- Steam Deck
- Házimozi belépő szinten
- Dell notebook topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Forrmell.enn
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Celtis #22323 üzenetére
Én valószínűnek tartom ha sdr esetében fel van tolva a fényerő maxra akkor ugyanolyan lesz.
Szoftveres bénáskodás lehet, mert kifejezetten blooming teszt videókkal atom jó a tv, erre az alsó és fekete sáv meg világít.
Szerintem az van, hogy tévesen a fekete sávot is a film tartalmának érzékeli a rendszer és itt csúszik el valami.
Egy biztos, hogy nálam a 835 a teszt f-el nem.produkalt ilyen hibát. Tuti szoftveres bénáskodás. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
robika88 #22311 üzenetére
Akkor rosszul van beallitva vagy hibás a tvd.
Van h6400-am itthon, köze nincs a miniledhez.
Ugyan a 805-t még nem láttam, de a 835t nagyon is, van is itthon egy, rainman elmondása szerint akinek mindkettő volt, legalább annyira jó a 805 mint a 835, sőt még jobb is, ami em meglepő mert a 835 utódja. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
ricsik #21993 üzenetére
El kell menni egy jó moziba, ha szerencséd van akkor ott elég közel van a kép a kalibralthoz (lehet még egy kicsit melegebb is D65-nél, pl.6300k). Ha az nem tetszik(persze a kontrasztot és a fekete szintet leszamitva) akkor nem Neked való. Hozzáteszem az országban sok mozi kritikán aluli ilyen szempontból (is).
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
ricsik #21993 üzenetére
Bármelyik színhőmérsékletet rendbe lehet rakni, ha van annyi állítási lehetőség a fehéregyensúlyon. Ha nem akkor másik színhőmérsékletet kell választani.
A szem pedig megszokja, az agy kompenzál, a tv nézők 99%-a hideg színhőmérsékletet használ, még a 7500K körüli színhőmérséklet istenesnek mondható, sokan bőven 9000K feletti szinhomerskeletet használnak.
Mint ahogy junior19 is írta, a melegebbre érzékenyebb a szem. Ezért inkább legyen kicsit hidegebb a képe mint kicsit melegebb.
Egyébként nagy a szórás a warm5-nél is.
Az is előfordúl, hogy nem egységes a szürkeskála színhőmérséklete, hanem ingadozik. Mondjuk a 10% fehér kékes, a 30% zöldes, az 50% pirossas, stb, na ez a legrosszabb mert soha nem fog jól kenézni semmilyen film jól, akármelyik színhőmérsékletet választod ki. Ebben az esetben csak a 20 vagy több pontos fehéregyensúly (illetve lut) kalibráció segít. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
boborján2 #21989 üzenetére
Ha a szemed a hideghez van szokva akkor utána minden ami melegebb rövid ideig akár sárgás is lehet. Utána elmúlik ez az érzés és visszaváltva hidegebb színhőmérsékletre látni fogod hogy az kékes, zöldes.
Gyárilag általában valóban sárgás szokott lenni a kép, ez kalibralas során kikerül belőle, de ettől rövid ideig azt is láthatod sárgásnak (melegnek), mert az agyad a hideghez volt szokva. De valójában nincs már benne sárga, csak hirtelen nagy a váltás.
Eddig még soha senki nem jelzett vissza olyat, hogy kalibrálás után sárgásnak látná, de mindenkinek elmondom, hogy pár napot adjon magának.
-
Vhiktor
nagyúr
Az hogy a warm5 van legközelebb a szabványhoz az gyárilag nem azt jelenít hogy a fehér valóban fehér. Kalibrálás után az lesz.
De mivel sokan évtizedeken keresztül hideg szinhomersekleten nézik a tvt, fehéret soha nem látnak csak kéket, hosszaszokik a szemük, így utána minden furcsa lesz pár napig. Viszont miután megszokta a szem a fehér szint, utána a többi színhőmérséklet lesz nagyon furcsa és nézhetetlen.
Azt hozzáteszem, hogy tcl minileden még a warm5-on is rengeteget kell állítani hogy jó legyen.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Pisti_1423 #21732 üzenetére
735 alapján
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
ledgeri #21596 üzenetére
Milyen módban van a tv? Samsung pc módja általában borzasztó. Használd film képmódban.
Az hogy a 11 éves dell mit mutat kb irreleváns, mert ennyi ido alatt a kalibráció sehol nincs, szóval lehet az is teljesen rosz, csak hozzászokott a szemed, ezért is láthatod furcsának a Samu színeit.
Ha va paneles a tv akkor a betekintési szöge nem lesz jó, így oldalról nézve hamar fakulhat a kép. Ezen kalibráció sem segít.
Próbáld ki film képmódban.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
flash- #21572 üzenetére
Ez nem kötekedés
Ha a világos részekből sok bukuk az a túl magasra állított kontraszt miatt van.
A 2-es gamma elvileg 2.4-es gammát jelent.
Mostanában a tv-knél gyárilag a Fényerő(feketeszint) és a kontraszt megfelelően van beállítva mondjuk a film képmódban, ha hozzájuk kell nyúlni akkor nem sokat.Nagy a szórás adott modellen belül is, ezért kell mindegyikhez egyedi kalibráció ha valaki teljesne kalibrált képet szeretne. De a fő beállítások (kontraszt, fényerő, gamma) meg szoktak általában egyezni.
Nem tudom, hogy annál a tv-nél csinál e valamit az a beállítás, de elvileg látnod kell ha igen.
-
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
flash- #21540 üzenetére
Más beállításával soha nem lesz igazán kalibrált képed. Volt olyan vég ahol 30 db egyforma monitort kalibráltam, egy gyartasbol származtak és a teljes szinhelyesseghez mindenke egyedi beállítások kellettek. De felhozatal példának az lg c1-et is amiből számszerűsíteni sem tudom mennyit kalibraltam, természetesen egyedi volt mind ami a fehéregyensúlyt és a cms rendszert illeti.
100 nit tényleg köröm sötét szobához van, ha világosabban nézed akkor nem láthatod a Sötét részeket, ebben az esetben kell a nagyobb fényerő. Illetve a feketeszintet lehet állítani, a gamma is beleszól hogy 2.2 vagy 2.4.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Stealth #21513 üzenetére
A Local Contrast és a Local Dimming nem ugyanaz
A Local dimminget nem szabad kikapcsolni, mert különben feleslegesen vettél olyan tv-t aminek a háttérvilágítása zónákra van osztva. Zónánként külön tudja vezérelni a tv háttérvilágítását.
A local ocntrat teljesen más, az olyan mint a dinamikus contrast, csak annyi hogy nem globálisan állítja a teljes képre a dinamikus kontrasztot, hanem zónánként. Itt ne történik a héttrvilágítás szabályozása. Ezt ki kell kapcsolni.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Solymi81 #21390 üzenetére
A c845 problémáit én is leirtam párszor. Van jó pár. De azt a videot én nem tartom hitelesnek, akármit mind a készítője, az alapján én biztos nem döntenék. Inkább megnézni személyesen.
835nél is volt olyan fw amiben nem mukodott a local dimming, így egy sima va paneles tvkent működött. Ha ebbe futott bele a srác akkor érhető. De ott bugos fw okozta.
Láttam több 845-t, osszessegeben a 835nek sokkal dinamikusabb, kontrasztosabb képe van, úgy néz ki 845 esetében a fényerő drasztikus növelése sok más minden kárára ment. Lehet nem mindegyik c845 ugyanolyan, mert pl amit legutóbb láttam 55 colosat, az egyenesen vonzalmat volt egy 65 colos vagy 75 után.Sajnos nem láttam még 745t vagy 805t, így nem tudom azok milyenek, de video alapján nem dontenek.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Celtis #21374 üzenetére
Én biztos nem foglakoznék ezzel a videóval.
Ha 2 tv egymás mellé van téve oda nagyon komoly felszerelés kell, hogy visszaadja a valóságot. Valószinű a 745re volt beállítva a kamera. Egyébként azért is tűnik sötétetbbnek a 745 mert kisebb a fényereje mindennek.
Filmes ismerősöm még ARI kamerával sem volt hajlandó nekem hasonló videót felvenni, mert mondta, hogy esélytelen.Az ilyen youtube videóknak semmi értelme nincs.
Látszik, hogy nincs bekalibrálva egyik tv sem, semmi információ tartalma nincs így az egésznek, azt sem tudni milyen beállítással használta őket.Egyébként azt alátámasztom, hogy a 835-nek, sokkal de sokkal kontasztosabb képe van mint a845-nek.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
flash- #21356 üzenetére
Emlékeim szerint a 38as fényerő 100 nit, teljesen sötét szobához van, a fenyeort a nezesi körülményeknek megfelelően kell beallitani.
Szinhelyesseg csak egyedi műszeres kalibracioval érhető el, a youtibe videóban csak az alap beállítások vannak, kalibrálás nélkül így hozható legközelebb a szabvanyhoz. Ez egy kiindulas, onnan lehet egyéni izlesre szabni. Hdrnek és dvnek kel a max fényerő.
Szóval a youtube optimális beállítással meg nagyon nem lesz kalibralt a kép. Az csak az optimális kiindulas.Ha 13 eve ugyanazt a monitort nézed és nem volt újra kalibralva, akkor az már nagyon messze van a kalibrált képtől. Főleg ha közben gpu is lett cserélve.
Valamint a monitorok általában srgb gammara vannak állítva, ami a bt1886-hoz hasonló, a tv meg 2.4, így sokkal lassabban vilagosidik a kép a feketebol a fehérbe. Így mondhatni hogy átlagosan kisebb a képernyő átlagos fenyereje.Az országba nagyon kevesen láttak valóban kalibralt képet(sajnos az a tapasztalaom, hogy több hazai utómunka stúdióban sem láttak kalibralt kepet) még ha azt hiszik hogy kalibrált a kijelzojuk sokszor az is nagyon messze van a valóban kalibralt képtől, foleg ha csak colorimeterrel allitotta valaki.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
BlackJack21 #21289 üzenetére
Elég volt egyszer megszenvedni a festéssel
-
Vhiktor
nagyúr
A lehető legfeketébb, matt tapétát tudja valaki hol lehet kapni?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vismajor01 #21143 üzenetére
Igen, lefagyott, áramtalanítani kell. Semmi baja nem lesz.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
qu1cKr2k12 #21077 üzenetére
Néz med a c735 és c835 beallitas videoimat.
a tesztekben mwg ott van a ps5 beállítása is.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
mikrofon #21045 üzenetére
100 nitre csak annak kalibralom az sdrt aki kéri. Mindenkinek elmondom, hogy az a szabvány, de köröm sötét szobához van kitalálva. A legtöbben nem így kérik. Általában 200-300 nit között valahol, én próbálok 200 alá menni, ha a fényviszonyok megkövetelik akkor persze feljebb.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
boborján2 #21015 üzenetére
Az automatikus fényerő legyen kikapcsolva.
Ezen felül néha van olyan hogy beragad az előző képmód fényereje, ekkor csak szimplán egy pillanatra keomodot kell váltani majd vissza arra amit használsz és helyre áll.De legtöbbször azbintteligebs fényerő és intelligens kepmod okozza.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #21000 üzenetére
Köszi.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
lasse001 #20956 üzenetére
Hozzat4eszem a 2. amit láttam az elég rendben volt, de utána a többi és az előtte lévő nem igazán. Lehet fw okozza.
A legutobbi 55 colos 845 konkrétan olyan volt a 835hoz viszonyitva mintha 5 évet visszaléptünk volna az időben.
Lehet nem ugyanaz a panel van az 55 és 65 colosban.
Na most arra nem emlékszem hogy amik nagyon rosszak voltak azok mind 55 colosak voltak e.Nem írnám ha nem így lenne, amikor legelőször tapasztaltam ezt akkor még direkt nem írtam, mert gondoltam egyedi eset, de amikor már többet láttam ilyet, akkor már úgy éreztem nem tehetem meg hogy nem írom le a véleményem, a tapasztalatom ha valaki kérdezi.
Jó lenne már tesztre kapni egyet.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
boborján2 #20875 üzenetére
Lehet fw probléma, de amit eddig láttam belőle joval kisebb az egy idejű kontraszt aránya, szürkébb a fekete, összességében sokkal dinamikatlanabb a képe, és a betekintési szöge sokkal rosszabb, főleg 55 colos model esetében.
Lehet ez fw probléma, nem tudom, ezért is várom tesztre. De a leguttobbi 55 colos 845-t ha a 835 mellé tettem volna bizony lett volna sírás. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Solymi81 #20821 üzenetére
Nem akarlak elkeseriteni, de azzal a beállítással elveszted a kontraszt arány hatalmas részét amire a tv-d képes lenne.
Arról nem is beszélve hogy túlszaturáltak lesznek a színek, ezek a beállítások amiket megosztottak csak pc monitorkent való használatához jó, ott is csak akkor ha van mellette egy icc profil Windowsban.
Hdrhez meg egyenesen használhatatlan, mert ezek a beállítások csak sdr esetén alkalmazható, hdrhez és dvhez teljesen más kell.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Imi1981 #20779 üzenetére
A 745 mar local dimmenges tv.
Pont az a lényeg, hogy nem kell minden fwt feltelepiteni kapasbol a tvre, azzal kell használni amivel kapod, és max csak akkor fw-erezgetni ha gond van. És nem rögtön kétes forrásokból mindent ratenni a tvre.
A local dimming kapcsolható, de ha nem használod akkor teljesen felesleges local dimminges tvt venni, mert ha kikapcsolod megkapod egy 8 évvel ezelőtti tv minőségét
A tv rendszerével semmi bajod nem lesz.
Egy kis kötekedes, dinamkius dolgok mellett nem beszélhetunk valós kontrasztról.
-
Vhiktor
nagyúr
Bocsánat, de én nem 3:2 pulldownrol beszélek.
Pontosan ezt tesztelem a teszt videoimban is. Rtings tesztjevel is ez tökéletesen tesztelhető, az ott leirtak szeirnt, mindenki által.
Lejátszod a videot, a fenykepezot 1 másodperces expozícióra állítod a legalacsonyobb iso mellet, a tv fényerejét leveszed, hogy ne égjen be a kép és ne ez.miatt adjon fals pozitív eredményt a teszt.
Ha a fenti képet látod a fényképen akkor 5:5 pulldown, ha a lentit akkor 3:2 pulldown, pofon egyszerü. Rtings oldalán szépen le van írva a háttér információ is mitől megdonthetetlen ez a teszt. Csak a fenti kép a jó, az alsó pulldown 3:2, ha mást kapsz ezektől akkor kép interpoláció be van kapcsolva.Annyi hogy ehhez készítettem 23.976, 24, 25, 30, 50, 60p-s változtatott is, így azok is könnyen tesztelhetöek. Frame drop is kiderül ha sok fényképet készítesz.
-
Vhiktor
nagyúr
Teszteld le
Nem a freki váltásról beszélek, hanem kadenciahelyes megjelenítésről.
Ott van pl rtings 24p tesztje [link] egyszerűes nagyszerű, az alapján meg lehet csinálni a tesztet minden frekvenciára, magam készítettem hozzá videó anyagot, abba nem lehet belekötni, ha az alapján jó akkor jó, innentől kezdve a többi hit kérdéseNem tudja mindegyik tv a beépített appokkal kadenciahelyesen megjelenítine az összes videót, de a 24p-t mindegyik tudja, csak pár 60 Hz-es panellel szerelt tv van ami azt sem tudja.
Őszintén szólva nekem önmagában a házimozis múlt az ég adta világon semmit nem jelent, voltam több helyen akik több évtizedes házimozis múlttal rendelkeztek és rossz hdmi feketeszint mellet néztek mindent és fel sem tünt nekik a holdról is látszó black crush.
Illeve sokak szerint hdmi kábel cserével dupla olyan mély lesz a fekete, és sokszoros a kontraszt arány
Én 100%ban elhiszem hogy a Te tvd nem tudja kadenciahelyesen megjeleniteni a belső lejátszóval, de már vannak olyan amik igen.
-
Vhiktor
nagyúr
Nem írja ki, de vannak rá saját gyártású anyagaim amivel egyértelműen kideríthető. Nem a képfrissites váltás, hanem az hogy jól vagy nem jól (kadencia helyesen) jeleníti meg ezen tartalmakat. Egyébként amikor külső forrásnál kiirja hogy 24 hz akkor sem vált vissza 24 hzre
úgy vibrálna akkor a kép hogy nem bírnád nézni.
Pl 24, 30, 60 hz egyszerű pulldownal(5:5, 4:4, 2:2) megjelenítheto a 120 hzes panelen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest