- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adamyno
tag
válasz
Kromestar #34 üzenetére
Nem, nekem az alaplapi csatlakozónál volt a baj, de már mindegy.
Letörött xDVagy szerzek egy olyan csatlakozót + valakit, aki rá tudja forrasztani mert én ilyen aprót nem tudok házilag VAGY eladom az egészet úgy ahogy van, ill. darabokban.
Láttam, van aki keres LCD panelt, hát így most pont lett egy felesleges
Meg van optokai meghajtóm, procim, ramom, modem, van egy pcmcia-os cache memória kártyám vagy miaz
Elvileg régi gépekben azzal bővítették a CPU cache-t.
Van egy full gépházam, tápcsati, hűtő lemezek és cpu hűtő, kijelző hátlap/keret, wifi/bluetooth antennák, billentyűzet, meg az gombpad vagy minek nevezzem
Hangkártya/sd olvasó panel, videokártya, táppanel...
Ezek mind jók, van egy ugyanilyen gépem másik, abban kipróbáltam a legtöbbet és mindegyik jó volt benne, szóval mindenképpen az alaplappal volt a gond, de már nem foglalkozok vele. Szétszedtem apró darabokra.
Volt régen egy ASUS L2000E gépem, annak is megvan a kijelzője, ennek is...
A végén a sok kijelzőtől majd nem férek el
Viszont annak a tochpad-ját szerintem holnap rá műtöm a másikra, mert az a pöcökegér nagyon idegesít. Arra gondoltam még, hogy USB-n van úgyis bill, egér rákötve általában, akkor a hátlapra ráragaszthatnám a másik kijelzőpanelt és akkor lenne 2 kijelző, mindegyiken ugyanaz, viszont ha becsuknám a gépet, akkor olyasmi lenne mint egy tablet.Vagy egy ilyen MAC "monitorgép". Csak bill meg egér kell hozzá. Sajnos nem lenne igazi tablet, mert nem érintős
Majd meglátjuk mire megyek vele ^^ -
Kromestar
csendes tag
válasz
Kromestar #29 üzenetére
időközben ripityára szedtem a masinát..
minden egyes porcikáját megtisztítottam..helyéretettem.
összeraktam és semmi..
elkezdtem piszkálni a töltésvezérlőt..
van egy kis "holtjátéka" félig összerakott állapotban jobbra fordítva ugyanaz a hibajelenség várt..na de balra fordítva pikkpakk beindul..amint elengedem kikapcsol és visszaáll a narancssárgán villogó led effekt..
most azt a sok apró tűt ami a vezérlő panelon van egytől egyig meg igazítom..vagyis kijjebb állítom hogy 100% érintkezzenek..
na majd meglátom mi sül ki belőle. -
Adamyno
tag
válasz
Kromestar #27 üzenetére
Hát nekem a hiba Morse kódja: ......-.
Nem tudom még mit jelent, de mindjárt megnézem. A másik gépen (melyik jó) meg van erősítve műgyantával vagy valami hasonló anyaggal a forrasztás körbe a csatlakozónál az alaplapon. Ahol a power panel csatlakozik. A rosszon nincs megerősítve és nagyon úgy néz ki, hogy ott a gond, mert a power panelt is kicseréltem, a jóéval se indult el, illetve a rosszéval is ment a jó laptop.
Egy új alaplap nem olcsó hozzá, de ha valaki tudna ilyen apró pontokat forrasztani, az jó lenne
-
Kromestar
csendes tag
válasz
Kromestar #25 üzenetére
most nézem..
a töltő kabelen vannak ilyen fura "görcsök"
lehet ez is okozhat veszteséget vagy esetleg hibát is mivel a gépben lévő akku teljesítménye majdnem egyenlő a nullával.
kb ilyen 5 perces akku.
amikor néztem csak akkuról akkor kiíírta hogy 1óra 30 percet még bír
aztán felment 2 órára..
1 percmúlva meg már riasztott hogy cseréljek telepet.. -
djculture
félisten
Az adaptert nem ártott volna ellenőrizni egy multiméterrel első körben,jó eséllyel az a rossz.Persze ezeknél már van visszajelzés így magába nem lehet mérni csak ha a laptopra rávan csatlakoztatva.
-
Kromestar
csendes tag
nos közben találtam hasznos informásiókat erről.
azt írják hogy a narancssárga balról legelső led ahogy villog egy hibakódot ad le
Code: 1000 0010 = 82h ezt..
és ez azt jelenti hogy a töltés vezérléssel valami nemjó és ezért a biztonság kedvéért letilt
ezzel a hibakóddal kísérve.
vagy azt javasolják hogy próba megjavítani vagy egy újat bezserezni és akkor menni fog normálisan.
na eddig jutottam -
Adamyno
tag
válasz
Kromestar #16 üzenetére
Az átlag embernek annyi a szerviz, hogy frissítik a vírusirtóját vagy letörlik az ideiglenes fájlokat a gépéről amiért sír, hogy tele a merevlemez. Pénzért.
Komolyabb feladat már nem kivitelezhető egy ilyen "szerviz"-ben
Igen, ők inkább csak eladók, de ha egy picit mindenki a józan eszét használná, felkopna az álla az ilyen szemfényvesztőknek. -
Adamyno
tag
válasz
Kromestar #14 üzenetére
Nincs valami elektro bolt a környékeden? Ilyen elem 100Ft-os nagyságrendben van és lehet, hogy tényleg segítene. Esetleg, ha elindul, próbálj meg a BIOS Setupban egy resetet vagy egy "load setup defaults"-ot. Valami hasonlóképpen szokták hívni minden gépben általában...
-
Kromestar
csendes tag
én nálam tuti ott a probléma:S
mert az elem jó és így is azt írja ki hogy bad valami battery
tehát csak a panelon lehet valami hiba:S
remélem holnap már te is többet tudsz.
ja amugy a vga-t már megtisztítottam mert elsőnek azt hittem hogy azmiatt hogy az túlmelegszik azért áll le:S -
Adamyno
tag
válasz
Kromestar #11 üzenetére
lehetséges, de a videokártyát is nézd meg. Vedd ki, ha tudod és tedd vissza. Az érintkezőket tisztítsd meg, illetve nézd meg, hogy jól érintkeznek-e. Még az inverterről olvastam, hogy az is lehet gond, de az csak 1 esetben volt. Mindenkinél a power panellel van valami, valamilyen feszültségek nem jók.
Vagy valamilyen előtét ellenállás/kondi halt meg, vagy valami nem jól érintkezik...
Csak már lenne holnap, hogy én is megnézhessem
-
Adamyno
tag
Ahol bekarikáztam, ott a másik oldalán van egy csatlakozó, azzal lesz a hiba, csak nem találtam olyan képet.
Azt újra szokták melegíteni vagy mit szoktak csinálni vele ilyenkor
Szerintem elég, ha a forrasztásokat megnézed, hogy minden oké-e, ha lehet akkor újramelegíteni, illetve kicsit megmozgatni tűvel az érintkezőket, hogy rendesen érintkezzenek amikor összedugod. WD-40 is sokat segít, csak ha lefújtad vele, utána le is kell folyatni róla. Én kompresszorral szoktam lefújatni róla. Az öcsém kint hagyott egy telefont az esőn, és nem kapcsolt be. Lefújtam WD-40-el, feloldotta az oxidációs kötéseket, nagynyomású levegővel eltávolítottam az oldott anyagot és jó lett -
Adamyno
tag
Az akku nem lényeg, ha kiveszed akkor is mennie kell a gépnek.
Ha a töltő rossz, akkor egyáltalán nem adna semmilyen jelet.
Töltésvezérlő az a power panel, vagy táppanel. Igen, ott lesz a gond, találtam egy csomó angol nyelvű oldalt is, ahol foglalkoztak ezzel és az volt a baj az esetek nagy részében.Ez a táppanel, bekarikáztam, hogy hol van a hiba. Ott a másik oldalon van egy csatlakozó, az nem érintkezik rendesen. Még a jobboldali tűket is megnézheted az akkunál.
-
Kromestar
csendes tag
köszi a választ!
végre valaki válaszolt
de időközben rájöttem hogy a töltésnek a led villog narancssárgán.
nos pedig a töltés rávan dugva.
lehetséges okok amik szerintem:
1. rossz a töltő
2. a töltésvezérlőnek valami nemtetszik
3. az akku szarakszik valamit
de ezek csak az én tippjeim
ugyanis volt olyan hogy egy mozdítás után is ugyanígy reagált
szal lehet hogy érintkezéshiba..bár volt amikor meg összevissza mozgattam és semmi
és csak egy adott idő múlva kapcsolt ki.
először túlmelegedésre gyanakodtam de leellenőriztem a hűtőt benne és újra is pasztáztam mindent..a hiba úgyanúgy fennál.
a bios hiba teljesen kivan zárva mert azt is tettem rá újat.
nos remélem ketten többre jutunk majd időközben énis próbálgatok ezt-azt.
Üdv. -
Adamyno
tag
Van egy tippem. Vettem én is 2 ilyen laptopot, az egyiknek ugyanez a baja, majd megnézem, hétfőn ér ide, addig nem akarom elszólni magam, de valószínűleg az alaplap és a táppanel közötti csatlakozó meglazult. Meg kell erősíteni, újra forrasztani, vagy kitisztítani.
A másik probléma az lehet, hogy a videokártya nem érintkezik rendesen. Ez a 2 tipikus probléma ennél a típusnál.
-
Kromestar
csendes tag
Helló mindenki.
a következő lenne a problémám.
van egy fent említett tipusu notim és tönkrement benne a winyó..
szereztem bele egy másikat de nemtudtam rá telepíteni pedig felismerte rendesen..
csak egy hibakódok írt ki mindig amit már elfelejtettem mivolt.
aztán újraindítottam és most már kép sincs..
olyan mint ha nem reagálna semmire csak a narancssárga led villog de nemtudom miért.
lehet hogy a bios kéne lenulláznom?
mert lehet hogy ott állítottam el valamit.
vagy esetleg valami más hibából van ez a probléma?
segítsetek mert már nagyon nemtudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- HP 445 G10 PROBOOK AMD Ryzen 5-7530U - 16GB - 256GB
- ThinkPad E490 27% 14" FHD IPS i7-8565U 16GB DDR4 256GB NVMe ujjlolv gar
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest