- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- Kompakt vízhűtés
- Milyen egeret válasszak?
- TV antenna és jelerősítés
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemurea
aktív tag
válasz
alitak #24427 üzenetére
Bár már nagyjából kezd irányba állni, ahogy látom, de röviden összefoglalom, nálam mi a szitu:
- ha Ubuntura telepíted, és említetted, hogy nem akarod, hogy a rendszer sok erőforrást használjon, akkor inkább Xubunu, nálam azon (is) van Kodi, gyorsan bootol, a Kodi is zökkenők nélkül megy, de ha épp kell, ott a GUI, lehet FTP-t, miegymást telepíteni
- ha *ubuntu a háttérrendszer, akkor a Kodi annak a drivereit fogja használni, nem hozza magával, mint a sima Kodi telepítésnél. Ezt onnan láttam, hogy először a HD filmeket 80-90%-os prociterheléssel játszotta le (Atom), de miután a Xubuntuban feltelepítettem az nvidia zárt drivert, szépen visszaállt 0-20%-ra, mivel elkezdte használni a grafikus társprocit. Ezt a normál Kodi eleve így csinálta.
- innentől kezdve érdekes, hogy a Server Edition-re milyen meghajtót rakj.
- tuti írtad az elején, de nem olvastam addig vissza: gondolom, HDD-re vagy SSD-re telepíted, nem pendrive-ra. Nekem akkor csinált ilyen furcsa fekete képernyőket, amikor pendrive-ról telepítettem pendrive-ra. Amúgy sajnálom, hogy a Kodibuntu vakvágány lett, az egy jópofa kezdeményezés ilyen esetben.
(Szerk: Máskor ütök egy F5-öt, mielőtt nekiállok posztolni, hogy lássam, időközben már merre ment a társalgás)
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest