Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mateosz
aktív tag
Sziasztok!
(most találtam rá erre a topicra)Röviden: Milyen platformot ajánlotok? Interactive Brokert használ valaki?
Fontos szempontok:
- ne legyen túl drága
- ott lehet-e tartani a pénzt likviden?
- tud-e market és limit megbízáson kívül mást is?
- tud-e több napra érvényes vétel és eladási megbízást?(bocs, ha túl láma vagyok, szívesen veszem, ha kijavítotok, elmagyaráztok valamit, vagy linkeltek anyagot, az angol megy, de az összes szakszót magyarul se ismerem
)
Hosszabban, és a tapasztalataim:
Én január óta próbálgatom a szárnyaim. Elsősorban Tesla miatt, de képbe került más is (Microsoft, Amazon, stb...).
Utánanéztem, hogy hol lenne érdemes számlát nyitni, és végül a Degironál kötöttem ki (magyar számlára olcsó utalni, ingyen kiutalnak, olcsó US részvényeket adni-venni).
Szóval annak, aki megveszi és sokáig tartja, annak jó.Pár hátránya már az elején volt (tisztában voltam vele):
Ha munkaidőben beutalsz, csak másnap írják jóvá. Kiutalás 4-20 nap is lehet. De a legbosszantóbb, hogy valami dinka EU-s vagy magyar szabályra hivatkozva nem lehet bent tartani likviden a pénzt 48 óránál tovább. Automatikusan kiutalják, brrrr.Amiben csalódtam: Nem tudtam shortolni. (megfelelési tesztek pipa, margin pipa, akkor miért nem?). Részvényt adni-venni csak limit és market utasítással tudtam, és csak aznapra lehetett megadni.
A COVID 19 nagy vola idején többször volt teljesen elérhetetlen a kereskedés (nem tudom más platform is járt-e így).
Azóta pedig egy csomó részvény ára 15 perces késleltetéssel van kiírva (persze jó pénzért megveheted az élő adatot, de miért fizetnék azért, amit a google ingyen mutat élőben). Szóval ezek szerint kell nekik a pénz, és ilyenért is lehúznák a nem hozzáértőt... (és se vagyok expert, de erre még én is rájöttem...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 7
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest