Hirdetés
- OLED monitor topic
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- 3D nyomtatás
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen házat vegyek?
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boxiné
aktív tag
Nekünk is FZ10-esünk van. Iszonyatosan jó makrokat tudunk csinálni vele. Bár én is azt vettem észre, hogy a fényviszonyok nagyonis befolyásolják a minőséget. Vasárnap késő délután csináltam egy-két makrot természetesen virágokról (szvsz. a legjobb makro téma), és ha árnyékos területen próbáltam, elég homályosan sikerültek a képek. Naposabb helyeken viszont szuperek lettek.
-
Bencom ™
őstag
én mikor a modellrepcsimet fotóztam (apró makett) akkor legalább egy olyan 30 cm-re kellett tartani a fényképezőt, különben fény ide vagy oda, nem bírt ráfókuszálni... ezzel az a gáz, hogy a gépre, mikor eladták, ha jól emlékszem, 4 cm van írva, ami nagyságrendekkel kisebb érték, mint amiről nmekem sikerült fókuszálnom, és akár volt elég fény akár nem, nem ment 30cm-nél közelebb...
ja és természetesen makro üzemmódban voltam, annyira láma nem vagyok
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
Tudsz feltenni valahova néhány képet ami a fent írt körülmények között készült, és bemozdult, vagy sötét lett? Az exif adatokból hátha okosabbak lennénk.
Ha van az Olympusból is, még jobb.
(A 2.8 kezdő fényerő az egy dolog, nem biztos hogy valóban 2.8-as blendét használt az automatika, illetve nem tudjuk milyen érzékenységen fotózott az Oly és a Pana.) -
werttzui
addikt
Állvány a fotós legjobb barátja hosszú záridőt nem lehet kézből kitartani ill as isot állítsd följebb bár panánál ez vétek mert nagyon zajos lesz tőle a kép.Valószínüleg túl sötét van a lakásba és hosszú záridőt ad a gép autómatikája ez teljesen normális ahol sötét van ott vagy vaku vagy állvány és vagy magasabb iso érték kell.A.z f2.8 az fényerő és nem érzékenység