Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• harry

veterán

válasz rtom #13309 üzenetére

Néztem, és mondom az eth-n megy is, de wifinél kicsit más, nem? Tehát pl. WPA kulcsot vagy SSID-t hogy/hol kell megadni, infrastructure vagy ad-hoc mód, meg úgy egyáltalán, IP-t beállítani... Néztem a network manager "Create new wifi network" részét, wpa key és ssid-t be tudok állítani, de pl. IP-t nem kell... később ha rámegyek az "Edit connections" részben erre a beállításra, akkor ott át tudom írni a dhcp-t manuálisra, az úgy még jó is. Ezután gondolom "Connect to hidden network" (amit az előbb létrehoztam), majd kiírja, hogy próbál csatlakozni, de nem történik semmi. Egyáltalán, mihez akar csatlakozni, ezzel csak annyit kéne csinálnia, hogy beállít a kártyának egy ip-t meg a többit, nem? De pl ifconfig (vagy iwconfig) sem látja ezeket a beállított adatokat.
    Próbaképp megnéztem a másik notin, hogy "Connect to Hidden network"-kel rá tudok-e csatlakozni (ennek is adtam a Network Managerben fix IP-t meg átjárónak a másik kártya elvileg beállított címét), de csak csatlakozni próbál, nem történik semmi, ennek sem állítja be a címeket.
    Ha a /etc/network/interfaces-ben beállítanám a wifi kártyát manuálisan akkor menne? Mondjuk nem túl szerencsés, mert néha meg más wifihez csatlakozok, akkor meg ne kelljen átírni mindig (erre jó a network manager).

Aktív témák