Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz God Vazzeg #6486 üzenetére
Nekem OpenSüsü volt, az az ingyenes. Jóféle, csak nekem kicsit nagy volt és nehézkes - mostanra már annak is tölti a csomagkezelője menet közben a függőségeket, szóval szerintem simán tud mindent, amit az Ubi. Plusz még céges környezetbe szerintem jobb.
Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz God Vazzeg #6483 üzenetére
Nem hagytál ki semmit Amúgy nekem tetszett, de rettentő bugos volt. Amúgy ezen kívül a kor színvonalát szerintem hozta - de azért a Suse jobb volt
Anyám gépén jó ideig UHU volt, megfelelt levelezni.Mutogatni való hater díszpinty
-
-
-
válasz lionhearted #6446 üzenetére
Nekem inkább az a bajom, hogy inkább a lemezt nyekteti, minthogy a ramot használná... a 4-ből több szabad, mint használt általában
Mondjuk ha van mivel, akkor meg tudja tölteni (képszerkesztés )Mutogatni való hater díszpinty
-
-
-
-
-
-
-
válasz #68216320 #6294 üzenetére
Nem sok esély van rá, hogy vírust kapott. Amúgy a logok néha tényleg megszívatnak Érdemes néha törölni, vagy a logrotate-el korlátozni a méretüket.
Mondjuk igen, a windózos gépek védelme érdekében tehetsz rá vírusirtót, abból nincs baj.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
MAC like kinézet KDE-re is húzható, nekem meg az OSX volt nagyon fapad
Különben meg, megszokás kérdése. Nekem a win8 sem szörnyű, nem tetszik, de ha muszáj lenne, akkor azt használom... Na persze itthon nem kényszerít senki melóhelyen meg Win7 van
(Az egérgesztusok is vannak KDE-ben.)[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Windows alól, ha wubival akarod kipróbálni, akkor van különbség (virtuális lemezre települ).
Wifi driver, ha külön kell, akkor fog kiderülni, hogyan kell feltenni. Ha rákeresel a wifid típusára, akkor lesz találat, ahol leírják, kell-e hozzá külön. Általában nem kell, csak pár egzotikusabb, újabb cuccnál.
(Linux alatt majdnem minden driver az oprendszerben van, ami kell, csak a nagyon új dolgoké nem, meg amihez sha senki nem csinált drivert, de olyan sem sok van.)Mutogatni való hater díszpinty
-
-
-
válasz quailstorm #6155 üzenetére
Ismerősnek volt badás telefonja, ami nálam járt (Wave I). Nekem teljesen bejött.
...na persze amíg a C5-ös Nokiámon ingyen van, és működik a GPS, azon meg nem, addig asszem nincs miről beszélniMutogatni való hater díszpinty
-
válasz quailstorm #6148 üzenetére
Én azért megnézném, ha lenne egy értelmes Linux mobilra. Gyorsabb lenne, mint a droid, és megnézném, mit tud a WP ellen...
-
-
-
-
válasz sz.balazs.95 #6107 üzenetére
Gondolom azért írja más típusnak, mert ugyanaz a chip van bennük Esetleg a vezérlőchip típusát írja ki.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
-
válasz quailstorm #6049 üzenetére
Precise-proposed miért van bepattintva?
Illetve másik szerver?Mutogatni való hater díszpinty
-
Sikerült összehegesztenem egy működő xorg.conf -t, végre kör a kör... És natív a felbontás
-
Valakinek ötlete Lubuntu 12.04 alatt beállíthatatlan felbontásra? :S 1280x1024-et teudok csak elérni, 1280x768 lenne a cél, de nem hiszi el, akármit csinálok...
-
-
válasz !wannabe #6023 üzenetére
És ha bebootolsz live-ről, akkor látszik a winyó?
Ez esetben nincs aktív partísün a winyón... Lemezkezelővel állíts be egyet... Illetve, ezt a települőnek is meg kéne talán tennie...
Illetve a Lemezkezelővel/Gparteddel meg is tudod nézni, van-e aktív partíció.[ Szerkesztve ]
-
válasz !wannabe #6020 üzenetére
Sikerült már valakinek életre kelteni régebbi nvidia drivert 12.04-en?
Avagy van valakinek egy xorg.conf-ja kölcsön, amiben létezik 1280x768, 1280x720, vagy 1440x900 felbontás?@!wannabe :
Az mit jelent, hogy mintha nem lenne winyó? Hibaüzenet?Mutogatni való hater díszpinty
-
Valakinek ven ötlete?
Öreg vas (anyám gépe), Lubuntu 12.04, Nvidia FX5200. Az a kisebb gond, hogy a Flash nem tökéletes vele, együtt lehet ezzel élni. De a 173-as, ápdét Nvidia driverrel 640x480-ban megy a gép, a nyílt driverrel meg nincs overlay-> nincs TV.Valakinek van erre ötlete, hogy egy régebbi Nvidia drivert hogy lehetne feltolni rá?
Illetve nincs szöveges konzolom :S Látott már valaki ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
válasz God Vazzeg #5790 üzenetére
Erőmű b+
Mondjuk ezen a csodán itt kezemben Lubi van, nem is túl új.Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz God Vazzeg #5786 üzenetére
Te, 360p-t, most néztem, az 1.7-es Pentium M meg Intel VGA is elvitte fulscreenen (mondjuk 1024x768).
Milyen ablakkezelőd van?Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz God Vazzeg #5780 üzenetére
Mert egy *************
De ! Ha lemented a fess animációt/videót, és megnyitod VLC-vel, akkor simán viszi egy öreg gépen is... Szóval az Adobe nem foglalkozik vele.[ Szerkesztve ]
-
Van itt valakinek Olympus diktafonja?
Ismerősnek van, Linux alatt kellett volna beüzemelni (chaten... köszi...).
Csak terminálos progi van rá, az odvr. Addig eljutottunk, hogy megtalálta az eszközt, csak nem lehet róla lemásolni semmit.
Valakinek tapasztalat...?Mutogatni való hater díszpinty
-
-
válasz #16695808 #5726 üzenetére
Lehet szimbolikus linket csinálni. Azt jelenti, hogy egy hivatkozás, ami egy másik helyre mutat. Ha ilyet csinálsz, akkor ott látod a könyvtárat, a neve előtt egy ~. Ha belemész, akkor annak a helynek a tartalmát látod, ahova mutat. Ezt a programok is tudják követni, tehát pl. a KDE thumbnail cache-t úgy tettem, máshova, hogy kikerestem a /home/user/.thumbnails -t, létrehoztam a felmountolt pendrive-on egy mappát, és a .thumbnails -re csináltam róla egy symlinket. Innentől kezdve amikor a KDE előnézetet csinál képekről, a pendrive-ra ír.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz lionhearted #5638 üzenetére
Tegnap kellett egy 1.7-es laposon windózt abajgatni. PDF olvasó+konverter, képnézegető, ilyesmik felhúzása. WinXP, 512Mb RAM.
Hát a hajam kihullott vaze, mire ezek lejöttek a netről, meg felmentek a gépre. Meg a dotnet, külön.
Külön letöltögetni, egymás után elindítgatni...Mutogatni való hater díszpinty
-
-
válasz hibavissza #5614 üzenetére
Nem az iso-t kell rámásolni. Unetbootin-nel vagy az Ubis Indítólemez-készítővel kell megokosítani, hogy bootolni tudjon (ezek a progik bekérik, hogy milyen iso-t tegyenek rá).
A BIOS beállítás általában USB-hdd, illetve ha van one time bootmenü, akkor azzal még egyszerűbb.Mutogatni való hater díszpinty
-
-
Én már régen nem használom, egyrészt nincs kivel, másrészt egy időben olyan módon kutyulta a bemeneteket (a Pulseaudio-val közösen), hogy hívás előtt mindig újra be kellett állítani a mikrofont
@qltsar : Na ez volt a másik, hogy semelyik multikliensben nincs Skype kezelés. A Pidginen meg így elmegy a MSN-Facebook-Gtalk együtt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Neil Watts #5596 üzenetére
Nekem pl. a tartományban levő céges laptopról kér jelszót és usernevet. Bármit beírok (jelszó üresen pl., csak usernév) és csatlakozik...
Tartományban nem levő gépeknél pedig pöcc-röff megy.Mutogatni való hater díszpinty
-
-
-
válasz lionhearted #5559 üzenetére
Amennyire én észrevettem, a hozzá nem értőknek inkább az a lényeg, hogy bugmentes legyen
Illetve az LTS-ekhez most már jönnek majd (elvileg ) friss szoftverek is.
Kipróbáltam nem LTS-t is (Most az a Kubuntu az asztali gépemen), és komolyan mondom, ennyi bajom még egy Ubi verzióval sem.Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz lionhearted #5557 üzenetére
Én 12.04-et tennék... Az új verziók állandóan bugosak :S
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
válasz Predator2 #5541 üzenetére
Itt minden kérdésre válasz.
- Letöltheted
- Magyar
- Pendrive-ra kiírásra van pár módszer. Pl. Windózon az Unetbootin, Linuxon az Indítólemez-készítő.(Desktop és 12.04-et érdemes.)
[ Szerkesztve ]
-
Vmware a te barátod, szerintem simán el kell mennie annak a játéknak.
Ha csak ez az egy dolog van a winnyóz alá telepítve, akkor a SSD-n is elfér egymás mellett a Win meg a Linux, de a Windózt teheted winyóra is. (Akár pl. BIOS bootmanagerrel )Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz Dark Archon #5531 üzenetére
Ma szívtam ilyet, hogy Win8 volt az egyik winyómon, leszedtem, majd újra fel (DVD meghajtót kellett tesztelni, így valami kevéssé fontos dolgot telepítettem róla ) , és vissza már nem megy. Pedig eddig azon volt fent...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Google első találat Bár itt nem lett tökéletes, de valószínű meg lehet oldani
[ Szerkesztve ]
-
-
Ha nincs más ttyUSB eszköz, akkor az 0 lesz, mert ez lesz az első eszköz.
Illetve próbéld meg a wifi switchet kikapcs-bekapcs.És gúglizz a "hp un2400 linux" kifejezésre, mert biztos volt már másnak is ilyen esete.
[ Szerkesztve ]
-
Az már csak azért is érdekes, mert ha az lsmod szerint betöltődtek a modulok, akkor létre kellene jönnie a /dev -ben a könyvtárnak.
Különben passz, csak az ilyen alapvető dolgokat akartam kizárni, hogy már modulként sem megy.
lsusb meg hülyeség volt részemről, az nem ír ki modulokat.Mutogatni való hater díszpinty
-
-
-
-
-
-
válasz lionhearted #5335 üzenetére
Akkor azóta megjött az eszük Kösz a kiigazítást.
-
válasz God Vazzeg #5332 üzenetére
Vagy rosszul tudom?
Egyszer volt valami olyan flash hibám, hogy semmi nem ment, ami flash alapú volt, és a Fb sem.
Aztán felhackeltem egy gnash-t, akkor már a Fb ment, de pl. az Indexes reklámok nem, és amikor sikerült rendberakni, akkor ment minden.Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz God Vazzeg #5325 üzenetére
Lehet, hogy a Flash. A Fb Flash alapú :S
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Vaku topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NieR: Automata - Túl a 9 millión
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Nők, nőügyek (18+)
- Építő/felújító topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Futás, futópályák
- YouTube
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest