Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
LTS az, csak az új HWE-vel, aminek a kernelében bug van. Fel kell rakni az eredeti kernelt, készen is van. A linkelt bug szerint ugyanis az 5.19 érintett, eredetileg pedig 5.15-tel jött.
linux-generic/jammy-updates,jammy-security,now 5.15.0.69.67 amd64 [installed]
linux-generic-hwe-22.04/jammy-updates,jammy-security 5.19.0.38.39~22.04.12 amd64Szóval a megoldás röviden: sudo apt-get install --install-recommends linux-generic
Tegnap még működött...
-
-
válasz arcoskönyv #41349 üzenetére
Az volt sokáig, aztán több dolgot átalakítottak (ESM infra és ESM Apps)... és most is fizetős, külön-külön is, de otthoni célra adnak free licencet.
Tegnap még működött...
-
válasz arcoskönyv #41347 üzenetére
Lehet nem fejtettem ki mindent. Az imagamagick szerintem az universe tárolóban van, ezért minimális frissítés jár hozzá, amit keresztül tudnak verni a policyn. Van viszont ESM repo, amiben összeválogatott szoftverek kapnak frissítést... ha van upstream frissítés, akkor annyival könnyebb nekik.
Tegnap még működött...
-
válasz arcoskönyv #41345 üzenetére
Mert a Canonical nem frissíti az universe tárolót, az community driven.
Tegnap még működött...
-
Mert más a forráskód kompatibilitás és más a bytekód. JDK-nak meg lehet adni, hogy egy akármilyen verziós (nyilván nem újabbat, mint saját maga) forráskódot fordítson akármelyik általa ismert JVM-re. Ilyen módon a JDK (Java mint nyelv) előre kompatibilis. A JVM pedig visszafelé.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
válasz tordaitibi #41150 üzenetére
És amúgy is a sudoers.d-be csinálunk rá sajátot, nem mókoljuk az alapot.
Tegnap még működött...
-
-
-
válasz BestofJAVA #40809 üzenetére
Ez esetben nem tudtad jól beállítani az USB bootot. Akármennyi embert is mondhatsz a közeledből, aki szintén rosszul csinálja (vagy csinálod helyette), ha van több tízezer, aki jól is és működik is.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
válasz BestofJAVA #40800 üzenetére
És gondolom a megfelelő firmware-re is frissítve van, nem csak USB boot van átállítva.
Tegnap még működött...
-
-
Igaz, csak nem szabad keverni, hogy mire kapsz, és mire nem kapsz. Ubuntu repoból van 4.
pro security-status
2756 packages installed:
1886 packages from Ubuntu Main/Restricted repository
823 packages from Ubuntu Universe/Multiverse repository
45 packages from third parties
2 packages no longer available for download
Main/Restricted packages receive updates with LTS until 2025.
Universe/Multiverse packages are receiving security updates from
Ubuntu Pro with 'esm-apps' enabled until 2030.Tegnap még működött...
-
-
-
válasz #63718632 #40597 üzenetére
Sajnos nem tudtam jól követni a problémát, főleg miután olyan, mintha te is az ő rendszeréről beszélnél.
Nyilvánvalóan nincs ennyire általános probléma ezzel a kiadással, főleg nem ennyi idő elteltével. És vajmi segítség, ha konkrétan ugyanazokat a csomagokat egy másik felületre telepíted. (Igen, a mintet értem ez alatt)
Tegnap még működött...
-
válasz #63718632 #40591 üzenetére
Lehet out of thread, de tudni illdomos az Ubuntu topikban, hogy az idei 22 LTS már bevezette apt szinten phase update fogalmát, így lesznek, akik korábban, mások később kapnak friss csomagokat. Feature, nem bug. 6 óránként 10% új gép kapja meg, ha nem jeleznek hibát addig.
Tegnap még működött...
-
-
-
Google Translate?
Nem értem, hogy mire akarsz kilyukadni. Regisztrálsz egy Ubuntu One fiókot, és kapsz 3 gépre Advantage "előnyöket", többek között ESM repot. Nincs feliratkozás, meg további "mégiscsak fizetős lesz, bár azt írtuk, hogy nem, de ez milyen vicces".
Évekig használtam ugyanígy a kernel livepatch-et.Tegnap még működött...
-
-
válasz lev258 #39685 üzenetére
"Free for personal use. Anyone can use UA-I Essential for free on up to 3 machines..."
Amúgy már nem az, vagyis így az.Mindegyik LTS upgradelhető a következő LTS-re, jelen esetben a 18.04-re. Nincs olyan, hogy Lubuntu vagy Server, csomagok vannak különböző támogatási idővel.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
válasz Janaboy #39667 üzenetére
Felcsatlakozol a wifi 5ghz hálózatra, nagyjából hasonló távolságban mint a box. Aztán felcsatolod a samba sharet, és mozgatsz rajta fájlokat. SMB elég háklis a latencyre, így a könyvtárakban mozgás is egyfajta teszt, érzetre.
Aztán ellenőrzöd, hogy a box valóban a wifi 5ghzen van.
Aztán jöhetnek a samba tweakingek, amikor már látunk valamit, vagy van control pontunk. Módosítás, laptopon ellenőrzés, nagyjából így.
Tegnap még működött...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz tordaitibi #39093 üzenetére
Alapvetően a telepítőt hozza olyan "formába", ami telepíthető minden részével az ilyen ketyeréknek. Működő rendszeren nem fut, de ilyen értelemben nincs is haszna, a benne foglaltak működő rendszeren is elvégezhetők, azonban ehhez utánajárás is szükséges lehet.
Őszintén szólva, BT-t sose próbáltam rajta, hangra pedig fillérekért vettem USB-t, évekkel ezelőtt ez az isorespin sem tudott rá hangot varázsolni, azóta elvileg volt fejlődés, de az eszköz nem nálam van, és amúgy is ott az USB hang "stick".
Igény és idő esetén utánanézek, hogy mit csinál pontosan az isorespin.sh a telepítővel.
Tegnap még működött...
-
-
-
-
válasz ubyegon2 #39085 üzenetére
Pedig semmi perc alatt fent van az általam linkelt oldal respinje alapján. Ha az említett fájl megvan, akkor ez a respinbe egyből beépíthető, és készen is vagyunk.
Sajnos én is előbb gyalultam, mint erre figyeltem volna, de sikerült összevadásznom a fájlt utólag. Kínai W10 kell a rozssebnek.
Tegnap még működött...
-
válasz tordaitibi #39077 üzenetére
Szia! Van egy erre szakosodott blog(?): [link]
Ajánlom ez alapján egy ISO készítést, nekem egy hasonló kínai csodán fut a Xubuntu egy jó ideje.Tegnap még működött...
-
-
válasz Marcsello31 #38854 üzenetére
Hát ez itt eléggé offtopik...
Abban egyet kell értenem, hogy a win10 elhatalmasodott. Viszont a mai gépek összehasonlíthatatlanul gyorsabbak, mint a régiek. Bizonyára kevésbé voltak erőforráspazarlóak bizonyos programok, mert nem ennyire az eyecandy számított, illetve az akkori gyakori UI felületek nem ilyen JS-Electron és más viccek voltak.
Sokkal kevésbé számított a biztonság is.De ez egy Ubuntu topik. Én pont ezért használom, mert nem tolakszik a képembe, nem akar a "mindenesem" lenni, egyszerűen csak futtatja azokat a programokat, amiket szeretek használni. És persze ezen dolgozom is, hasonlóan azért, mert a munkára koncentrálhatok...
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
válasz GreenGoblin #38852 üzenetére
Akkor nem winezhetsz túl régóta. Nekem azért sikerült azt is legyakni élete során, igaz hogy XP és előtte időkben könnyebb volt.
Ubuntu telepítés azóta megvan, mióta 64bitre váltottam.
Tegnap még működött...
-
-
válasz Formaster #38687 üzenetére
Aha. Hát a use-caset nem igazán értem, mert ha ez egy publikus oldal, akkor pont a login.php a tűzválasztó authorizált és nem authorizált kérésekben...
Így viszont csak olyan helyen megoldható, ami tudja szűrni a HTTP kéréseket, ami üzleti szintű tűzfalak vagy a webszerver/proxy (itt nginx?).
Utóbbiban:location /login {
allow 192.168.1.1/24
deny all;
}[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
válasz Formaster #38685 üzenetére
Szia!
Mivel úgy írod, hogy belső hálózat meg külső, így feltételezhető hogy a határán van tűzfal. Ha ott nincs nyitva, akkor nem elérhető már most se.
Egyébként az adott gépen lévő tűzfalon se árt korlátozni, ez Ubuntus gépeken azufw
nevű csodával van segítve. Pl:ufw allow from 192.168.1.0/24 to any port 8080/tcp
Tegnap még működött...
-
Egyelőre nem teljesen látom át, hogy mi az elképzelés, de ha teljesen a linkelt leírást követted, akkor esélyes, hogy kívülről jövő kérésekre nem fog válaszolni. Local networksnek meg kell adni azt a subnetet, ahonnan el szeretnéd érni, pl: 192.168.1.0/24
Tegnap még működött...
-
-
válasz Marcsello31 #38513 üzenetére
Normális az x86 android?!
Semmi gond nincs az ARM alappal, Pi4 simán hozza ezt.
Tegnap még működött...
-
válasz Cucuska2 #38510 üzenetére
Nekem is van, most is megy Xubuntuval, Linuxium volt nálam is a nyerő.... viszont az csak 2GB-os volt, és azt hiszem gyárilag már 64bites UEFI volt rajta, nem 32bites, mint sok máson... így ment rEFInd-del. Meg át kellett mentenem a wifi nvramját winről.
Tegnap még működött...
-
válasz tordaitibi #38423 üzenetére
Úgy 25 éve, az LBA megalkotása óta ez a helyzet minden tárolóval. Hiú ábránd, hogy tudjuk "mi hol van".
De amúgy bárkivel megesik hasonló, ha van aktív disk-write-cache funkciója, de nincs szünetmentesítve a gépe, csak akkor a RAM-ból nem lesz kiírva ez-az. Akinek meg nem aktív, az meg rájön, hogy milyen lassú is valójában a lemeze.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
válasz tordaitibi #38290 üzenetére
Csak hogy rámutassak, hogy technikailag hol a logikai bukfenc:
"Romolásnál gyakorlatilag csak a sytem partícióra írunk"
"És ez, a system, vagyis a rendszer partíció soha nem fog1 bit írást sem átélni"Egyébként köszönöm a hasznos leírást.
Tegnap még működött...
-
-
válasz zsolti1debre #38156 üzenetére
Ahol a nyilacska volt, ott van fogaskerék, majd "edit mount options", itt megtalálsz mindent.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Eddig jó, csakhogy még ugyanaz a tapasztalatunk. Ehhez kellene szembeállítani, hogy a szárnyaló SMB3 hogyan viszonyul az NFS-hez, mert erről vannak más tapasztalataink. Vagy legalább is eddig úgy tűnt.
Egyébként funfact: SMB megosztás kívülről, VPN-en és LTE-n keresztül...na az a botrány, nem az SMB1.
Tegnap még működött...
-
És @Frawly
Ránéztem a postodra, nem láttam benne eredményeket, viszont úgy tűnt, hogy hardveres (ARM?) NAS-sal dolgoztál. Nekem egy x86 DIY NAS-om van, ezzel próbálkoztam még jóideje, így pontos számokra nem emlékszem. De valamiért úgy rémlik, hogy ilyen huszonX MB/s jött össze. Natívan 70+ MB/s, SMB-vel pedig 90 MB/s is összejön. Gigabites hálózat, semmi komoly cucc, természetesen ugyanazon gép a kliens az eredményeknél.
Egy dolog biztos, valamiért dobtam az egészet a francba, és maradt az SMB utána.
Tegnap még működött...
-
-
válasz #90533376 #37646 üzenetére
A snap nem helyettese az aptnak, egy másfajta szoftver csomagolási metodika. Minden snapnak elkülönített területe van, ezért nem fogja látni az aptnál megszokott /etc, /var, akármit elérni.
A snap elkülönített könyvtára több helyen található:
/var/snap/<snap>/common
/var/snap/<snap>/current
Ha pedig felhasználói alkalmazás, akkor ugyanígy:
~/snap/<snap>/common
~/snap/<snap>/currentA current mindig a legújabb revízióra mutat, de a korábbi revízióhoz tartozó megmarad, amíg maga a snap is. A common általános, minden verzióval használható adatokat tartalmaz.
Szóval én azt ajánlom, hogy nézz utána az adott szolgáltatás webes elérhetőségén, hogy a snapes verzió hol tárolja azokat a konfigurációkat, amire szükséged van, majd másold át/be.
systemd itt többnyire nem játszik, ha daemonként értelmezett egy szolgáltatás, akkor a snap daemonként kezeli és indítja. Az egész snap csomagot kell tiltani (disable) ahhoz, hogy ne fusson.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
válasz #25421056 #37597 üzenetére
Nekem meg kiírta a kedves, hogy szerinte nincs grub telepítve, és mit szeretnék, hova telepítse. Természetesen egyetlen partíciót jelenített meg, mikor többnyire a device-ra szoktam tenni...
Skippeltem.
Az asztali gépem semmi ilyesmit nem produkált cserébe, szépen bootol is.Tegnap még működött...
-
A legkönnyebben úgy lehet eltévedni vele, ha a pendriveot, amiről telepítesz, nem UEFI módban bootolod... akkor nem fog tudni arról, hogy UEFI kell neki.
Egyébiránt tucatszor feltettem már UEFI módban, kb a 14es LTS-től kezdve. Alapvetően az NVMe se megy máshogy, mint a SATA, de igaz, hogy vannak alternatív lehetőségeid particionálásra (pl új namespace vagy más szektorméret).
Tegnap még működött...
-
Mondjuk ez pont egy érdekes kérdés, hiszen kvázi egyszerre hozod fel, hogy thirdparty csomagok hogyan (nem) működnek, és hogy mit ad hozzá az Ubuntu/Canonical. A meglátásom, hogy ez a kérdés, hogy mit ad hozzá, gyakorlatilag mindegyik disztrónál felmerül.
Nem fog varázsütésre megváltozni a Gnome vagy a KDE, mert valaki más csomagolta be.Tegnap még működött...
-
-
-
válasz gyulank #37333 üzenetére
A snap jogosultságkezelése teljesen eltérő a többi alkalmazásétól, önálló "burokban" élnek. Ezen a sudo önmagában nem segít, akkor csak egy másik burokban fog élni.
Ami viszont segít, hogy vagy "klasszikus" módban telepíted, ekkor eltűnik ez a burok, vagy engedélyezed neki az ilyen külső felcsatolt diszkeket látni.
Klasszikus módhoz:sudo snap install APP_NEVE --classic
Engedély megadás:sudo snap connect APP_NEVE:removable-media
Remélem segít.
Tegnap még működött...
-
-
-
válasz trance89 #37262 üzenetére
Szia!
A
timeo
csaksoft
kapcsolóval együtt értelmezhető. Mivel a default a hard timeout, ezért ez a kettő együtt nem működik. Ezek alapvetően recovery logikák.
Amire neked szükséged lehet itt, az ax-systemd.mount-timeout
ez ugyanis a systemd-nek mondja meg, hogy mennyi idő után adja fel a sikeres mount reményét adott fstab soron. Ezt is a fstabba kell írni, másodpercben (vagy explicit "s", "min", "h", "ms" megjelöléssel.)
Ezenfelül érdemes még a_netdev
, ami a te géped hálózati lecsatlakozása után nem fog próbálkozni.
Vagy anofail
, ami azt mondja adott fstab sorról, hogy szeretné, de nem szükséges csatolni az adott eszközt.[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
válasz Frawly #37174 üzenetére
Köszönöm a kiegészítést. És akkor én is hozzáteszek még egyet, a swapfile nem szükségszerűen töredezik, mivel előre foglalt helye/mérete lehet az ezt támogató fájlrendszeren.
BTRFS, és más CoW vagy log-structured fájlrendszerek működésükből fakadóan nem partnerek a swapfileben, mivel minden írás kvázi "másolással" ér fel. BTRFS-nél ezt megoldották azóta, de máshol figyelni kell.[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
A snap letöltési sebessége nagyon tud ingadozni, ezt tapasztaltam én is. Van mikor alig üti meg a 300kB/s sebességet... Ha jól tévedek nincs igazán jól disztributálva úgy, mint az apt mirrorok.
Ennek ugye lehet oka, hogy az apt mirror készítése kvázi triviális és FOSS, ellenben egy Snap Store Proxy. Egyébként elvileg ezen a CDN-en van...[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
válasz I02S3F #37164 üzenetére
Ezt neked kell tudni, minden változás okozhat kb bármit.
Én most ezen dolgozom, és így is frissítettem... Egyetlen kellemetlen buggal találkoztam, eddig két grafikus tty-t használtam, most valamiért a lock screen szivat, ha váltok. Így most egyen váltogatok a felhasználókon... Persze ez valamennyire egyéni use case.
Tegnap még működött...
-
válasz lev258 #37162 üzenetére
A partíció méret szektorban van megadva, és ott az ellenpélda egyből. A szoftver szerint 512 a szektor méret, és eszerint fogja felírni a partíciós táblára is, közben meg fizikailag 4k méretű.
HDDn valóban szokás, hogy a lemez eleje ténylegesen a lemez eleje... De amint van egy badsector, már átmáppeli az adott rossz szektort egy erre fenntartottra. Szoftveresen/logikailag nincs különbség, folytatólagos. Ez még egy ellenpélda, talán innen már belátható.
Lásd még LBA https://en.m.wikipedia.org/wiki/Logical_block_addressing
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
válasz lev258 #37160 üzenetére
Ez lehetséges, de nem szükséges. Lásd AF, amikor feléd 512es szektort mutat, de valójában a hardveren 4k. SSD is 512es szektort emulál többnyire. Ettől eltekintve, a fizikai méret egyezés nem jelenti a fizikai helyének egyezését is a logikaival.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
válasz lev258 #37157 üzenetére
Ez a swapos rész nagyon, nagyon régóta nem lehet igaz, aminek két oka van:
1. A hardver nem ismeri a partício fogalmát, ő blokk szinten tárol, ennek megfelelően ezen a szinten mozog a vezérlő is.
2. Amit mi halandók szoftveresen látunk az válójában logikai tér, nem fizikai. A kettő közötti mappingért szintén a belső vezérlő felel. SSD esetén különösen lényeges, hiszen a wear leveling alap része, hogy írásra egy kevésbé terhelt cellát tud választani, logikailag szekvenciális adatnak. A wear leveling másik része, ami statikus adatokat mozgat, hogy azok ne foglalják a nem terhelt cellákat szintén ugyanígy történik. Valamennyire logikus, hogy ezekért nem írja felül a fájlrendszer leíróit, szép is lenne...[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
Azt én értem, hogy az LTS-ben az az érdekes, hogy LTS, de azt nem vettem észre, hogy a hibákat valóban hónapokig javítva jutnánk el a végső "stabil" kiadásig... régebben talán volt, hogy hetek kellettek, most már ~3 napon belül minden idegesítő hiba el szokott tűnni (nálam). Cserébe volt olyan is, amit egész életciklus alatt soha (lásd Samba eset), de a következő normál verzió már egy újabb verziót tartalmazott, ami nem volt hibás.
Szerintem irreális elvárás, hogy minden eszköz meghajtója bent legyen a live rendszerben. Meg nem is cél, hogy tele legyen a gép mindenféle nem használt meghajtóval.@tomtyi: 10 éve? 14.04 óta teszik azt, hogy a letöltő oldalukon az LTS előrébb van, mint az aktuális normál. Most meg ugye a 32bites verziót dugják el.
Egyébként nekem is volt egy LTS-LTS kitérőm, de akkoriban nem ezt a gépet használtam (a másikat pedig frissítettem rendszeresen).
Ja és majdnem egykorú az Ubuntu használatunk.[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Ez a téma engem egy kicsit most megfogott. Ez vajon még megállja a helyét?
Ismert tényként kezelik még mindig, hogy az LTS a Debian Testingjén alapul, ami már nem igaz (4 éve).Fejlesztésre nincs több idő, ha azt vesszük a 7-es default Unityn már elég régóta nincs új fícsör (várjuk a nyolcast : ) )... cserébe fagyasztottak a csomagok, így többnyire már csak ismert bugokkal kell találkozni az évek alatt, nem mindig újjal. (pl 14.04 LTS ubuntu-n minden első SUDO után egy hibaüzenet, ami a SAMBA-ban volt benne... senki nem javította a repoban.)
De valamiért közben az Ubuntu is az LTS-t kezdte el nyomatni... meg sok ráépülő is inkább LTS-ről LTS-re vált. Lehet számomra nem ütközik ki a hatalmas előny, vagy nem tartok valamit annyira fontosnak (értékesnek), hogy emiatt komolyabban számoljak vele... nem tudom.
Csak elgondolkoztam, köszönöm, ha elolvastad.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Kiegészíteném, mert nem teljesen igaz...
A GRUB nem partícióra települ, hanem az MBR/GPT és az első partíció közé.
Az MBR ugye tényleg 512 bájt, az első partíció pedig rendszerint 2MB-nál kezdődik, tehát a kettő között van hely. GPT-nél meg ezzel "számolni" kell.Tegnap még működött...
-
válasz Neil Watts #26891 üzenetére
Ha már Xonar DG és Ubuntu. Nálam van egy... játékra vettem persze, nem hifi audiora. Annyit tudni kell róla Ubuntu alatt, hogy vagy a fülesen állítasz hangot, vagy nincs füles erősítő. Nekem a kettő együtt még nem ment, és mindenhol ezt olvasni (Hardveres hangerőszabályzóról beszélnek ilyen esetben).
DS-ben azt hiszem nincs füles erősítő, így gondolom ez nem lép fel.SSD kérdésre: igen, működni fog.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
-
válasz lev258 #25645 üzenetére
Ha nem használod, és nem is használtad soha, akkor az előnyeit sem tapasztaltad meg. Így elég könnyen kijelenthető, hogy nem érzed a hátrányát!
Ezzel persze nem azt mondom, hogy hátrányt szenvedsz, nem néztem utána ennek én sem. Igaz, én feltelepítettem.[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
-
válasz Dhampir #25611 üzenetére
Igen, sőt. Egyelőre csak a még nem támogatott LTS->LTS frissítést tettem meg. Ez ugyanis csak a .1 után lesz támogatott kb 3 hónap múlva.
A gondozásomban lévő 6 gép közül 3 már ezen fut, ebből egy már alpha óta. Van még két 15.10, hamarosan, ahogy időm és lehetőségem engedi, lépnek azok is. 😊 Az utolsó LTS meg nem kap frissítést, így is haldoklik a lemez alatta, az újra lesz húzva egy másik lemezen.Tapasztalatok: sok systemd, egyik scriptemet újra kellett állítani... a frissítés maga gond- és hibamentes volt. A programokkal nem volt eddig bajom, bár pont a fő gépem nincs frissítve. Eddig is volt számtalan kb elindíthatatlan program a tárolóban, egy részük talán Unity 8-ra vár, vagy Mirre, nem tudom.
Kialakul ez még, meg van ezer forrás, az új csomagkezelővel még több lett. Az, hogy security issue, butaság, a deb csomag is roottal fut, ott nem gond??? Mindenki vigyázzon, hogy honnan telepít... de a snap a Mirrel "meggyógyul".[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
válasz King Unique #25563 üzenetére
A béta automatikusan frissül, mint ahogy általában a rendszer adott verzió alatt.
Tegnap még működött...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest