Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mateosz

aktív tag

Sziasztok!
    (most találtam rá erre a topicra)

Röviden: Milyen platformot ajánlotok? Interactive Brokert használ valaki?

Fontos szempontok:
    - ne legyen túl drága
    - ott lehet-e tartani a pénzt likviden?
    - tud-e market és limit megbízáson kívül mást is?
    - tud-e több napra érvényes vétel és eladási megbízást?

(bocs, ha túl láma vagyok, szívesen veszem, ha kijavítotok, elmagyaráztok valamit, vagy linkeltek anyagot, az angol megy, de az összes szakszót magyarul se ismerem :) )

Hosszabban, és a tapasztalataim:
    Én január óta próbálgatom a szárnyaim. Elsősorban Tesla miatt, de képbe került más is (Microsoft, Amazon, stb...).
    Utánanéztem, hogy hol lenne érdemes számlát nyitni, és végül a Degironál kötöttem ki (magyar számlára olcsó utalni, ingyen kiutalnak, olcsó US részvényeket adni-venni).
    Szóval annak, aki megveszi és sokáig tartja, annak jó.

Pár hátránya már az elején volt (tisztában voltam vele):
    Ha munkaidőben beutalsz, csak másnap írják jóvá. Kiutalás 4-20 nap is lehet. De a legbosszantóbb, hogy valami dinka EU-s vagy magyar szabályra hivatkozva nem lehet bent tartani likviden a pénzt 48 óránál tovább. Automatikusan kiutalják, brrrr.

Amiben csalódtam: Nem tudtam shortolni. (megfelelési tesztek pipa, margin pipa, akkor miért nem?). Részvényt adni-venni csak limit és market utasítással tudtam, és csak aznapra lehetett megadni.

A COVID 19 nagy vola idején többször volt teljesen elérhetetlen a kereskedés (nem tudom más platform is járt-e így).
    Azóta pedig egy csomó részvény ára 15 perces késleltetéssel van kiírva (persze jó pénzért megveheted az élő adatot, de miért fizetnék azért, amit a google ingyen mutat élőben). Szóval ezek szerint kell nekik a pénz, és ilyenért is lehúznák a nem hozzáértőt... (és se vagyok expert, de erre még én is rájöttem...)

Új hozzászólás Aktív témák