Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hydra SR

addikt

Támadt egy ötletem: mivel én imádok hosszú expozíciós fotókat csinálni akár éjjel, akár nappal, sokszor használok ND szűrőt illetve legalább a lineáris poláromat használom annak mert az is több, mint egy fényértéknyit sötétít. (úgy kb 4/3 blendényit).
    Ebből jött az ötlet: mivel két polárszűrőt ha megfelelően tekergetünk, elkezdik teljesen kioltani a fényt, elvileg akár vaksötétet is lehet vele csinálni de legalábbis elég jól meg lehet közelíteni. Namármost ezáltal két polárral elvileg ( :F ) tetszőlegesen állítható ND szűrőt lehet létrehozni. Egyelőre csak egy polárom van de holnap szerzek be még egyet (csak az már cirkuláris lesz). Kíváncsi vagyok, hogy lehet-e megfelelő tekergetéssel nappal 15 másodperces expókat nyomni napsütésben mert szeretnék olyan budapesti tájképet csinálni amin nincs forgalom. Sajna a gépemen 15 sec a maximum de talán már az is elég, 8 másodpercen már egész jó volt de az ff volt mert még színszűrőket is kellett rácsavarnom és vörös lett volna az egész kép. 8 másodpercen még kicsit látszott a villamos.

Másik: Jinxx, íme amit ígértem:
    [kép] [kép]
    [link]_____________[link]

Hát nem tökéletes de nem kevés meló volt vele, hogy csak ennyire legyen tökéletlen :)

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák