 12-14 éves 6-8. osztályos általános iskolás gyerekek játszva, és szorakozva tanuljanak. Még ha gagyinak is tűnt. Sokan sok mindennek lehordták az Űrgammákat. De véleményem szerint akkoris igen népszerű volt a maga idejében (1995.11.10.-1998.12.18.). Nekem kedvencem volt annó. És mai napig kellemes, és szép emlékeim vannak. És mivel 1995.11.10.-1998.12.18. között nem volt más csak a TV1 (M1) és TV2 (M2) így minden gyermek ott ült a Tévé előtt és az Űrgammákat tátott szájal bámulta. És igen, én nagyon sok koncerten ott voltam. És a koncerteken nem csak 12-14 éves gyerekek voltak, hanem szinte minden korosztályból. Sok ovodás korú és kis iskolás is volt, de BS koncerteken találkoztam még közép iskolásokkal is. Egyébként én az Űrgammák indulásakkor 1995 november 10.-én én már 17 éves voltam. És igen 17 évesn is az Űrgammákat néztem. Hogy miért néztem 17 évesn az Űrgammákat? Erre egyszerű a válasz! Mert akkoriban nem volt más a televízióban. És érdekes modón az Űrgammák körüli 1998-as botrányok után. Nem készült 1998 óta egyetlen egy gyerek sorozat sem. Ami szégyen és gyalázatos- Tehát ez az Űrgammák az utolsó olyan nagyobb és hosszb volumenü project / sorozat. Ami kifejezeten gyerekeknek készült. Szóval ez is nagy szó, hogy 1995-1998 között volt kifejezetten magyarországon készült magyar gyermekeknek szánt TV sorozat. Ma hol látsz ilyet? Magyaroszágon biztos nem! esetleg Norvégiában. És ha már norvégia. Norvégiában érdekes modón nem fut politikai botrányba egy gyerek TV sorozat sem. De vissza térve magyarországra és az Űrgammákra. Az Űrgammák eposzának vége. Az Űrgammákat gyártó Félix Film jogutod nélkül megszünt. Az Űrgammák producere Czégé Zsuza még valamikor az ezred forduló tájékán New York-ba menekült a botrányok elől. És azóta is New Yorkban él. Az Űrgammák forgatási helyszinélül szolgáló Pasaréti úti Star Filmgyárat az ezred forduló le tarolta. Ma lakó park és iroda házak vannak, az Űrgammák egykori studiói helyén. Az IWIW-nek is vége lett 2014-ben. Ma egyetlen egy helyen van Űrgammák rajóngói forum, még pedig a facebookon. Facebook: https://www.facebook.com/groups/52652760964 - Azt hiszem most ezzel zárom soraimat, de még mementoul csak annyit hogy bárki bármit is írjon: Nekem tetszet az Űrgammák, és a szívem csücske volt.
-
donnie.d
aktív tag
válasz
csacska28 #268 üzenetére
Ugyan nem friss a hozzászólás, de...
Az m1-en ment péntek délután, és az m2-n volt az ismétlés. Amikor megszűnt az m2 földi sugárzása, akkor az ismétlés, és a sorozat is csak az m2-n volt, ekkor jött a TV2 és az RTL Klub, amit nagyon nem szerettem emiatt.... De később feldolgoztam ezt a tragikus fájdalmat gyermekként -
csacska28
újonc
4 év hat hónapot ült a xénia balhé miatt, amikor az első orbán kormány hatalomra került.
A szerző jogos süketelés melléduma, a jogokat birtokló gazdasági társaság megszűnt, a szerzőkre száll vissza a jog. Addig nem lesz leadva, amíg ez a kormány van, mert mint mondtam börtönbe juttatták a producert meg a xénia egyesület néhány vezetőjét. Nagyon súlyos 10 milliókat vettek fel ezért annak idején, igaz ma már ezt a mostani oligarhák már megszázszorozták.... -
csacska28
újonc
Átették az MTV-1 re amikor a kettes műholdra került.
Az mtv-2-n (ma m2) ment az ismétlés, hogy a drakhofok is lássák.Hatalmas hír, hogy a a 20 évvel ez előtt műholdra felküldött adás odaért a Xénia várhoz és most ért vissza a válaszuk, látták, nézték, tetszett nekik.
Mégis csak érdemes volt műholdon is nyomni...
-
kávézacc
csendes tag
Sziasztok.régebben szerettem én is a sorozatot.kíváncsi lettem milyenek lehetnek vajon ma az akkor még gyermekszereplők.viszonylag sokukat meg is találtam,gondoltam megosztom,hátha másokat is érdekel.a videó minőségét ne keresse senki,volt pár szabad percem és telefonnal dobtam össze
https://youtu.be/VfNTiMtyIBE
-
tvalki
csendes tag
-
tvalki
csendes tag
-
tvalki
csendes tag
-
tvalki
csendes tag
-
urgammak
újonc
Sziasztok!
Indavideón van egy 53. rész összefoglaló c. rész. Nekem nagyon-nagyon fontos lenne a teljes 53. rész, nincs meg valakinek véletlenül?
-
tvalki
csendes tag
Új Űrgammák rész a Youtube-on!!!
Most kiderült mennyi mindenre nem emlékeztem jól: nem tudtam például, hogy Dexterék már akkor is találkoztak a "fénylényekkel", amikor még a Haldor-02-t még nem szerezték meg...
-
törölt tag
üdv fanok
anno én is néztem
kár hogy csak az 1/3-a került fel a netre
nekem innen-onnan összesen 51 teljes részt sikerült összevadásznom, igaz nem dvd meg blu-ray minőségben...indavideo, youtube...
-
tvalki
csendes tag
Amit annak idején nem tettem meg, mert 29 videót kellett volna linkelnem, de azóta rájöttem, hogy 1 linkkel is lehet...
-
Enzolord
addikt
Hú gyerekek, jó, hogy megtaláltam ezt a topikot, most nézem az első részt, nagyon komoly..
-
tvalki
csendes tag
Rövid leszek...
1. Hosszú idő után itt vagyok újra...
2. Köszönet az epizódokért...
3. Most már nyilvánvaló, hogy sok mindenre rosszul emlékeztem, amikor leírtam, hogy hogyan fejeződött be a sorozat... stb. stb. stb.
-
efarfntjt
újonc
-
efarfntjt
újonc
-
efarfntjt
újonc
-
efarfntjt
újonc
-
efarfntjt
újonc
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Valaki nem tudja, hogy valami szutyok VHS rip-ben nincs-e fent valahol?
Annyira vérkemény szinten gagyi minden téren, hogy szabályosan ég az ember pofája, miközben nézi. Kell.
-
tvalki
csendes tag
A befejező rész a Youtube-on, amit évekkel ezelőtt az emlékeimből írtam le, de most már nincs szükség rá...
http://www.youtube.com/watch?v=kMY1bGIiBhg
http://www.youtube.com/watch?v=15HF5G61lKc -
TommyX_
őstag
Hiába mondják, hogy "gagyi" volt ez a sorozat, én azért megnézném, mert nem rémlik, hogy láttam volna akkoriban.
Viszont arra emlékszem, hogy Xénia bulis felvételt láttam, szóval nekem az is elég lenne, ha azokat újra leadnák a Tv-ben. -
VIC20
őstag
[link] 9:10-től kezdődően.
-
legion18
újonc
Írtam én is az MTVA-nak, és én is ilyen választ kaptam:
"Az Űrgammák sorozatnak lejárt rég a vetítési joga és azt az információt kaptuk a Filmfőszerkesztőségtől, hogy nem tervezik az újbóli megvásárlását és vetítését.
Megértését köszönjük."Ugyanmár, kitől kéne megvásárolniuk a vetítési jogot?? Saját maguktól???
-
legion18
újonc
Sziasztok!
Fent volt az összefoglaló film, data.hu-n, de sajnos törölték. Nincs meg esetleg valakinek, aki feltudná tölteni? Örök hálám annak aki újra közkinccsé teszi.
-
tvalki
csendes tag
-
emre33
addikt
Remény hal meg utoljára...
Hátha valaki meghallja a segélykiáltásom.
Újra szeretném nézni a sorozatot
-
emre33
addikt
Nemigaz, hogy nem lehet semmit tenni?
-
tvalki
csendes tag
-
Gorbesz
tag
nekem megvan a "filmzene" CD-n
mai napig emlexem az uj lemez szagara, meg hogy mennyire tisztan szolt.
koncerten is jartammai szemmel shame
egyebkent volt egy masik sorozat is ami nagyon a TV ele szogezett, az pedig ez volt:
http://www.imdb.com/title/tt0179577/
Kincsessziget az űrbenPersze ez elobb volt, meg nem is magyar, de ha mar retro sci-fi
-
lordsithlord
újonc
Elég egyszerű a megoldás: a régi felnőtt szereplőket kell megkeresni, (pl. Szulák Andrea, Szombathi Gyula, Sörös Sándor vagy Nyertes Zsuzsa), közülük lehet, hogy valaki tudna segíteni abban, hogy honnan lehet megszerezni a részeket.
Meg lehetne keresni még esetleg az írók közül valakit (legnagyobb eséllyel Czégé Zsuzsa vagy Böszörményi Gyula segítene is közülük).
Egyébként ez a vetítési jog járt le, ez egy jó szöveg az MTV részéről, ugyanis az a cég, amelyiknek a tulajdonában voltak az Űrgammák jogai (nevezetesen a Félix Film), elmosódott az 1998-as botrányban, jogutód nélkül szűnt meg, így lényegében jelenleg nincs jogtulajdonos.
Egyébként volt egy felvetés arra, hogy újra kellene szervezni a Xénia Láz Egyesületet. Az ötlet alapvetően nem rossz, hiszen a botránya mellett rengeteg haszna is volt ennek a programnak (lásd például a tanulás ösztönző elemeit). Sajnos ez akkor megbukott, mivel a politikai botrány túl nagy volt anno a megszűnésekor. Ugyanakkor magánemberek is felvetették az ötletet, hogy jogutódot lehet alapítani, főleg hogy a klub is jogutód néálkül szűnt meg, tehát ebbe nem köthetne bele senki.
-
Déta
tag
Egy pár rész felkerült a MegaVideo-ra...
[link] -
F-Gábor
csendes tag
-
kisspepe
tag
Sziasztok!
Utána érdeklődtem az MTV archívumában [link] hogy megvan-e nekik a sorozat, és hogy abból hogyan kaphatok másolatot. A válasz:
Az MTVA Archívumában megtalálható az Ön által keresett sorozat, de csak személyes érintettség esetén (alkotó, szereplő) van lehetőség – térítés ellenében – az műsorszámok átírására.
Tehát a sorozatot meg lehet szerezni valószínű, csak kérdés mennyiért adják ki. Mivel nem Pesti vagyok, így ennek nem tudok utánanézni, de ha valaki megszerzi szóljon.
-
Yooha
aktív tag
Csak annyit áruljon el valaki: Lett valami vége a sorozatnak?
Mert arra emlékszem hogy mentek az űrben, és a 6.-os biológia-tankönyvben volt válasz mindenre, de mi történt? Elkergették a drakvufokat? -
tvalki
csendes tag
Nekem a letöltéssel gondjaim vannak...
Nagyon megköszönném, ha valaki feltöltené Youtube-ra... -
fo_di
őstag
válasz
littlelion21 #207 üzenetére
ezek szerint külső produkciós céggel végeztették a melót
-
fo_di
őstag
viszont kiderült, hogy miért nem ismétlik újra:
A sorozat ismételt műsorra tűzését egyelőre nem tervezzük, bár tudjuk, hogy komoly rajongói klubja van. Évekkel ezelőtt sugárzási joga lejárt, hogy újra műsorra tűzhessük, ezt a jogot ismételten meg kell szerezni. -
matizz
csendes tag
1-2 rész is fent van a sorozatból: http://cinemastore.hu/movie-film-Urgammak_1evad__hianyos__datahu__1_klikk-19167.html
-
matizz
csendes tag
innen letölthető az összefoglaló film:
http://cinemastore.hu/movie-film-Urgammak__Avagy_a_0_verzio-7529.html(nem olvastam vissza nagyon, nem tudom, hogy felkerült-e már)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest