- Kompakt vízhűtés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kijelzőre és tartozékokra gyúr a Huawei MatePad Pro 12.2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
aga
tag
Én meg úgy oldom meg, hogy az Inspire P580-nak van egy ''Vezetékes távirányítója'', ott van a monitor mellett. Ezen található egy Jack kimenet, és így még vissza sem kell vennem sztereóra az 5.1-ről.
-
Yutani
nagyúr
Nálam ez úgy működött, hogy:
Egyik szobában a számítógép, másikban a TV. Az 5.1 Live kártyára rá volt csatlakoztatva az 5.1 hangrendszer a minijack csatikon keresztül (front+rear+center/sub).
A front kimeneten egy minijack elosztó volt, aminek az egyik ága ment a hangrendszerbe, a másik pedig az előlapi kivezetésre. Ezt utóbbit használom arra, hogy vagy egy fejhallgatót nyomok rá játéknál, vagy pedig innen vezetem el a hangot a videóba, amin keresztül elmegy koax kábelen a videó- és audiójel a TV-hez.
Nagyon fontos, hogy ha csak a front kimenetet használtam a fejhallgatómhoz vagy a TV-hez, akkor a Live mixerében a hangszórókat át kell állítani 5.1-ről 2 hangszórósra, különben a basszust levágja, és így elég gyatra a hang 2 hangszórón. -
<Adamsky>
nagyúr
Nekem nem teljesen világos ez a dolog. Szóval:
a) digit kimeneten (van ilyen egyáltalán a kártyádon?) megy ki a hang a
hangfalakra
b) 3 jack csatit használsz: (1) első csat. (bal-jobb), (2) hátsó csat.
(bal-jobb), (3) center & szub.
Az ''a)'' esetben nem fog egyszerre szólni digitális és anlóg üzemmódban
a kártya (nálam legalábbis így van: Audigy) ugyanis a mixer-ben van
egy olyan kapcsoló, hogy ''Digital Output Only''. Ebben az esetben az
előbb említett ''Digital Output''-ot inaktívvá kell tenned. Ezután egy
jack-dugó az első csatornába, a kábel másik vége pedig a TV-be (RCA, Scart,
S-Video)
A ''b)'' esetben venned kell egy mini-jack elosztót, amit az első csatorna
kimenetére dugsz rá. Így szólni fog a hangfalad és a TV-n is lesz hang.
[Szerkesztve] -
aga
tag
A Live-nak nem úgy vannak a csatlakozói hogy Front+Rear+MicIn+LineIn+Center/Sub?
-
Tommmy
tag
Sziasztok!
A problémám, ha kivezetem a képet a tv-re, nincsen hangom! A kép tökéletes + sercegés hallatszik a tv-ből, de valódi hang az nincsen.
A hangkártya egy SB Live 5.1-es melyre rá van kötve egy 5.1-es hangfalrendszer. Ez elvisz 3 kivezetést (a digitalist a subnak + két kétoldalit). Marad még 2 kivezetésem. Az egyik a mikrofon a másik elvileg még egy kétoldali kivezetés lenne. Na erre van rádugva az Rca kábel aminek a hangot kellene továbbítania.
Amúgy a tv-re egy S-Video kompozittal és egy EuroScrat csatlakozóval csatlakozik.
Segítséget kérénk, hogy miért nincsen hang, mit kell átállítani, vagy esetleg átdugni!
Előre is köszönöm mindenkitől!
Aktív témák
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 BTF 24GB GDDR6X Graphics Card
- GIGABYTE GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 (GV-N166TGAMING OC-6GD) Videokártya
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Sapphire PULSE RX 6700 XT 12GB GDDR6 Videokártya!
- Palit RTX 4070 DUAL 12GB GDDR6 VGA! BeszámítOK
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest