- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
krystman
őstag
Nos akkor ezt a TB csak ezzel a programmal lehet bekapcsolni a D3D alatt?Engem érdekelne.Amúgy ha a Vsynket kikapcsolom szerintem jó hatással van a sebességre.Észrevehetően gyorsul a játék.Viszont észrevenni,hogy (törik) a kép kicsit ilyenkor.
-
sghc_toma
senior tag
válasz
Stalker-2572 #48 üzenetére
már javasoltam, h kéne írni egy levelet a progi készítőinek. ha annyira fontos a dolog, már rég írhattál volna neki...
most írtam neki, ha válaszol rá, beírom ide. -
Stalker-2572
veterán
??
-
k.t.a.
senior tag
válasz
sghc_toma #45 üzenetére
Nem dolgozik folyton a videókari, tehát nem eszik annyi áramot. Havonta vagy 5Ft-ot spórolsz. A TB + VSync azért hatással van a minimum és átlag fps-re. De mint fent írtam ha bekapcsolod a vsync-et, akkor soha sem fogod a max fps-t a képfrissítés fölé növelni. Az viszont jó ötlet volt, hogy kérdezzék meg a készítőket. Vagy ha tudsz még olyan progiról ami nv állítgatására való, azt ide írhatnád.
-
sghc_toma
senior tag
válasz
Stalker-2572 #42 üzenetére
esetleg próbáld megkérdezni a progi készítőjét.
és az a V-Sync tényleg annyira kell? annyira szétcsúszik a kép, ha nincs bekapcsolva? csak azért kérdem, mert én még sehol nem tapasztaltam azt, hogy zavaró V-Sync nélkül játszani. aztán lehet, csak én vok igénytelen. -
Stalker-2572
veterán
na senki??
-
Stalker-2572
veterán
coolbits2-vel néztem és valóban nem írja, hogy az OpenGL vagy DX vagy mindkettő, de igazából csak OpenGL, ezért is volt értelme a DXTweaker nevű proginak, amíg a PunkBuster - ki tudja miért - kitíltotta...
Másként megfogalmazva az #1 kérdést: mit ír át a DXTweaker progi, amikor bekapcsolom vele a triple buferinget és VSyncet? Ha ugyanezt meg tudnám csinálni manuálisan nem lenne gond -
k.t.a.
senior tag
válasz
Stalker-2572 #38 üzenetére
Ami a driver-ben van Triple Buffering On/Off az szerintem nem csak OpenGL-re vonatkozik. Javíts ki ha tévedek. Ha véletlenül nem lenne alapban ott, akkor rakd fel a coolbits2. De szvsz enélkül is ott kell lennie a Performance & quality settings-nél.
-
Stalker-2572
veterán
Nagyszerű, most hogy lassan lecsitultak a kedélyek vissza lehetne kanyarodni a #1 kérdésre
-
sghc_toma
senior tag
még egy megjegyzés: a topic címét vki javítsa már ki! a ''tripple'' helyesen ''triple''...
-
k.t.a.
senior tag
Ha valakit mégis érdekel az elv:
A dupla bufferelésnek az a baja, hogy lehet még nem rajzolódott ki a monitorra a kép, amikor már a back bufferben elkészült az új, és ilyenkor a már kész képet rakja ki a monitorra, és nem várja meg míg az előző teljesen kint lesz a monitoron. Erre találták ki a Vsync-et. Addig nem akarja az új képet kirajzolni, amíg az előzőt be nem fejezte. A monitor sebességét a képfrissítési freki mutatja, ebből következik, hogy ha be van kapcsolva a vsync akkor a max fps egyenlő ezzel. Az előző elvből következik, hogy vannak olyan időszakok, amikor a videókari nem dolgozik. A TB azt jelenti, hogy amikor pihenne a gép, akkor is dolgozzon, mégpedig a következő utáni képet számolja. Ha a gépedben van elég erő be lehet kapcsolni a vsync-et is meg a TB-t is, mert folyamatosabbnak nem fogod látni a képet (gondolom minimum 60Hz-en játszatok, az meg 60fps, ami már folyamatos), viszont nem engedi, hogy fél képek kerüljenek a monitorra, ami meg ha alig észrevehető, akkor is ronda. De ami miatt szerintem növeli a sebességet, az az, hogy amikor kevésbé részletes részen rohangáltok, akkor közben ki tudja számolni mondjuk a felét a kettővel előbbi képnek, ami ha egy igen részletes, sok effektes kép, akkor időbe kerül, viszont már a fele ki lesz előre számolva, tehát nem fog akadni, se lassulni. Ezért van hogy az átlag és a minimum fps nő, a max azért nem nő mert be kell várni a monitort. (70Hz = 70fps maximum) -
Gaboman
nagyúr
válasz
parandroid #33 üzenetére
Én is ezt mondom hogy normálisan is lehet beszélni ezért írtam neki hogy hagyjon békén minket ha erre nem képes!
-
parandroid
félisten
Ha nem nézzük a stílust, a topik még akár hasznos is lehetne. Ha viszont nem vagytok képesek egymás sértegetése nélkül beszélgetni, akkor az egész megy a kukába. Nem taakrítok, mert nincs lelkierőm hozzászólásonként szétszedegetni a szakmai információkat a személyeskedéstől, de szeretném mindenkinek a figyelmét felhívni arra, hogy egymás szarrá gyalázása nélkül is jókat lehet beszélgetni. Aki pedig nem képes rá, az mehet a chat.hu-ra, ott úgy beszél, ahogy akar. És ez mindkét félnek szólt.
p -
sghc_toma
senior tag
Mindamellett, hogy GERI_666-nak teljesen igaza van, és látszik, hogy ért is hozzá, egész jól elvitatkozgattok vele...
Még egy dolog.: a TB egy esetben tud fps-növekedést hozni: he be van kapcsolva a vertikális szinkronizáció, az okozhat fps-csökkenést, mert a gépnek várnia kell a monitorra.(a pontos metódust nem akarom leírni, mert úgyse érdekel titeket gondolom.) na, ezt az fps-csökkenést lehet a TB-vel visszacsinálni valamilyen mértékben.
A DB-t azért találták ki, hogy ne villogjon a kép. A V-Sync is ilyesmi célt szolgál. Szóval ha simán futnak a játékok V-Sync és TB nélkül, akkor érdemesebb azok nélkül játszani, egyszerűen azért, mert így sokkal gyorsabban fut akármi... -
GERI_666
tag
nemaz a bajj az ilyen újoncokkal mint ti, hogy nem értetek hozzá, hanem a hozzáértők véleményét magasan lesz@rjátok, és azt hiszitek hogy ti személyesen fingtátok a passzátszelet! Aki betéved ebbe a topikba, és látja ezt a sok baromságot amit összehordtatok, sírva fog fetrengeni! :ASD:ASD:ASD
[Szerkesztve] -
Gaboman
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #17 üzenetére
Ha az NV-dirverébe bekapcsolom a Triple Buffering-et azzal is gyorsulnak a D3D-alkalmazások,vagy csak a DXTweaker-el lehet elérni a gyorsulást?
-
GERI_666
tag
ja, bocs
a f@szom aki el fogja többet elmagyarázni a sok újoncnak a spanyol viszat, ha ilyen kukák akkor kapják be, én befejeztem. Csak nehogy jól megtyuningoljátok a gépeiteket, aztán szidjátok a nagyokat hogy áttbasztak titeket és hogy a tyuning nem is garanciális -
RpPRO
őstag
dióhély
-
RpPRO
őstag
Ezt az allando felsobbrendu szoveget elfelejthetned.
Semmi haszna a TB-nek? Nyilvan jobban tudod ezt is, mint az a csomo elme, aki kitalalta.
Mindenesetre a fentebb mar linkelt infonak jobban hiszek, mint neked. [link]
Nyilvan az elonyei mellett a hatranyai miatt kerult kisse a hatterbe.
''A net-nek mi a franc köze van a tripla puffereléshez?''
Csak 3 cm-rel kene feljebb olvasni, a dxtweakerhez kell a .net. -
GERI_666
tag
válasz
Stalker-2572 #17 üzenetére
Valóban, mint OpenGL-es játékfejlesztő, minden bizonnyal csak elméletben vágom
A net-nek mi a franc köze van a tripla puffereléshez?
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
1) vagy csak elvben vágod a dolgot és még életedben nem láttad működni
2) feltetted és neked nem működött
Nekem igenis sokkal folyamatosabb lett a játékom BF2 alatt és a teszt is hozza a több fps-t. Most PunkBuster levég ha használom a DXTweakert, mert valami csítnek ismeri fel... ezért érdeklődtem, hogy van-e alternatív megoldás, mert így a VSync önmagában mit sem ér -.-
ui.: ahhoz, hogy menjen a DXTweaker fel kell tenni a .net 1.1 -et (meg lehet, hogy a 2.0-t is) -
GERI_666
tag
No mivel úgy látom hogy sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mi is az a tripla pufferelés, ezért dióhélyban elmondom:
Először is kezdjük a dupla puffereléssel: A 3d-s grafika megrajzolásakor 2 bitképre rajzolunk. Az egyik kép mindíg a monitoron van megjelenítve, ez az elsődleges (front buffer), és a másik, amelyre éppen rajzolunk, és összeáll rajta a kép, ez a háttérpuffer (back buffer). Miután a rajzolás bejeződött, a grafikus program egy hívással megcseréli ezt a két puffert (ezt nevezzük puffercserének, angolul buffer swappingnak) ésa puffer amely eddig meg volt jelenítve, most szépen egy színnel letörlődik, a puffer amelyre rajzoltunk pedig elsődlegessé vállik, és kikerül a képernyőre.
A tripla pufferelés ettől csak abban külömbözik, hogy 2 háttérpuffer van, és az összesen 3 pufferünk között ciklikusan mozgunk. Ennek hátránya hogy mivel 3 puffer van, ezért ennyivel többet kell a videómamóriában tárolni a kép elkészítéséhez. Haszna mégegyszer mondom, nincs. Hogy miért találták ki? Hogy legyen mit írni a ficsőrlistára. -
CocooN-z
őstag
Warcraft 3 nak akartam beadni, meg Source oknak (bár azok nehezen mentek volna mert HL2 addonok igy parancssorból futnak, lehet ikonnal menne na mind1), de nem ment egy DX9 es hibát írt ki a tweaker, hibádzott egy két sort még aztán eltünt, majd ha újra akartam próbálni akkor ugyan az, nem tetszik neki a DX em, de nem is gáz, úgysem akartam használni, csak érdekelt. KB ennyi
by: Z -
Gaboman
nagyúr
Valaki igazán megmondhatná miért nem indul el a progi!
-
Gaboman
nagyúr
A program inditásakor ezt a hibaüzenetet kapom (Az alkalmazás inicalizáláse nem megfelelő 0x0000125)
Ez miért van? -
Gaboman
nagyúr
Hát a teszt amit a FEAR-el csináltak nem ezt mutatja hogy nem növekedett a sebesség!!!
A MAX az tényleg nem változott.
De az átlag és a minimum az jobb,és ez nagyon is lényeges!
De hogy lehet behozni mert nekem hibaüzenetet ir ki amikor a Control panelt akarom inditani,egyszerüen nem inditja el a progit! -
GERI_666
tag
válasz
Stalker-2572 #6 üzenetére
De miért akarsz tripla pufferelést használni?
Amellett, hogy fogyasztja a videómemóriát, semmilyen sebességnövekedést nem fogsz tapasztani. -
RpPRO
őstag
válasz
Stalker-2572 #1 üzenetére
Asszem itt van pontos info a kerdesedre. Persze nem csak elonye van a TB-nak.
[link] -
RpPRO
őstag
válasz
Stalker-2572 #2 üzenetére
TB alapbol muxik d3d eseten. Opengl alatt valaszthato opcio.
-
Stalker-2572
veterán
seni sem tudja? sejtettem...
-
Stalker-2572
veterán
Hogy lehet D3D alkalmazásoknál tripple bufferinget használni nv kártya esetén? DXTweaker kilőve...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest