Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Z.É.T.

őstag

válasz Parci #62880 üzenetére

és Mr K

Nem emlékszem, mennyire részleteztem korábban a bárányhimlőmet, természetesen megértem, ha valaki tart a monkeypox-tól, vagy félti a gyerekeket. (ráadásul tudtommal gyerekekre lehet veszélyesebb)

Engem 34 évesen talált meg, egy szilveszteri bulin a Fészek klubban jelentkeztek az első tünetek, január elseje hajnalban.
    Néhány nappal később, amikor már csak a talpamon nem voltak hólyagok, ezért a nap 20-22 órájában csak állni tudtam, maradt egy ujjam, amivel a klaviatúrát nyomkodtam, olvasgattam róla, hogy kb mennyi hólyag a maximum, ami egy emberen szokott lenni per cm² és annak a dupláját, tripláját produkáltam...
    Aztán megint pár nap és addigra a fejbúbomtól a szájüregemen keresztül a genitáliákig minden tele volt vele, de már a torkom, nyelőcsövem és vélhetően a belső szerveim is, akkor volt az, hogy napokig kiflibe görnyedve nyöszörögtem és jajgattam a fájdalomtól.
    A különböző területeken a betegség többféle stádiuma robogott át, egytől tízig osztályozott fájdalomból négyes, hatos és nyolcas is volt egyszerre, kívül és belül. Ledobtam 15 kilót pár hét alatt és majdnem egy év telt el, mire újra elbírtam egy 30 kilós tárgyat, de az is 7-8 hónap, mire 100 méter séta után nem kellett 20 percre leülnöm, vagy lefeküdnöm.
    Mindezt életem legegészségesebb korszakában.

Szóval, csak azt akarom mondani, hogy a majomgedva vagy elvisz a francba, vagy meg sem fogja közelíteni életem legdurvább szenvedését.
    Mindezt úgy, hogy eddig látszólag ez messze nem olyan fertőző kórság, azaz kisebb esély van benyelni.

Így értem, hogy nem nagyon izgat a majomhimlő :DDD

Szerk.: oops, ez pont nem szakmai, simán személyes, ha nem fér bele, töröljétek plíz!

Új hozzászólás Aktív témák