Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• supesz

aktív tag

válasz Speed® #684 üzenetére

köszi. mielőtt elbagatelizálnánk ezt...szerintem te sem értesz mindent. értelemszerűen. engem pedig részletesen érdekelnek ezek nem csak felszínesen. mégha a postban nem is sikeült megfogalmazni.

• supesz

aktív tag

válasz bnss #682 üzenetére

Nem értesz. Nem az érdekel, hogy van a cpu és akor bemegyek a biosba és megnézem az órajelet meg a szorzót meg a feszültséget. Nem EZ érdekel. Nem tuningolni akarok.
    A Technológia érdekel. Mi az alapelv? Miért így. Az egyes fogalamak definíciója érdekel.
    Mondok egy példát. Hogyan magyaráznád el nekem, hogy a memórián 2 érték szerepel nagybetűvel (Mekkora a kapacitása és milyen sávszélességre képes). Kérdem én mi az elv? A méretet értem. A sávszél effektív és valós értéket már nem. És így tovább, amíg minden kérdésre nem tudom meg a választ.

supesz

• supesz

aktív tag

Hello,

Nehéz kérdést feltenni olyan témában, amit nem értek. No nem vok kezdő és talán kicsit mélyvizes is a téma, de mostmár komolyan érdekel.
    A kinduló pontom az FSB! Ez nem más, mint a legszűkebb keresztmetszett.
    Engem a számolási mód érdekel. Abból nagyon nem tudok kiindulni, amit az 1. hsz.-ben olvastam. Azt szeretném megérteni, hogyha bemegyek a boltba vagy csak gondolkodom egy konfiguráción, akkor hogyan tudnék összeállítani egy optmális alapot.
    Milyen adatok állnak rendelkezésre: Alaplap (van neki fontos tulajdonsága: az északi-híd és a socket közötti átviteli sebesség. Ezt Mhz-ben adják meg.) CPU ennek kettő van: órajel (mennyi adat tud keresztül menni rajta/secundum és FSB) RAM (azt nem pontosan tudom, hogy a ram frekvencia az mirejó illetve: olyan ramot érdemes venni, aminek akkora a sávszélessége, mint az alaplap legszűkebb keresztmetszette vagyis az FSB.
    És akkor most jöjjön amit nem értek. Állítólg van effektív és elméleti érték. Az egyiket csak megadják (miért jó ez?) a másikon meg működik. Aztán vannak vmi szorzók meg osztók. Azt sem tudom, hogy mire vannak? Egy külföldi leírás van előttem, de nem értem mit akar mondani (nem nyelvtudás miatt). Félek, hogy félreértek vmit.
    Egy átfogó magyar leírás esteleg könyv (és nem dr. Cserny László: Számítógépek Architektúrája a jó megoldás, mert az már régi.) érdekelne, vagy egy jó magyarázat, de kétlem, hogy egy postba beleférne.

supesz

ui.: az én hibám, hogy ennyi sorban sem tudom magam kifejezni. Engem a technológia érdekel.

Új hozzászólás Aktív témák