Új hozzászólás Aktív témák
-
ArGab
őstag
Nekem LG1510M van, ez 25msec válaszidejű. Játékokban és filmeknél nem látok utánhúzást, de ha valamilyen szöveg (pl. wordben) gyorsan scrollozva van, az egész megfolyik. Ugyanezt öcsém 152X-es monitorán nem lehet látni (ez ugye 16-os).
[Szerkesztve] -
Fuck3r
aktív tag
Szal akkor írhatnátok kicsit több játékokkal kapcsolatos tapasztalatot.
Végolvastam ma-tegnap vagy 1 tucat tesztet.
Valahol negatívumként említik a 25ms válaszidőt és az ezzel járó utánhúzásokat.
Valahol meg sem említik a dolgot
Valahaol mint pl. itt PH!-n is azt ecsetelik, hogy pörgősebb játékok alatt is remekül működik
Valahol külön kiemelik, hogy Gémereknek és mozizós embereknek ajánlják
Szal mi az igazság emberek?
[Szerkesztve] -
Fuck3r
aktív tag
''Egy érdekesség: haverom GeF2MX400 karijának analóg kimenetéről 1280*1024@75Hz-en , az én ugyanilyen kártyámon 60Hz-en van élesebb képe, de nálam élesebb 60-on, mint nála 75-ön.''
Haverodnak GF2MX400-as kártyája van és kipróbáltad az ő kártyáján a 173P-det?
Volt valami gond? Esetleg valami említésreméltó?
Csak mert nekem is ilyen kártyám van és jövő héten akarok venni ilyen moncsit.
VGA kártya csere késöbb esedékes és addig analogban kell használnom
Szal minden okés volt?
MÁS: Végolvastam az eddigi hozzászólásokat és egyet hiányolok.
Játékok alatti teljesítményéről írhatnátok kicsit több személyes tapasztalatot.
Nem elsősorban játék mellé akarom venni, de pl. hétvégenként szeretek leülni egyet CS:S-ezni
Játékok alatt mit teljesitt? Olvastam a PH! tesztet, de azért inkább kiváncsi vagyok egy átlag felhasználó véleményére...
[Szerkesztve] -
fiffer
tag
Na most f**om ösze magam, már megint nem jó a monitor.
DVI-n nincs képe, pedig amikor elhoztam az üzleztből kipróbáltuk analógon, DVI-n, és minden felbontás/frekin jó volt. Ezt már nem értem, drivert is felraktam, de semmi nem változott.
Kell valami beállítás, hogy DVI-n menjen a monitor?
Több videokátyával kipróbáltam analógon, és mindenhol feltolva jeleníti meg a képet.
Vki ötlet?? -
MM
őstag
válasz
animatrix11 #30 üzenetére
Valóban, a kettőnek semmi köze egymáshoz. (bizonyos határok között persze)
Viszont a program értelem szerűen csak azt tudja megmérni, hogy valójában hány Hertz-en megy a monitor.
A frissítési időt te tudod csak ''megmérni'' a saját szemeddel.
-
fiffer
tag
Elhoztam a monitort, most 60Hz-en jól működik. és a legtöbb felbontás/Hz értéken jól megy, de van egy két beállítás, ahol még mindig eltolja a képet, nem tudja beállítani, faszán megcsinálták...
Elvileg mostantól újraindul a 3 év garancia, már előre látom, hogy megint szervíz lesz belőle...
Egy érdekesség: haverom GeF2MX400 karijának analóg kimenetéről 1280*1024@75Hz-en , az én ugyanilyen kártyámon 60Hz-en van élesebb képe, de nálam élesebb 60-on, mint nála 75-ön. -
wassermann
addikt
''Begyorsít - lelassít'' - csak akkor csinálja így ha nem túl bonyolult megoldani az fps-ek különbségét (Pl: 3:2). Ha bonyolultabb - pl. 25fps-es filmet egy 85Hz-es frissítésre átpakolni - akkor alkot fiktív, átmeneti képeket (két egymásutáni kocka súlyozott átlagából). Ami bizony már nem eredeti kocka, így jön a minőségromlás. Úgyhogy film nézéséhez 75Hz (LCD) vagy 100Hz (CRT) RULEZ!
-
creature
csendes tag
Ez a 60 Hz 25 FPSes filmhez tényleg érdekes... bizonyos frame-ek kétszer, a többiek meg háromszor jelennek meg? Mert akkor elvileg többször begyorsul meg lelassul a film 1 másodperc alatt is.
Én csak most fogok venni TFT-t és sok-sok cikk után azt hiszem 173P lesz.
Játék nem nagyon érdekel, word-höz a 90 fokos elforgatása tuti hasznos, filmet nézni kiváló... nah meg mivel PVA a fekete=fekete így éjjel sötét szobában sem bántja a szemet az erős háttérvilágítás. Bár ez utóbbit megerősíthetnétek.
Ezeket a szempontokat nézve szerintem még mindig a 173P a legjobb választás. -
wassermann
addikt
Ha filmeket nézel akkor is számít a frissítési gyakoriság! Erre a LCD-nél a 75Hz az optimális (hagyományosmonitornál 100Hz), mivel a divx-es filmek és a monitorra küldött, progressivre deinterlace-lt DVD-k 25fps képpel mennek. ha 75Hz-re (hagyományosnál 100Hz-re)van állítva a monitorod, akkor 3 (illetve 4) ütemnyi idejig van a monitoron egy képnyi video.
Ha mondjuk 60Hz-re állítod, akkor mindenféle matematikai hókusz-pókuszt kell végeznie a video-renderelő szoftvernek és ez mindenképp minőségromlással jár. -
fiffer
tag
Kész a moncsim, de még nem hoztam el.
Vicces volt, azt mondták legalább 3 hét mire megcsnálják, inkább több, na vártam 3 hetet, nem hívtak, én hívtam őket, erre mondja, hogy már 2 hete ott áll
szal megvan az 1 hét alatt is... -
Gábor vitéz
tag
Na a 60 vs 75Hz kérdéshez: igen számít hogy hány herzen megy a monitor! Mégpedig a (3D) játékokban! Főleg mivel hogy tft-n méginkább ajánlott a vsync használata (anélkül zavaróan szétcsúszik a kép mozgás közben). Mivel a vsync a függőlehges frissítéshez (Hz) állítja az fps-t, ebből már könnyen rá lehet jönni, hogy 60Hz-en bizony csak max 60fps-sel fognak gurulni a játékok, 75-ön pedig 75-tel ami már láthatóan simább mozgást eredményez. Most épp azzal kísérletezgettem hogy ezt feltornázzam 83-ra (mert a 172x 12ms-os tehát elvileg 83Hz-ig bírnia kellene), de sajna 77-nél tovább nem enged az elektronika, vagyis inkább firmware korlátoz le. Ha valaki tudja hogy lehetne firmware-t frissíteni/hackelni ezen a monitoron (Samsung 172x) kérem ossza meg velem!
Sajnos még nem láttam olyan tft-t (még a 8ms-osok között sem, pedig azok 125Hz-et is tudnának), ami 75Hz fölé tudott volna menni.
No összefoglalva a dolgot, baromságot mondott, de legalábbis tájékozatlan volt az az eladó aki azt mondta, hogy teljesen mindegy mit állítasz be. -
fiffer
tag
Na emberek, behalt a 173P-m...
1280*1024 60Hz-en használtam 5,5hónapig. Egyszercsak nem tudta baállítani a képet a monitorhoz(felcsúsztatta a képet a monitor feléig a kép felső fele meg nem látszik, alsó felén feketeség látszik.
Utána 70, majd csak 75 Hz-en indult normálisan, most ott is elcsúsztatja a képet.
Analógról használtam, most DVI-n kipróbáltam(havernál) meg se nyikkan, viszont az Everest jól felismeri, hogy rá van kötve(pontos név, gyári szám stb...).
Adriában vettem, holnap viszem vissza, cumi hogy Pécsen vagyok.
A garis szerződés szerint itt is elvihetném, de az Adriáról eddig csak nagyon jót hallottam, úgyhogy inkább felmegyek Pestre.(ja a vásárláskor rögtön pixelhibás volt, szó nélkül kipróbálhattam, és ki is cserélték másnapra)
+a témához is: GeF2MX400 al használtam, annak 1280*1024 ben 60 Hz van a legélesebb képe.
[Szerkesztve] -
DrGonzo22
őstag
Na lehet, hogy a vga kártya lesz, mert ulyen villogás kezdődött el nálam is tegnap óta (váltottam inno3d 6600gt-re) 60-on 75-ön egyaránt villog. filmnézés előtt meg mindenképpen villant vagy 5öt. ja nekem is 173p-m van....
-
DrGonzo22
őstag
173P-m van, 70Hz-en megy semmi baja. vid kártya:ASUS A9600XT vivo
-
animatrix11
őstag
nekem lg 1915s van
van egy olyan progi hogy tfttest, amiben van 1 olyan test ahol 1 ki négyzet rohangál fel-alá s méri hogy hány ms-es a tft, 75hz asszonta hogy 13,x nemtom hogy mennyire pontos a program +- 1 nem számit, át állitottam 60 hz utána asszonta hogy 16,x ms
szar a program, vagy ez igy van? elvileg a hz-nek nem kéne hogy köze legyen ahhoz hogy milyen a frissítési ideje a moncsinak, probálja ki már más is!
-
Hikvision
senior tag
Nekemis jobb a 60hz.
-
Zsu_
senior tag
Egyébként a manualban ez áll:
''Minél magasabb a felfrissítő mérték, annál jobb lesz a rezolució. Ez azonban a rendszer kapacitásától függően korlátozott.
Javasolt gyakoriság: 75HZ (Maximális felbontás esetén a frissítési gyakoriság értéke ne haladja meg a 60HZ-et.''
[Szerkesztve] -
Szőrös
veterán
nékem itt melóhelyen HP L1925 van és 75 Hz-en megy teljesen jól bár 60on is ugyanilyen. közben kipróbáltam ...francokat...60on picit homályos 75ön viszont szép éles.
[Szerkesztve] -
DopeBob
addikt
tényleg tovább birják az lcdk, ha 60Hzen használják őket?
-
Zsu_
senior tag
Na jó, akkor konkretizálom, hogy mit szeretnék tudni pontosan.
Nekem van egy Samsung 710T monitorom. Ami 70hz-en működik és teljesen jó így.
Egy ismerősöm vett egy Samsung 173P-t. Kérte, hogy segítsek neki beállítgatni.
Namost, a win 60 ill 70herzet enged (monitor által megjeleníthető üzemmódok). Beállítottam 70re, merthogy az enyém is úgy van. De a 173P egyszerűen nem bírja a 70herzet. Elkezd villogni a kép. Vibrál egyet kb 2-3másodpercenként, nagyon idegesítő. Olyan vibrálás ez, mintha mondjuk mellette lenne egy mobil, és azon hívás érkezne.
Úgyhogy visszatettem 60 herzre. Úgy jól működik.
Erről mi a vélemény? Normális dolog ez így?
Mert az én Samsungom az jól műxik 70herzen. Tudom, hogy más a panel bennük, de akkoris.... -
Zsu_
senior tag
A kérdésem a következő lenne: a Ti tft monitorotok hány hertzre van állítva?
Különösképpen azok válaszát várom, akikenk Samsung 173P monitoruk van.
Azért kérdezem, mert egy elég nagy budapest számtech-boltban érdekes dolgot mondtak nekem...
És ellenőrizni szeretném, hogy tényleg igazat mondtak, vagypedig csak hülyének néztek...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- fűnyíró traktor
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Futás, futópályák
- Mini PC
- iPad topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Dell 27" P2720D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI 1 év gari - 3db elérhető!
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR95QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync
- Samsung SyncMaster S22A300B
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- FÓLIÁS! LG UltraWide 34WP75CP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest