- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
westlake
félisten
válasz Fücsök007 #63 üzenetére
Oké, de ezt most miért is említed? Ugyanolyan frissítés csak, mint asztali vonalon. Igaz, mobil vonalon lesz egy kis cache növelés is. Én eleve azért nem említettem ezt a témát, mert a topik témája az asztali vonal (alaplapjai). Az én megítélésem szerint a teljes 14. generációs vonal érdektelen, súlytalan, abszolút művi.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Fücsök007 #52 üzenetére
"Attól is függ melyik SKU-t hasonlítod össze, polírozás ide vagy oda kb. 10% IPC növekedés várható ami nem rossz. (Az IMC-t is javították, kíváncsi vagyok mennyit hoznak majd az új 8GHz-es DDR5 ramok.)"
Ezt honnan szedted/szedtétek? Én semmi ilyenről nem tudok. Majdnem biztos vagyok benne, hogy a refresh előnye kizárólag csak a magasabb működési frekvenciából adódik majd. Ezzel azt akarom mondani, hogy egy refresh SKU modell "lehozva" az annak megfelelő nem refresh SKU szintjére (downclock) azonos teljesítményre képesek. De mondom, majd a tesztek megmutatják, hogy igazam van-e.
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Fücsök007 #50 üzenetére
Új SKU-tól, meg a DLVR-től nem lesz jobb globálisan a teljesítmény. Ezek egyike sem fejlesztés. A tweak nem egyenlő az új generáció fogalmával. Az új SKU-t eddig is kiadhatták volna, 13. generációs modellként. Nem tették, hiszen logikus, hogy jobban mutat majd 14. generációsként. Kezdetektől fogva arra próbálok célozni, hogy nincs technológiai fejlődés, generációváltás meg végképp. Polírozás, meg csiszolgatás.
Egyébként teljesen felesleges vitázni erről, a tesztekből pontosan ki fog derülni, hogy mire is céloztam.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Fücsök007 #45 üzenetére
Ez csak elnevezés, semmi más. A 14. generációnak nevezett valami csak a meglévő generáció "frissítése". Átnevezik az adott modelleket és kicsit magasabb működési frekvenciára állítják őket. Ebben semmi olyan nincs, amit ne tudna meg bárki megcsinálni pár pillanat alatt a BIOS-ban. Ez nem valami bonyolult dolog, nem kellene ilyen nehezen megérteni. És főleg nem kellene valakinek emiatt lecserélnie a meglévő Raptor Lake processzorát.
Play nice!
-
válasz Fücsök007 #40 üzenetére
Az az igazság, hogy régebben a környezetvédelem az ilyen mostohagyerek volt, de az IT világában a technológia sem állt készen arra, hogy energiatakarékos CPU magok szülessenek. Pl 2001-ben amikor még egy mag volt mindenek felett
Aztán rájöttek ,hogy ebből is lehet profitálni... és a technológiai is adott.
Desktop szintjén ott látnám az ilyen E magoknak értelmét, ahol maga a CPU is olcsó, mert ott számít a fogyasztás... De aki 300K-s CPU-t vesz, az Desktopnál nem fogja nézni, hogy jaj most Faceookozom pár órát, csak az E magok fussanak, és megtakarítok egy kis lóvét...
Viszont itt jön képbe a "közérdek", mert Desktop szempontjából is van az elektromosáram-hálózat szolgáltató szempontjából jelentősége, és a környezetvédelem szempontjából is jelentősége, de az előfizetőéből valószínűleg nem, kivéve ha Greenpeace tag...Laptop: ott viszont van értelme a 700K-s laptopnál is, mert amikor a gamer srác nem játszik, hanem csak úton szeretne filmet nézni, akkor neki is csak az akkumulátor kapacitásával kell gazdálkodnia, és ott minden watt számít. Tehát ott a felhasználóiérdek is ezt mutatja. Csak Desktop PC-nél nem teljesen indokolt.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz Fücsök007 #35 üzenetére
Ez az hibrid magos rendszer egy katyvasz...
Régebben az volt a jó, hogy tudtad: ha van HT, akkor a fizikai magok kétszerese áll rendelkezésre szálakban.
Ma meg: Intel Core i9-13900KF esetében van 24 mag és csak 32 szál... de a legjobb, hogy tényleg megmondja valaki, hogy egy CPU-ban mennyi mag van, és nem tudod fejből, hogy hány szál.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Geri Bátyó
addikt
válasz Fücsök007 #35 üzenetére
Lehet, hogy félreérthető voltam. Csak a Meteor lett volna 14. gen, a Raptor maradt volna 13. nég ha refresh is.
A 13. gen alsóbb kategóriás procijai meg Alderek, tehát már most is csak átnevezés van. Ha jól tudom (nem biztos) a Meteorban lenne több E-mag, a refresh-ben nem lesz."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Geri Bátyó
addikt
válasz Fücsök007 #31 üzenetére
Nem teljesen értem, hogy ez minek mond ellent?
Eredetileg az volt, hogy a felső házban marad a Raptor, de jön a Meteor új lapba, új foglalattal, középkategória és lefelé.
Most az van, hogy mindenhová a Raptor refresh jön (még akkor is, ha a kisebbek valójában ugyan úgy Alderek lesznek, mint most), változatlan foglalattal, de új lapokkal, mert megint nő a fogyasztás.
Amúgy akkor most az lesz, hogy az új foglalatban csak az Arrow lesz és a Lunar, megint újat kap?"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
westlake
félisten
Egyrészt én az alaplapokról beszéltem, másrészt ugye az megvan hogy a 14. generációnak nevezett valami, az ugyanaz a technológia, amit most is bárki megvásárolhat a boltokban? A refresh szó sokat elárul ezekről az "új" processzorokról. Nem attól lesz valami újabb (következő) generáció, mert valaki kijelenti, hogy az. A generáció az egy fogalom, nem pedig egy cím, amit osztogatni szokás. Az Intel kicsit állítgatott a gyártósoron, meg más nevet adott nekik. A jelenlegi "generációzással" egyértelmű az Intel célja, megtéveszteni a vásárlókat. Elhitetik a hozzá nem értő felhasználókkal, hogy valami nagyon újat, nagyon jobbat kapnak. Ha nem ez lenne a cél, akkor nem is kellene új fantázianevet kitalálni nekik. Nemde?
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
arabus
addikt
Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
Új hozzászólás Aktív témák
- Facebook és Messenger
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Dell notebook topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One mobilszolgáltatások
- Opel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...