-
PROHARDVER!
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
discrate
aktív tag
köszi szépen, én is így gondoltam a wise gyik-ot olvasva.
szerintem amiatt lehet csavar, hogy az adásvételi szerződésnél nem fogadnak el wise-os számlát (kikötés a bank), de ennek még utánajárok, mert nem az én ügyletema bekért dokumentumok kérdés még (személyt azonosító, adásvételi stb), nagy valószínűséggel kell-e (ügyintézési idő miatt érdekes csak)?
-
discrate
aktív tag
válasz UberMutant #3471 üzenetére
köszi!
nem ragaszkodok a banki számlanyitáshoz, csak úgy tudtam, hogy szükséges, hogy az eladó a wise regisztráláskor megadjon egy szlaszámot, amire megy az utalás.
rosszul gondolom?
vagy mik a lépések, leírnád kérlek? -
discrate
aktív tag
Nagy összegű átutalással kapcsolatban van szükségem tanácsra/segítségre.
Ingatlan eladásából származó 20 mHUF-ot kellene a magyar bankszámlával rendelkező vevőnek a külföldön élő (magyar) eladó részére svájci bankszámlára utalni minél kevesebb költséggel. Mivel a direct banki utalás nagyon drága, ezért érdekelne, hogyan lehet ezt legolcsóbban rövid időn belül megúszni.1. A Svájcban élő eladónak (magyar okmányokkal rendelkezik) nyitnia kell egy magyar bankszámlát, ahova a vevő elutalja a 20 mhuf-ot belföldi utalásként, majd ezt az eladó továbbutalja wise-on keresztül a saját svájci számlájára? Ha így is van, pl a CIB bankban nem nyitnak ONLINE számlát, ha az emberke nem Magyarországon adózik (csak online jöhet szóba, mert nem tud Mo-ra utazni ezért).
2. Ezt simán engedik a bankok, hogy egy utalás után megszüntesse a számláját?
Az adásvételi szerződésben is fel kell tüntetni, hogy hova utal a vevő.3. A wise simán enged egy ilyen összegű utalást minden history nélkül? Az oldalukon azt láttam, hogy bekérhetnek pl adásvételi dokumentumot (csak magyar nyelvű lesz), ez megnyújtja a folyamatot. Érdemes esetleg kettőbe szedni?
4. Mennyi időn belül mehet végbe az egész ügylet? A héten le kellene bonyolítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- A Vatikán szerint az ördög árnyékát hozza magával az AI
- Gaming notebook topik
- Milyen széket vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Sweet.tv - internetes TV
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- AORUS Z370, i7-8700K, GTX 1660 GAMING 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD, MasterLiquid ML240L RGB
- ROG STRIX B450-F GAMING, Ryzen 7 2700X, GTX 1660 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD
- AORUS B550M, Ryzen 7 3700X, GTX 1080 TI 11GB, 32GB 3200Mhz, 512GB NVMe SSD, NZXT Kraken X62
- Ej-ha Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB /256GB FHD IPS
- Bontatlan Új Lenovo ThinkPad X13 G3 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 6650U Hexa-core 16GB 256GB WQXGA FHD+
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest