- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Plazma TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hamarosan automatikusan települ a Microsoft 365 Copilot
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Az év végé érkeznek az AV2 kodek specifikációi
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
boborján2 #22842 üzenetére
Mivel nagy a szórás a panelek és az elekrtonika között ezért minden tv-nek, még adott modellen belül is egyedi kalibráció kell a tökéletes színhelyességhez.
Még ha nagyrészt hasonlítanak is egymásra a beállítások, akkor is van valamekkora eltérés köztük.De az egyedi kalibráció sokkal, de sokkal drágább amit nem mindenki szeretne megfizetni, Nekik elfogadható alternatíva lehet ez a megoldás a kép javítására.
Nem csak műszerrel lehet látni a különbséget, főleg olyan tv-nél aminél gyárilag hatalmas a deltaE eltérés, javítani fog rajta számottevően, de nem lehet garantálni, hogy ugyanazt a pontosságot fogja hozni mint amit a tesztben bemutattam. Ha nagyon nagy szerencséd van akkor igen, de erre nagyon kicsi az esély.
Pl.: LG G3 csomagot azért nem tettem fel, mert az a teszt tv gyárilag nagyon rendben volt, ott még lehet, hogy a beállítások másolása még bizonyos esetben rontott volna is, bár a black crusht biztosan megszüntette volna.
Egyébként azért fizetős, mert ez a csatorna fenntartásához kell.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
eisento #22671 üzenetére
Dehogynem lényeg, mert írtad, hogy PS5-n nincs gond, nem is lehet mert az nem tud DV-t.
Nova nem tudom micsoda, de nem tudok róla hogy pc-n keresztül lenne teljes értékű dolby vision.
Szóval itt a különbség, míg TV beépített appjával dolby visiont kapsz a többivel nem. Alapvető hatással van a képre. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
muranyir01 #22651 üzenetére
Pedig a tv keparamy beállítással kell keresni a hibát.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
vonSux #22550 üzenetére
Nekem már az furcsa hogy ki kellett kapcoslni a HDR-t és DVt-s, mert rossz volt neki a kép.
Simán lehet, hogy össze vissza dugogatja az xbxot és meghülyül az edid,a zért nem jó Neki.
A képen meg úgy tűnik mintha HDMI range rpoblémája lenne vagy csak az egyik vagy mindkéát tv-n.
Illetve az is lehet, hogy magában a játékbna is állított a képen monjduk a sonyhoz és nem álította ezt vissza.
Nekem nagyon gyanus.
Ha ez ilyen lenne már tele lenne ez a fórum panaszokkal. -
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
SlágerTibo #22523 üzenetére
470.
-
Vhiktor
nagyúr
Én biztos vagyok hogy fw okozza. Amikor nálam volt a 835 teszt fw-el azon tokeletes volt.
-
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Celtis #22323 üzenetére
Én valószínűnek tartom ha sdr esetében fel van tolva a fényerő maxra akkor ugyanolyan lesz.
Szoftveres bénáskodás lehet, mert kifejezetten blooming teszt videókkal atom jó a tv, erre az alsó és fekete sáv meg világít.
Szerintem az van, hogy tévesen a fekete sávot is a film tartalmának érzékeli a rendszer és itt csúszik el valami.
Egy biztos, hogy nálam a 835 a teszt f-el nem.produkalt ilyen hibát. Tuti szoftveres bénáskodás. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
robika88 #22311 üzenetére
Akkor rosszul van beallitva vagy hibás a tvd.
Van h6400-am itthon, köze nincs a miniledhez.
Ugyan a 805-t még nem láttam, de a 835t nagyon is, van is itthon egy, rainman elmondása szerint akinek mindkettő volt, legalább annyira jó a 805 mint a 835, sőt még jobb is, ami em meglepő mert a 835 utódja. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
ricsik #21993 üzenetére
El kell menni egy jó moziba, ha szerencséd van akkor ott elég közel van a kép a kalibralthoz (lehet még egy kicsit melegebb is D65-nél, pl.6300k). Ha az nem tetszik(persze a kontrasztot és a fekete szintet leszamitva) akkor nem Neked való. Hozzáteszem az országban sok mozi kritikán aluli ilyen szempontból (is).
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
ricsik #21993 üzenetére
Bármelyik színhőmérsékletet rendbe lehet rakni, ha van annyi állítási lehetőség a fehéregyensúlyon. Ha nem akkor másik színhőmérsékletet kell választani.
A szem pedig megszokja, az agy kompenzál, a tv nézők 99%-a hideg színhőmérsékletet használ, még a 7500K körüli színhőmérséklet istenesnek mondható, sokan bőven 9000K feletti szinhomerskeletet használnak.
Mint ahogy junior19 is írta, a melegebbre érzékenyebb a szem. Ezért inkább legyen kicsit hidegebb a képe mint kicsit melegebb.
Egyébként nagy a szórás a warm5-nél is.
Az is előfordúl, hogy nem egységes a szürkeskála színhőmérséklete, hanem ingadozik. Mondjuk a 10% fehér kékes, a 30% zöldes, az 50% pirossas, stb, na ez a legrosszabb mert soha nem fog jól kenézni semmilyen film jól, akármelyik színhőmérsékletet választod ki. Ebben az esetben csak a 20 vagy több pontos fehéregyensúly (illetve lut) kalibráció segít. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
boborján2 #21989 üzenetére
Ha a szemed a hideghez van szokva akkor utána minden ami melegebb rövid ideig akár sárgás is lehet. Utána elmúlik ez az érzés és visszaváltva hidegebb színhőmérsékletre látni fogod hogy az kékes, zöldes.
Gyárilag általában valóban sárgás szokott lenni a kép, ez kalibralas során kikerül belőle, de ettől rövid ideig azt is láthatod sárgásnak (melegnek), mert az agyad a hideghez volt szokva. De valójában nincs már benne sárga, csak hirtelen nagy a váltás.
Eddig még soha senki nem jelzett vissza olyat, hogy kalibrálás után sárgásnak látná, de mindenkinek elmondom, hogy pár napot adjon magának.
-
Vhiktor
nagyúr
Az hogy a warm5 van legközelebb a szabványhoz az gyárilag nem azt jelenít hogy a fehér valóban fehér. Kalibrálás után az lesz.
De mivel sokan évtizedeken keresztül hideg szinhomersekleten nézik a tvt, fehéret soha nem látnak csak kéket, hosszaszokik a szemük, így utána minden furcsa lesz pár napig. Viszont miután megszokta a szem a fehér szint, utána a többi színhőmérséklet lesz nagyon furcsa és nézhetetlen.
Azt hozzáteszem, hogy tcl minileden még a warm5-on is rengeteget kell állítani hogy jó legyen.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Pisti_1423 #21732 üzenetére
735 alapján
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
ledgeri #21596 üzenetére
Milyen módban van a tv? Samsung pc módja általában borzasztó. Használd film képmódban.
Az hogy a 11 éves dell mit mutat kb irreleváns, mert ennyi ido alatt a kalibráció sehol nincs, szóval lehet az is teljesen rosz, csak hozzászokott a szemed, ezért is láthatod furcsának a Samu színeit.
Ha va paneles a tv akkor a betekintési szöge nem lesz jó, így oldalról nézve hamar fakulhat a kép. Ezen kalibráció sem segít.
Próbáld ki film képmódban.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
flash- #21572 üzenetére
Ez nem kötekedés
Ha a világos részekből sok bukuk az a túl magasra állított kontraszt miatt van.
A 2-es gamma elvileg 2.4-es gammát jelent.
Mostanában a tv-knél gyárilag a Fényerő(feketeszint) és a kontraszt megfelelően van beállítva mondjuk a film képmódban, ha hozzájuk kell nyúlni akkor nem sokat.Nagy a szórás adott modellen belül is, ezért kell mindegyikhez egyedi kalibráció ha valaki teljesne kalibrált képet szeretne. De a fő beállítások (kontraszt, fényerő, gamma) meg szoktak általában egyezni.
Nem tudom, hogy annál a tv-nél csinál e valamit az a beállítás, de elvileg látnod kell ha igen.
-
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
flash- #21540 üzenetére
Más beállításával soha nem lesz igazán kalibrált képed. Volt olyan vég ahol 30 db egyforma monitort kalibráltam, egy gyartasbol származtak és a teljes szinhelyesseghez mindenke egyedi beállítások kellettek. De felhozatal példának az lg c1-et is amiből számszerűsíteni sem tudom mennyit kalibraltam, természetesen egyedi volt mind ami a fehéregyensúlyt és a cms rendszert illeti.
100 nit tényleg köröm sötét szobához van, ha világosabban nézed akkor nem láthatod a Sötét részeket, ebben az esetben kell a nagyobb fényerő. Illetve a feketeszintet lehet állítani, a gamma is beleszól hogy 2.2 vagy 2.4.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Stealth #21513 üzenetére
A Local Contrast és a Local Dimming nem ugyanaz
A Local dimminget nem szabad kikapcsolni, mert különben feleslegesen vettél olyan tv-t aminek a háttérvilágítása zónákra van osztva. Zónánként külön tudja vezérelni a tv háttérvilágítását.
A local ocntrat teljesen más, az olyan mint a dinamikus contrast, csak annyi hogy nem globálisan állítja a teljes képre a dinamikus kontrasztot, hanem zónánként. Itt ne történik a héttrvilágítás szabályozása. Ezt ki kell kapcsolni.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Solymi81 #21390 üzenetére
A c845 problémáit én is leirtam párszor. Van jó pár. De azt a videot én nem tartom hitelesnek, akármit mind a készítője, az alapján én biztos nem döntenék. Inkább megnézni személyesen.
835nél is volt olyan fw amiben nem mukodott a local dimming, így egy sima va paneles tvkent működött. Ha ebbe futott bele a srác akkor érhető. De ott bugos fw okozta.
Láttam több 845-t, osszessegeben a 835nek sokkal dinamikusabb, kontrasztosabb képe van, úgy néz ki 845 esetében a fényerő drasztikus növelése sok más minden kárára ment. Lehet nem mindegyik c845 ugyanolyan, mert pl amit legutóbb láttam 55 colosat, az egyenesen vonzalmat volt egy 65 colos vagy 75 után.Sajnos nem láttam még 745t vagy 805t, így nem tudom azok milyenek, de video alapján nem dontenek.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Celtis #21374 üzenetére
Én biztos nem foglakoznék ezzel a videóval.
Ha 2 tv egymás mellé van téve oda nagyon komoly felszerelés kell, hogy visszaadja a valóságot. Valószinű a 745re volt beállítva a kamera. Egyébként azért is tűnik sötétetbbnek a 745 mert kisebb a fényereje mindennek.
Filmes ismerősöm még ARI kamerával sem volt hajlandó nekem hasonló videót felvenni, mert mondta, hogy esélytelen.Az ilyen youtube videóknak semmi értelme nincs.
Látszik, hogy nincs bekalibrálva egyik tv sem, semmi információ tartalma nincs így az egésznek, azt sem tudni milyen beállítással használta őket.Egyébként azt alátámasztom, hogy a 835-nek, sokkal de sokkal kontasztosabb képe van mint a845-nek.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
flash- #21356 üzenetére
Emlékeim szerint a 38as fényerő 100 nit, teljesen sötét szobához van, a fenyeort a nezesi körülményeknek megfelelően kell beallitani.
Szinhelyesseg csak egyedi műszeres kalibracioval érhető el, a youtibe videóban csak az alap beállítások vannak, kalibrálás nélkül így hozható legközelebb a szabvanyhoz. Ez egy kiindulas, onnan lehet egyéni izlesre szabni. Hdrnek és dvnek kel a max fényerő.
Szóval a youtube optimális beállítással meg nagyon nem lesz kalibralt a kép. Az csak az optimális kiindulas.Ha 13 eve ugyanazt a monitort nézed és nem volt újra kalibralva, akkor az már nagyon messze van a kalibrált képtől. Főleg ha közben gpu is lett cserélve.
Valamint a monitorok általában srgb gammara vannak állítva, ami a bt1886-hoz hasonló, a tv meg 2.4, így sokkal lassabban vilagosidik a kép a feketebol a fehérbe. Így mondhatni hogy átlagosan kisebb a képernyő átlagos fenyereje.Az országba nagyon kevesen láttak valóban kalibralt képet(sajnos az a tapasztalaom, hogy több hazai utómunka stúdióban sem láttak kalibralt kepet) még ha azt hiszik hogy kalibrált a kijelzojuk sokszor az is nagyon messze van a valóban kalibralt képtől, foleg ha csak colorimeterrel allitotta valaki.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
BlackJack21 #21289 üzenetére
Elég volt egyszer megszenvedni a festéssel
-
Vhiktor
nagyúr
A lehető legfeketébb, matt tapétát tudja valaki hol lehet kapni?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vismajor01 #21143 üzenetére
Igen, lefagyott, áramtalanítani kell. Semmi baja nem lesz.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
qu1cKr2k12 #21077 üzenetére
Néz med a c735 és c835 beallitas videoimat.
a tesztekben mwg ott van a ps5 beállítása is.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
mikrofon #21045 üzenetére
100 nitre csak annak kalibralom az sdrt aki kéri. Mindenkinek elmondom, hogy az a szabvány, de köröm sötét szobához van kitalálva. A legtöbben nem így kérik. Általában 200-300 nit között valahol, én próbálok 200 alá menni, ha a fényviszonyok megkövetelik akkor persze feljebb.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
boborján2 #21015 üzenetére
Az automatikus fényerő legyen kikapcsolva.
Ezen felül néha van olyan hogy beragad az előző képmód fényereje, ekkor csak szimplán egy pillanatra keomodot kell váltani majd vissza arra amit használsz és helyre áll.De legtöbbször azbintteligebs fényerő és intelligens kepmod okozza.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #21000 üzenetére
Köszi.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
lasse001 #20956 üzenetére
Hozzat4eszem a 2. amit láttam az elég rendben volt, de utána a többi és az előtte lévő nem igazán. Lehet fw okozza.
A legutobbi 55 colos 845 konkrétan olyan volt a 835hoz viszonyitva mintha 5 évet visszaléptünk volna az időben.
Lehet nem ugyanaz a panel van az 55 és 65 colosban.
Na most arra nem emlékszem hogy amik nagyon rosszak voltak azok mind 55 colosak voltak e.Nem írnám ha nem így lenne, amikor legelőször tapasztaltam ezt akkor még direkt nem írtam, mert gondoltam egyedi eset, de amikor már többet láttam ilyet, akkor már úgy éreztem nem tehetem meg hogy nem írom le a véleményem, a tapasztalatom ha valaki kérdezi.
Jó lenne már tesztre kapni egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- BestBuy topik
- iPhone topik
- Battlefield 2042
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hill Climb Racing 2 bemutató (Android, iOS)
- Vége a gamer PC-knek? Cloud Gaming 2025-ben
- További aktív témák...
- PHILIPS 50PUS8909/12 Amlibight 4K HDR Smart 144 HZ GAMING TV
- SAMSUNG QE43Q60C 43" QLED 4K Smart TV kifogástalan kép & hang
- LG 75QNED87T 190 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- Samsung 50" QLED 4K Q60D Smart Quantum HDR TV
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U728 - i3-8GEN I 16GB I 192SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
- 25+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS Touch i5-1235U 4.4Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest