Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sestertius

őstag

válasz darál0w #17102 üzenetére

Üdv!
    No, igen, 3375-ön megy a CPU... egyelőre ennyi és nem több. Ha többet akarok, nem megy.. erről majd később.
    A ram értékei nem pontosan ezek, csak kicsit lejjebb húztam, mint amit adott. Ennél elméletileg többet is tud. Nem meleg, csak langyos, az jó.
    A feszültsége 1,65V-os, alacsony feszültségű ram, de vissza vettem 1,6-ra, remélem beéri ennyivel is...
    A speed step-et vagy disabledre, vagy auto-ra lehet állítani. Átállítottam autora, innentől a PPM MODE vagy NATIVE MODE vagy SMM MODE. Előbbin hagytam...
    Az nForce SPP-nek 1,3V gyárilag az alapértéke, a topikjában olvastam, hogy azt tanácsolták, fel kell tolni 1,5-re, mint az MCP-nek van gyárilag.. én 1,4-re tettem, gondoltam megnézem, mit mutat..
    Az nForce SPP-hez pusztán annyit ír, hogy "Core Voltage level for nForce SPP",
    az nForce MCP-hez ugyanez, "Core Voltage level for nForce MCP.
    Előbbinek, mint mondtam, gyárilag 1,3, másiknak 1,5 az alapértéke.

Szóval még nézegetem a topikját, de a lényeg, hogy voltak olyanok, akik szerint vagy a cpu-t húzod, vagy a ramot, a kettő egyszerre nem megy. Ebben ugye nem hiszek, mert igazából a ram húzása nélkül sem tudom nyomni a procit. Ennél magasabb értéknél már nem indul, stand by... fogalmam sincs, miért?
    Másrészt a ramom is 2000-es, ezt sem tudom elérni, hogy menjen ezen, ha húzom a procit mellé, ha nem...
    Volt valami beállítás, melynek van még szerepe, csak most nem találom, hol van, pedig anno rábukkantam... - valami cpu-ram arány, sync, meg 3:8, vagy 5:6 meg ilyesmik.. azt hiszem, még annak is lehet jelentősége.. vagy nem?

Szóval még bűvölném, csak itt megállt a tudomány... :)

Új hozzászólás Aktív témák