Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Házimozi belépő szinten
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gromble_ziz
aktív tag
nem, hanem arra, hogy pl egy másik progival rendberakottnak mondott partícira másolsz és széttöri sok sok darabra, akkor ugyan a másikban is látod, hogy ott van egy piroska csík, de itt az is megláthatod, hogy milyen kis darabot tett be oda ... és a többi még nem megírt részeken is megtalálhatod a kis helyecskéket
ennek persze csak addig van értelme, míg rájössz, hogy az eddig használ defrag progid, csak a file-okat rakosgata 1db-ba de semmi többrpl nem gondoskodott (később idemásolt file ne törjön szét)
-
gromble_ziz
aktív tag
válasz
gromble_ziz #84 üzenetére
nagy előnye még a O&O-nak, hogy meg lehet nézni a kis kockák tartalmát, és látható, hogy milyen összevisszaságban vannak, illetve egy egy fálj hova tört szét...
-
gromble_ziz
aktív tag
válasz
#54715584 #80 üzenetére
arra kifejezetten jó, ha pl több szálon szedsz, akkor azokat legalább nem nagyon keveri össze ... itt a kulcs az, hogy elötte az a partíció legyel az elejére 100%-osan összerakva... és mondjuk csak töltésre használ, egy egy elmásolgatás illetve törlés esetén DC++ leállít, defrag, majd megint mehet minden a régiben
mivel én rendszeresen több szálon szedek, ezért ki fogom az O&O és az antidefrag methodot probálni, hogy mennyire lesz eredményes -
gromble_ziz
aktív tag
válasz
#54715584 #64 üzenetére
tudom mire gondolsz
ha ezt a kapcsolót állítgatod, akkor a féig letöltött file-aidat nyugodtan törölheted, valami miatt nem építették bele a programba, hogy csak úgy ki be lehesen kapcsolgatniszerintem egy kis próbálkozás után, és töltési morál (mindent ész nélkül VS szépen sorjában egyesével) és persze hely függvényében mindenki megtalálhatja a neki megfelelő beállítást
-
gromble_ziz
aktív tag
név szerint: esetleg valami hozzáférési algoritmusnak tud besegíteni, de ehhez rettentően nem konyítok
típus szerint: ha jól tudom akkor a vincsi különböző területein más és más az olvasási sebesség (de világosítsatok fel ha nem így van), ha a rendszeresen használ és pl a futtatható file-ok vannak elől, és a nem olyan sűrűn használtak, illetve azok a tömörített file-ok, melyekből csak egyet egyet nagyritkán használunk, akkor elképzelhető valamekkora gyorsulás
persze mindennek csak megfelelő SWAP-file gazdálkodás mellett van látszatja
emlékszem még, amikor 98-alatt a következő varázssort írogattuk az egyik rendszer file-ba: CONSERVATIONSWAPFILEUSAGE=1 és a swap mérete 100 megák helyett lett 18 és nem emelkedett több alkalmazás elindítása esetén sem, persze volt ram is a gépben -
gromble_ziz
aktív tag
válasz
#54715584 #60 üzenetére
nálam annó így volt a vincsi elosztás:
C: 8G rendszer; pár nagyobb fontos cucc; NO game NO swap
D: 1G SWAP; pár kisebb cucc DC++ (csak a főkönyvtára LOG-ok és filelist-ek) és SETI; meg pár doki
E: 16G Ez biza a szedő partíció itt voltak az ideiglenes, és a már leért file-ok is
F: 32G ide kerültek a megosztott cuccok és a logkailag összetartozó letöltött file-ok is ide lettek átmozgatva
a terület elosztása még a FAT32 miatt alakult így, azóta nem éreztem szükségességét a változtatásnak, de attól még kellhet (és NTFS-re is áttértem)
nekem mindíg tudta szedni ... nem tudom, hogy nálad mi lehet a baj, picit körülírhatnád a problémádat
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
gromble_ziz
aktív tag
csak nem biztos, hogy a töredezettségmentesítés közben a szép kék részek közül kipréselte az üres helyeket, mert ha nem, akkor azokra a kis helyekre sokkal több darabra törik a file ...
régi Norton utility úgy csinálta, hogy a file-okat típusokra bontva (könyvtár exe zip régen macerált rendszeresen macerált) szépen egymás után rakta, a dologban az volt az extra szép, hogy a csoportok után hagyott egy kis helyet, ezálltal, ha az egyik LOG-file picit megnőtt, az két darabra esett, de a köv defragnál csak az adott csoportot kellett egymás utánságba rendeznie... pl sok olyan játék van, ahol a mentések mérete szépen növekszik a játék előre haladtával ide is jó ez.
kérdés már csak az, hogy a mai világban a mai méreteken és a mai fileforgalom mellett ez a megoldás hogy szerepel, szerintem max finomítani kellene az arányokon és a kiszabott üres helyeken, esetleg jobban feltérképezni a mai programok file hozzáférés és változtatási methódusait...
az eredményekkel jelentkezem
üdv Gromble_ziz -
gromble_ziz
aktív tag
itt nem a kékesítés a kérdés, hanem az, hogyha mindezek után jön egy file, azt az első szabad résztől elkezdi lementeni és ha nem elég a hely, akkor keresi a következőt, és így tovább... így lehetséges az, hogy egy nyomorult könyvtárbejegyzés 200 db-ra (jól olvastátok 200 db-ra) tördelődik ...
mivel nagy a forgalom a HDD-ken, ezért keresem a megfelelő megoldást, remélem találok rá orvosságot
Haok esetében lehet, hogy az elején 4 darabban volt, de ha úgy hozzák a körülmények, akkor a visszamásolást követően sok sok darabra hullhat
példa:
dc++ (antidefrag method nélkül) 700MB 5000db... mondom ez nem állapot -> bekapcsoltam az alábbi opciót, azt viszont elfelejtettem, hogy ilyenkor fellép a file másoláskor történő töredezés ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nők, nőügyek (18+)
- Ukrajnai háború
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest