- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- John Carmack csalódott a DGX Sparkban
- Milyen SSD-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA® driverek topikja
- Dobozos formában is befutott az AMD 32 GB-os csúcs-Radeonja
Aktív témák
-
MrBreaker
csendes tag
Sziasztok!
Rejtélyes probléma ütötte fel a fejét a routeremnél. A minap 2 laptoppal mókoltam, toltam át a filmeket az enyémről egy másikra, mert az enyémben már nem tökéletes a DVD-író. Mivel Wifi-n ez meglehetősen lassan ment, kábellel rácsatlakoztam a routerre mindkét géppel. A gond ott kezdődött, mikor dolgom befejeztével vissza akartam váltani wifi-re. Azóta nincs netem wifi-vel. Viszonylag hamar rájöttem, hogy valami az IP-cím kiosztással nem stimmel, ugyanis ezt az IP-t jelzte, jelzi ki azóta is a wifinél: 192.168.0.1
Ezzel ugye az a gond hogy elvileg a router 192.168.1.100-199 oszthatna ki, ha osztana egyaltalán, mert sztem nem csinál semmit. Az ipconfigban megnéztem, hogy a wifi-nél nincs engedélyezve a DHCP, az ethernet adapternél meg engedélyezve van, amit nem is tudom, hogy hogyan lehet és lehet-e valahol külön állítani?! Utána beléptem a routebe, ahol márpedig engedélyezve van. Ezután a paradoxont látva reseteltem a routert és újra beállítgattam. A probléma nem változott :S UTP kábellel van net és a DHCP is műkszik, wifi-vel tudok a routerhez csatlakozni, de net nincs, sőt a roterbe sem tudok belépni.
Ami kimaradt, hogy kábeles netem van, dinamikus IP-vel.
Várom az ötleteket, én kifogytam!
Aktív témák
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrotik routerek
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- LG Gram 16 i7-1165G7 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2.5K kijelző
- Pénztárcabarát áron eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 /i5-1145G7/16 GB/256 SSD/FHD/IPS/Garancia
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14s Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- ASUS DUAL GeForce RTX 5060 Ti O16G
- Iphone 8 64gb - 88% gyári akku- gyönyörű állapot
- Macbook Air M1 2020 // 13" // 16/512GB // Számla+Garancia /
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000, 32GB, 1TB SSD (ELKELT)
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Mobile Workstation - i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 8GB 1 év gar.
- REFURBISHED - Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- LG 50QNED85T3A / QNED / 50" - 127 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő