- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
Aktív témák
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Ha úgy telepítettem egy csomagot, hogy "sh fájlnév.bundle", akkor azt hogyan tudom letörölni? Ez a csomag pedig a vmware volt, és rákerestem a synaptic-ban, de nem találtam ott. Próbáltam a make uninstall..., make clean..., apt-get uninstall...-t is, de eredménytelenül. Volna valami olyan csomagkezelő amivel mint win alatt a programok hozzáadása-törlése résznél láthatnám és kezelhetném a már feltett csomagjaimat?Más:
Win7 vs ubi fájlmegosztás. Win látja, kezeli. Ubi látja a hálózati gépet, de nem kezeli. Beírom a felhasználó nevet és jelszót, de nem fogadja el. A megosztás beállításainál azt írja nincs telepítve a szükséges csomag és nem is tudok átállítani semmit, pedig a samba mindenestül fent van, még a tools is. Apropó azt hogyan tudom elindítani, mert nem találom a menüben.Thx.
-
Kvazár
őstag
válasz
Kendek #27506 üzenetére
Thx. Most leszedet mindent, de mindent.
A whereis samba parancsra csak ezt adja ki
samba:Viszont most tényleg nincs semmi. Sehol sincs olyan, hogy megosztás, se jobb egér megosztás, se tulajdonságok megosztás.
Akkor hogyan fogjak neki?
(Mert amikor magamtól csináltam annak meg lett az eredménye.)
-
Kvazár
őstag
válasz
Kendek #27490 üzenetére
VMware-t akartam volna feltenni, és vmware lin mappámban ilyenek vannak, meg rpm-ek.
De ez a win hálózatos dolog nem akar össze jönni. A samba4-et leszedtem, de csak annyi a változás, hogy most már legalább hálózaton keresztül önmagát látja. Ha a Windows hálózat ikonra kilkkelek akkor: A megosztások listájának lekérdezése meghiúsult a kiszolgálóról.
Amíg a samba4 csomag fent volt, addig is ezt írta ki.
VMware oldalán körülnézek, hátha van deb-jük is.
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Tudom, nem ide tartozik, de ti biztos tudjátok a választ.
Erre van valakinek 5lete? [link]
Szerk.: Mármint milyen csomagok kellenek, hogy a megosztás rendesen menjen?
Thx. Üdv.
-
Kvazár
őstag
válasz
body007 #27321 üzenetére
Ékezetet, szóközt, és nagy betűt nem használok sehol. Mivel az XP-t kezeli rendesen, gondolom a samba jó úgy ahogy van. Vagy, ha van valami egyéb beállítás akkor azt kérlek mond el, mert nincs 5letem.
Mivel a wint az eddig win-es laptopom, simán látta és kezelte, így gondolom ott is minden jó.Egy másik, egyre bosszantóbb dolog is van: [link]
A jobb felső sarokban az ikonok sokszorozódnak, és nem lehet rájuk kattintani, sem törölni. -
Kvazár
őstag
válasz
body007 #27312 üzenetére
Hát a hiba úgy néz ki a win7-ben van, mert a nem lejelszavazott XP-set simán elérem.
Próbáltam ezt a kérdést a w7 fórumban is, de semmi.Azért köszi.
Azt nem tudod, hogy az így elmentett tulajdonképpen rossz kapcsolatokat, hogyan tudom kitörölni? Ha jobb, vagy bal egérrel rá klikkelek csak megnyitja.
-
Kvazár
őstag
válasz
body007 #27312 üzenetére
Igen ez jó, de az a gond utána kéri a jelszót a géphez, és azt meg nem fogadja el.
Nem ír ki semmit, csak beírom->enter->eltűnik->majd megint előtűnik, de üresen.
Ugyan ez van, ha a hálózatoknál, csak simán rá kattintok a gépre.Még kipróbálom egy másik XP-s géppel is, hogy hátha csak a w7 az ami anit ubi, vagy alapból az egész wines rendszer az amit nem szeret.
-
Kvazár
őstag
válasz
body007 #27305 üzenetére
Sajnos már a Kapcsolódás kiszolgálóhoz > Windows megosztás lépésnél elakadtam, mert nálam nem lehet legörgetni és csak egyéni van
Próbáltam a Helyek-> Kapcsolódás kiszolgálóhoz > Windows megosztás úton, de ott túl sok mindent kér.
Gondoltam arra is, hogy hátha kisbetű-nagybetű a gond, ezért a w7-es gépen átírtam mindent kisbetűre, de eredmény 0.
Most arra gondolok a karakter kódolással van valami, és ezért nem azon karakterek kódját küldi el, amit be akarok gépelni.Tudod hol lehet állítani a karakter kódolást?
Másik w7-es gép között tökéletes volt a kapcsolat, és mintha már XP-sel is próbáltam, és ott sem volt semmi gond.
Próbáltam 1-el korábbi disztribúciót is a 9.10-est, de az feltelepülés után 5-10 perccel azonnal megfagyott. -
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Volna egy kis hálózati problémám.
Nem tudom megnyitni a hálózaton a w7-es gépem megosztásait. A gépet látom ugyan, de a jelszót/felhasználó nevet nem fogadja el. Másik w7-essel ment, és az is látja és kezeli az ubisat.Valakinek van 5lete?
-
Kvazár
őstag
Arra van valakinek tippje, hogyan tudnám a win7-es gépemmel a hálózatot össze lőni?
w7 látja és szépen el is ér, ubi alól nem megy. Látni látom, de ahol a felhasználó nevet és a jelszót kéne beírni ott azt nem fogadja el, pedig jót írok be, így nem is tudok tovább jutni. -
Kvazár
őstag
Lenne még egy kérdésem.
Melyik csomagot is kell feltenni, hogy a win-es gépemmel hálózatba tudjam kötni?
Thx. -
Kvazár
őstag
Tudtok jó energia takarékos beállításokat laptopra?
Az lenne a célom, hogy a szokásos 1 óránál többet bírjon, de az alap energia sémás rész nem hozott túl nagy sikert.
(Az 1 órát Vistával, meg 7-te is viszi, ezért gondolom, hogy Ubival többet kéne bírnia.) -
Kvazár
őstag
Köszönöm a válaszokat ki is próbáltam őket, de a siker elmaradt.
Próbáltam a zártat leszedni, ami talán sikerült is, de utána a kép ismét csíkos lett. Próbáltam a nyitottat feltenni, de valami elromolhatott, mert ilyen üzeneteket kaptam:[link]Még a próbálgatások előtt azt a lekérdezőt is megnéztem, annak az eredménye van a másik képen.
A játék vége az lett, hogy teljesen össze omlasztottam, így kénytelen voltam újrahúzni.Első lépésként a gép automatikusan a zártat teszi fel, amivel a kép jó, de a különleges effektusok nem mennek, és a kép felbontása is alacsony. Már boot időben is az ubuntu logo jóval nagyobb. Ekkor leszedtem a zártat és a nyitottat feltettem, és a látszólagos felbontás mérete megnőtt, mert az ubi logo bottnál kisebb lett, és a menüt sem lehet görgetni, mert kifér a monitorra.
A monitor felbontásánál, mind a 2 esetben a natív felbontás volt beállítva, de ránézésre a nyitottal magasabb volt.A nyitottal a kép bár csíkos, és marha zavaró, de kipróbáltam a különleges effektusokat, és mentek vele.
Most nem próbáltam meg feltenni az ati oldalán lévőt, hanem csak azt amit ő írt ki zártnak.
Valaki 5let?
-
Kvazár
őstag
válasz
Kendek #27222 üzenetére
Igen az van benne.
Sajna már vagy 3 éve nem használtam ubit, így nem igazán tudom miről beszélsz.
Ati oldalán lévőt megpróbáltam leszedni, de nem tudtam feltenni, mert run-os volt a kiterjesztése. (gondolom ez a zárt)
Ami meg a sajátjában van, onnan meg mindent felpakoltam már kínomban.
De a hiba a kezdetektől fogva ezidáig fennáll. (gondolom ez a nyitott)Bár tudom nem illik, de leírnád a zártat hogyan is tudnám felvarázsolni?
Thx. -
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Vagy egy MSI EX400X típusú laptopom, és ubit szeretnék rá telepíteni.
A problémám ez: [link]Már telepítésnél is ilyen volt(csíkos), és frissítés után sem változott.
A kijelző jó, mert 5 perccel előtte win7 volt rajta, amivel jó volt.5let? Thx. a válaszokat.
Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nyaralás topik
- Kedvenc zene a mai napra
- Politika
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motoros topic
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, karcmentes, 100% akku
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest