- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
Aktív témák
-
karib
addikt
Nos, ez egy elég tág kérdés :) Először is, nézelődj a fórumban, vannak heves viták arról, hogy mit érdemes ma venni. Fontos tudni, hogy mire akarod használni és mennyit akarsz rákölteni. Monitor stb. kell-e vagy csak a doboz, csak a belek, stb.
Tuninggal kapcsolatban lásd a vonatkozó alapozó cikkünket.
P3-at el lehet felejteni, drága és elavult. Ha P4-et akarsz venni, az 1.6A verzió az ász. Lehet AMD Athlon XP-t is venni, szintén jó, olcsóbb szinten meg ott van a Duron, esetleg a Tualatin Celeron.
Egyet mondok, szerintem 7500-as Radeon drága ahhoz képest, amit tud. Ráadásul egy P4-hez kevés is. Oda Ge3 vagy Radeon 8500 illik. Abszolút minimumként egy Ge4 MX440 esetleg. -
HEBI
senior tag
NO COMMENT
-
guest
veterán
Hi!
Szeretnék egy újj gépet venni, és szeretném tuningolni is ( semmi extrame, normális léghűts stb...) de nem tudom hogy milyen konfigot válasszak? P III- 4-re gondoltam, és szeretném, ha az árakat is feltüntetnétek.
Azt halottam, hogy a Redon 7500LE kártya tuningal anyit bir mint egy 7500 igaz ez? Kb. egy ilyen kártya mennyi? -
karib
addikt
Elvileg a hw monitoring mutatja az összes feszültséget. A Tualatinnak valami 1.5 volt a CORE fesz, ha jól emlékszem.
Ha tudod állítani, legtöbb esetben az alaplapok nem engednek olyan beállítást, amivel gallyravágod a procid, ők is tartják a +10-20% maxot, mindig a névleges feszhez képest. Aztán ezt ki lehet bonyolult módon trükközni, de ahhoz már hw átalakítás kell. -
Blaze
csendes tag
Hi!
Honan tudom, hogy jelenleg mennyi a feszültség?
A BIOS-ban ott van, hogy auto + jópár beállítási lehetőség, csak nem tudom, hogy amikor auto mód van bekapcsolva az mennyi ténylegesen!
Talán a a proci/alaplap figyelő program ezt is megmondja? És főleg lehet bízni benne?
Kösz... -
karib
addikt
Igen, lehet, hogy segít neki egy kis plusz fesz. A cikkben említett progikkal érdemes végigpróbálni a gépet, szépen sorjában. Memtest96 a RAM-ra, majd Prime95 Torture Test és CPU Stability Test CPU Warming parallel a hőterhelés és számítási helyesség ellenőrzésére. Végül lehet pl. 3DMarkot ráküldeni, az a 3D részt is megizzasztja.
Neked kimondotta a Prime95 tesztet javasolom. Ha néha hibázik a proci, ez kidobja, hagyni kell futni egy ideig. De 145-nél a RAM is lehet bizonytalan időnként. -
Agyzuzo
addikt
Hangyányit melegebb lesz és stabilabb. Legfeljebb dobj rá egy jobb hűtést.
-
Superman
nagyúr
Karib: hadd kontárkodjak én is bele a dologba. Azt honnan veszed észre, hogy feszültség kell a prockónak? Mint mondtam az én 900 - as Celeronom 1260 Mhz - en megy feszkó emelés nélkül (default 1,75V) rendkívül stabilan. 145Mhz- es FSB -t is bír, ekkor 1305Mhz - et ír ki a prockónak. Ezen is stabilan megy, nem történik semmi probléma. Néha egy - egy játék (már amikor ilyenre szánom magam) fogja magát és egyszerűen kilép. Ez esetleg jelentheti azt, hogy feszültség kell a procinak? Csakhogy már így is elég meleg terhelés esetén (úgy 50 fok körüli) és ez gondolom még emelkedhet, ha 1,8V - ra növelem a feszültséget, amennyit a TUSL2 - C engedélyez. Akkor, mi a helyzet?
-
Blaze
csendes tag
Kösz karib!
A cikket olvastam, én is a 133-ra gondoltam, a feszültségemeléstől kicsit tojok! Nem szeretném elfüstölni a rendszert. Szerencsére az alaplaphoz jó füzet van. Lehet az alaplapon jumper-esen is mindent állítani!
Azt nem tudom az Intelnél mintha azt mondtad volna, hogy nem könnyű FSB-t állítani!? -
Blaze
csendes tag
Hi! Új vagyok a tuning területén!
Van egy 1.1-es Tualatinom egy Mercury KOB 894x TFSx alaplapom (VIA socket 370 ATX) -ben.
Mit bírhat és van -e valakinek hasonlóval tapasztalata?
Előre is kösz!
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Quadro FX 570 eladó
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest