- Steam Deck
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Autóhifi
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós kamerák
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hamarosan szárba szökken a hardverpalánta
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
Én sem tudok róla olyan nagyon sokat, csak mint másokról is, anyaggyűjtések után.
De abba azért gondolj bele, hogy Japánban 130 millióan élnek, nem mindük ugyanolyan, még ha ez elsőre úgy is tűnik. Például... például ott is vannak művészek, és bohém fiatalok, meg van egy sereg japán lány, aki az európai/amerikai fickókra izgul.
Egyébként én amondó vagyok, hogy legalább középfokon kell tudni beszélni a nyelvüket, mielőtt kimegy az ember. (Magyaroknak nem annyira nehéz és lehetetlen, mint egy angolnak, és olyan szörnyű akcentusa sem lesz, mert a magyar hangzókészlet teljesen alkalmas a legtöbb japán fonéma kiejtésére, az egy-két különbözőhöz meg hozzá lehet szokni.) Az írás másodlagos, de beszélgetni már tudjon valamennyire. Biztos vagyok benne, hogy ha mave13 rendesen tudna velük japánul beszélgetni, egészen máshogyan állnának hozzá is. Képzeld csak el a szituációt, hogy mondjuk alapfokon (kb. általános iskola 6. osztály hazánkban) tudsz beszélni angolul, borzasztó, érthetetlen kiejtéssel, és akkor azon a nyelven vagy kénytelen kommunikálni egy külföldivel. Csoda, ha nem nyílik meg az ember? Ki sem tudja fejezni magát. A másik, ami nem árt, ha felkészül az ember a kultúrájukból, meg egy kicsit a történelmükből, mert akkor van beszédtéma, és mindenkinek imponál, ha egy idegent érdekli az országa. Én pl. mostanában el akarom olvasni a Gendzsi szerelmeit (Genji monogatari), ami a legfőbb japán irodalmi alkotások egyike és mind közül a legkorábbi, egy ezer éves remekbe szabott regény, amit szinte minden japán ismer; olyan népszerű ott, mint nálunk az Egri csillagok. Már csak azért is, mert épp a Heian-korszakból akarok ötleteket venni egy készülő írásomhoz, és kiváló forrás lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Jövedelem
- Steam Deck
- Nova 13, Mate X6 és kiegészítők jönnek a magyar piacra a Huaweitől
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- ELADÓ ASUS Vivobook 15 (X1504VA) Notebook - 15,6" Intel i5-1335U, 8GB, 512GB SSD, Win11
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT HUN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged