- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Dumi86 #92650 üzenetére
Óóó nekem a Speedport W724-vel, volt, hogy 1 hónapig volt IPv6, aztán 2 hétig nem, majd megint volt, bár ez még, akkor nagyon a tesztüzem volt a T-nél az IPv6-tal, de akkor hektikus volt eléggé.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Dumi86
senior tag
Hát nagyon nem jutottunk előbbre az biztos Ki miért és mikor kapja,ki tudja..
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
MammoUTh
csendes tag
sziasztok!
telecom dsl előfizetésünk van, IPTV-vel, egy speedport w724v modemmel.
nagyon gyenge a wifi és instabil. tudja valaki, hogy ha cseréltetném, akkor mire cserélnék ki?
azt gondolom, jó lenne valami külső antennás eszköz, viszont tudtommal ilyen a telecomnál nincsen.
arra gondoltam, hogy veszek egy TP-LINK ARCHER D7B AC1750 ADSL2+ modemet, a kérdés, hogy ezt lehet -e?
legutóbb mikor a speedportot méregből kireseteltem, majd nem ment a net, csak a TV, az ügyfélszolgálat távbeállítást csinált, és lerántottak ~2800Ft-os "újraregisztrációs díj" címen. csak ebből gondolom, hogy nem biztos hogy használhatok saját modemet.
ha valaki ezeknek a tudója, vagy tud erről egy részletes leírást linkelni, az kérem ne fogja vissza magát!köszi!
"A növényeknek Brawndo kell! Elektorlit van benne!"
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz MammoUTh #92654 üzenetére
A Speedport egy "modemnek" teljes jó. Ha már eszközt akarsz venni, akkor miért nem veszel egy normális külső antennás router-t és kötöd a Speedport mögé, a Speedporton pedig kikapcsolod a wifit, így a saját router-ed funkcióit is tudnád használni... Mivel a Speedport tudja a PPPoE Passthrough-t, így az IPTV maradhat a Speedportra kötve, a netet pedig a saját router-edről megoldhatod.
Én inkább router-t vennék, mint egybeeszközt.
Ha cserélik, akkor Entry 2i kerül kihelyezésre, szintén belső antennás, de az is tudja a PPPoE Passthrough funkciót.
-
skroy
senior tag
Telekomnál élt már valaki a 14 napos elállási lehetőséggel?
Mobil előfizetést hosszabítottam 2 évvel, így részletre rendeltem egy tv-t. Tegnap vettem át. Csak kipróbálás erejéig lett kibontva, de nekem ez nem megfelelő, szeretném visszaküldeni, de egy másik tv-t, egy LG-t szeretnék kihozni. Az előfizetést nem szeretném felmondani, ugyanúgy mehetne a 2 év, csak egy másik készüléket vásárolnék, ami kicsivel drágább. Az ügyfélszolgálaton is érdeklődöm majd, de előbb rákérdezek itt is, hátha volt már valakinek hasonló ügye. -
DJ. Ru$y
félisten
Én annyit tudok neked mondani, hogy olyan eset volt, ahol megvették részletre, de kifizették az egészet fél év után pl., akkor amíg le nem járt a 2 év nem tudtak arra a szolgáltatásra másik eszközt venni.
Kérdezd meg a mobilos topic-ban is, hátha járt valaki úgy, ahogy te.
Ha van más szolgáltatásod is a Telekomtól, akkor valamelyik másik szolgáltatás meghosszabbításával is tudsz venni TV-t.
-
attila0325
újonc
Sziasztok!
Nemrég váltottunk ADSL-ről VDSL-re telekomnál, amihez kaptam egy szép ZTE speedport entry 2i típusú csodát, ami számomra használhatatlan.
A fő problémám ott van, hogy telefon szolgáltatásunk is van, és a régi telefonkészülék is erre van kötve,
aminek maradnia kell. (Idősek által használt készülék, DECT nem játszik...)
A lényeg:
Nem akarok kütyürengeteget a nappaliban egymás mögé pakolgatott routerekkel, így vettem egy TP-Link VR200v eszközt, ami VDSL modem-router + voip bázisállomás meg minden egyben.
(Természetesen a szükséges annex-b szabvány)
Az internet kapcsolat és minden egyéb beállítása ment is pikk-pakk, de a telefont nem sikerül beállítanom.
Mire van szükségem ahhoz, hogy a telefont is tudjam használni az új routerrel?
SIP beállítások, kiszolgáló beállítások (gondolom voip port 5060)Mivel alapvetően német piacra készült a készülék, a T-home-ot kiválasztva a német szolgáltató beállításait tölti be, amivel nem sokra megyek.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Beniii06
addikt
válasz attila0325 #92661 üzenetére
Általában a telefont a hgw/modem mac címéhez szokták rendelni központilag én erre tippelnék. Ezt majd a gyakorlottabb szakemberek megmondják. Megpróbálhatod mac cím klónozással beírni manuálisan a hgw mac címét beírni a másikba, hátha megy, halvány remény. Be is telefonálhatsz ügyfsz-ra, de nem tudom mennyire fognak örülni, hogy a saját eszközüket kiiktattad és simán lepattinthatnak a problémával vagy külön díjért kiküldwnek szerelőt/átírják központilag ha szerencséd van.
Még egyszer leírom ez csak az én elméletem."Got any other secret weapons?"
-
DJ. Ru$y
félisten
Az eszközhöz rendeli a Telekom a VoIP előfizetést, és nem támogatják a sajátjuktól eltérő eszköz üzemeltetést VoIP esetén.
Mielőtt vásároltál volna, akkor kellett volna megkérdezned, hogy működni fog-e. Sajnos nem.
-
őstag
sziasztok,
speedport w724 után kötött asus routerrel van megoldva itthon az iptv+net.
mindkettő routerként működik, a hgw-n lelőttem a wifit, az asus DMZ-ben van, hogy ne legyen állandó para a port forwarddal.
az iptv a hgw-be van kötve, minden más az asusba.ebben a konfigban jelenleg ugye a hgw admin felületét nem érem el az asusra csatlakozva.
mi történik ha átrakom a hgw-t passthrough módba?
ilyenkor egy alhálózatba kerül a két router, vagy a DMZ ezután is él?
jól értem, hogy onnantól mennie kéne a hgw admin felületének is az asuson keresztül?
elvesztem az IPTV-t, vagy mennie kéne ezt követően is?it never gets easier, you just go faster
-
titán
válasz redbiro #92666 üzenetére
mi történik ha átrakom a hgw-t passthrough módba?
A HGW csak modemként fog viselkedni, a saját router-ed publikus IP címet fog kapni.ilyenkor egy alhálózatba kerül a két router, vagy a DMZ ezután is él?
Nemjól értem, hogy onnantól mennie kéne a hgw admin felületének is az asuson keresztül?
Nem fog mennielvesztem az IPTV-t, vagy mennie kéne ezt követően is?
Menni fog.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
titán
-
őstag
válasz Gubek-Einste #92670 üzenetére
oké
akkor mi a megoldása annak hogy jelen konfiggal az asusra kapcsolódva elérjem a hgw admin oldalát?it never gets easier, you just go faster
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz redbiro #92671 üzenetére
LAN-LAN kösd össze őket, vagy másodlagos LAN kell a gépedbe, és oda kell még egy kábelt vinni, vagy a legjobb megoldás, hogy a Speedporton lehet hardveresen kapcsolóval kapcsolgatni a wifit, bekapcsolod, amikor el akarod érni és wifin rácsatlakozol, utána pedig kikapcsolod.
Ha PPPoE Passthrough-t bekapcsolnád a Speedportban, akkor semmi miatt nem kellene belépned a HGW-be, mert, akkor már "csak" modem lenne az internet szempontjából.
[ Szerkesztve ]
-
tibi970307
tag
Sziasztok!
Van egy épített NAS-om OMV-vel. Távoli elérést szeretnék, jelenleg egy DDNS szolgáltató segítségével elérem a host címen a NAS felületét, de a hiba az, hogy csak akkor, ha az itthoni WI-FI hálózaton vagyok, mobilnetről (Telekomos szintén) pedig fel sem tud csatlakozni a VPN szerverre. Már próbáltam mindent, de sehogy sem tudom működésre bírni. Lehet köze a Telekomos hálózathoz, vagy eszközbeállításokhoz?
-
őstag
válasz DJ. Ru$y #92676 üzenetére
az adsl jelszava az megegyezik a hgw admin jelszavával, ha még sosem változtattam meg?
megvan a szerződésem online, de azon csakInternet bejelentkezési azonosító
van, kapcsolódó jelszó nem.
az admin felületen a display characters kapcsoló persze nem működik.
addig nem akarom kinyírni a jelenlegi konfigot, amíg nem vagyok biztos benne hogy vissza tudok csatlakozni.[ Szerkesztve ]
it never gets easier, you just go faster
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz redbiro #92677 üzenetére
Nem ugyanaz. Teljesen más a két jelszó.
Kell egy PPPoE felhasználónév ez egy t-online.hu-s e-mail cím és az ahhoz tartozó jelszó. Amennyiben nem tudod a jelszót, de tudod az MT-t és a hozzátartozó 5 jegyű kódot, akkor a webes felületen meg tudod változtatni, a téma összefoglaló GYIK részében le van írva hogyan.
-
btz
addikt
Annex B-set vettél a VDSL-hez? Az szép. Vdsl-hez Annex J van.
Voip szolgáltatása nincs a Telekomnak, csak voip alapú vezetékes telefon szolgáltatása.
Tedd csak szépen vissza a szolgáltatói eszközt és megoldódik a gondod.
Miért is használhatatlan? Már jó régóta használom.ⓑⓣⓩ
-
MammoUTh
csendes tag
válasz DJ. Ru$y #92655 üzenetére
Köszönöm szépen a választ! Ki fogom próbálni egy routerrel, amit eddig WDS bridgingel használtam, valszeg jobb lesz, ez eddig nem is jutott eszembe, hogy APként használni a routert és letiltani a modem WiFi-t.
Azért nem szeretem ezt a megoldást amúgy mert +1 eszköz. Olyan ez mint a set top box SAThoz. Minek, ha a tv pl tudja venni a a DVB-S-t. Mégis sokan mivel nem tudják, boxot kérnek. Szóval köszi a tippet, megpróbálom, de a kérdés második felét meg tudjatok válaszolni? hogy saját eszközt regisztráltatnék a T-vel a DSL vonal végére. Erre van amúgy lehetőség vagy nem lehet?[ Szerkesztve ]
"A növényeknek Brawndo kell! Elektorlit van benne!"
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz MammoUTh #92682 üzenetére
Ha csak neted lenne, akkor talán működésre lehetne bírni, bár gyanítom nem ADSL2+ van nálad, hanem VDSL2. Ha jól láttam az általad preferált eszköz nem is támogatja a VDSL2-t.
A T pedig nem támogatja a saját eszköze kiváltását IPTV és/vagy VoIP esetén, csak net mellé volt aki már összehozta VDSL2-re is.
Nem kell AP-ként használni, használhatod normális router-nak annak az összes hasznos funkciójával együtt, hanem a HGW-ben PPPoE Passthrough bekapcsol és úgy beállítani a saját router-t, mint anno a modemes korszakban PPPoE-vel.
-
szemmelver
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Speedport Entry 2i hgw, és nem minden portot nyit, amit beírok neki.
Beírom a 47984 vagy 62552 portot, ezeket szépen nyitja, de ha beírok pl.: 8000, 80, 7777 stb.... nem nyitja.
Mi lehet a gond? Próbáltam már restarttal stb... de nem segített :SKöszi!
-
attila0325
újonc
Bocs, helyesbítek: Annex B/J, ADSL/VDSL. Mint írtam, a netet gond nélkül összeraktam, nem vagyok teljesen hülye, tudom, mit veszek.
Az, hogy valakinek nincs igénye normálisabb eszközre, nem azt jelenti, hogy nekem sincs. Ha lenne gigabit-es switch portja ennek a szemétnek, vagy normális, cserélhető külső antennája, normális port forward része, normálisan működő DDNS, és VPN funkciója, ezer örömmel használnám. De nincs. -
btz
addikt
válasz attila0325 #92686 üzenetére
Akkor jó. Csodálkoztam is, hogyan működik az neked B-vel.
Értem én hogy van igényed másra, de a telefon szolgáltatás csak ezzel működik, nem lehet mókolni.
Saját eszközt pedig emellett is használhatsz, ami nyújtja az általad támasztott igényeket.
Igen nagyon jó lenne, ha lehetne használni ala natur a saját cuccot, de jelenleg csak ez van, ezzel kell beérni. Ez az egyetlen járható út, ha a telefon is kell és a saját router szolgáltatta előnyök is.[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
Beniii06
addikt
válasz attila0325 #92686 üzenetére
Amiket felsoroltál azt mindet tudja egy HGW után kötött eszköz(modem módba kapcsolva) ~10 000 Ft-ért, a maradékból pedig lehetett volna klienseket fejleszteni(adapter, stb.). A TP-Link VR200v áráért meg már komoly routert tudtál volna venni, ami 5+ évig biztosan jó és akár majd a leendő 1000-es netet is kihajtja vezetékesen. Ez van ha előbb cselekszik az ember mint kérdez. Esetleg voip-ra meg lehetne csinálni SIP adapter + valamelyik dellmont klónnal, de az megint plusz költség, így talán jobban járnál, ha neten vetted és kéthéten belül vagy elállnál a vásárlástól és vennél az árából egy jó routert, így jönnél ki belőle a legjobban, mert simán eladva buknál rajta jó pár ezret, ha lesz aki megveszi, mivel mindenkinek adnak ingyen HGW-t/modemet a aszolgáltatás mellé. Persze ez már a te dolgod, nem szól bele senki sem.
Ha nem tudsz a routerek közül választani [itt] segítenek neked.[ Szerkesztve ]
"Got any other secret weapons?"
-
attila0325
újonc
válasz Beniii06 #92688 üzenetére
Egy próbát még teszek a t-home-os szervizes ismerősnél, van-e ötlete, ha nincs, akkor pontosan azt teszem, amire Te is gondoltál. Router visszaküld, és kénytelen leszek meghagyni a speedportot.
(Mondjuk a vr200v sem volt nagyon veszélyesen drága, 20 000 pénz környékén sikerült megvennem)Ami fájó pont, hogy a 3play usernek még arra sincs módja, hogy átállítsam "csak modem" üzemmódra.
A PPPoE passtrough bekapcsolása is egészen véletlenszerűen működik, a megfigyeléseim alapján elég esetleges. -
seger
addikt
Erre mondjon valaki magyarázatot légyszi!!
Telekomos net... Nem egy helyen tapasztaltam! Hálózati helyeken random telefonok láthatóak!!
Wifin nincs senki! ki is van kapcsolva...Mégis ott látható! Egyszer csak eltűnik... Telekom nem tudja mi lehet. ráadásul nagyrészt olyanok, amik nincs is, és soha nem is volt....
-
MODERÁTOR
Itt a magyarázat...
Unknown devices shows connected on network map in Windows 10
-
seger
addikt
válasz Intruder2k5 #92691 üzenetére
Köszi!
Lenne még kérdésem! Win10 és hálózatos topikban nem tudtak segíteni!
Van egy hálózat ahol win10 gépek vannak. Telekom net és sagemcom eszköz. Van pár gép ahol a hálózati helyeknél nem listázza ki a gépeket. Hálókártya alaphelyzetbe állítás nem segített, tűzfal kikapcs sem. Sagem oszt dhcp-t, de már fix ip is beállított. Lenne valami ötleted?
A win rendszert lementettem és másik hálózatra csatlakoztatva minden rendben....
Hol keressem a hibát?
Köszi! -
Léolo
csendes tag
Kedves szakavatott tagok! Én is új wifi adaptert szeretnék venni az 5Ghz-s sáv vételéhez, és talán én is ilyet:
https://oaziscomputer.hu/termek/2079/tp-link-tl-ac1200-archer-t4u-wireless-adapter
(katt)
- digitális elosztó: sAgemcom F@st 5655v2 dtAg
- maximum kínált letöltési sávszélesség: 250 Mbit/s
- USB 3.0 VAN.
Ezzel kihozom a maximumot a lehetőségeimből, vagy van bármi jobb opció?Itt látok egy elég ilyesztő leírást (Balázs Oroszi / hátrányok), de szerintem ez csak az illetőnél van.
-
tomee987
tag
Sziasztok!
A Vidanet digitális kábel TV-n (DVB-C) az összes csatornán használ kódolást vagy csak a "prémium csatornákon"? Honlapjukon nem találok infót, hogy mely csatornák érhetőek el free-ben digitálison és melyhez szükséges mindeképpen box vagy CA modul+kártya.
Elsősorban a dél balatoni szolgáltatási területek érdekelnek (Siófok-Balatonlelle-Balatonboglár), bár gondolom egységes országosan. -
Kalwa
tag
Sziasztok!
Tavasszal jár le a jelenlegi szolgáltatónál a hűségidőm, (PR Telecom) a kérdésem, hogy a Telekom internet szolgáltatása mennyire megbízható, illetve mennyire tartja a meghirdetett sebességet? (nem a garantáltat) A Telekomnál az 1000Mbit-es net kerül annyiba, mint a PR-nél a 120Mbit-es, illetve összességében is olcsóbban kínálja a csomagokat. Mielőtt beleugrok a váltásba, gondoltam rákérdezek. Köszönöm előre is!
-
DJ. Ru$y
félisten
Ha a gigabites csomag elérhető, akkor valószínűleg optikai hálózaton szolgáltat a címeden a Telekom, a legmegbízhatóbb hálózatuk talán az optika, gigabites csomag esetén 900+ Mb/s letöltéssel számolhatsz szinte állandóan.
Ezen a hálózat típuson van a legkevesebb hiba, és általában ezek a legújabb hálózatok, én biztosan váltanék, ha tehetném.
A kérdés csak az, hogy a címeden biztosan optikán szolgáltatnak-e. Egy hívást megérhet a 1414-re, hogy kiderüljön mit és mennyiért tudnak nyújtani.
[ Szerkesztve ]
-
KuZo
tag
Sziasztok!
Olvasgattam az IPTV szolgáltatásról és több posztban azt találtam, hogy a kábeltévés megoldásokhoz nem nő fel minőségben.
A házunkban két szolgáltató van a UPC és a T, mert szeretem ha redundáns az internetelérés és a kettő együtt nem olyan drága, mint régebben egy. A T jelenleg gigabiten a UPC 120Mbiten (ez a backup) jön és a UPC-nél van egy családi HD csomagunk is. Ennek a beltéri egysége azonban botrány, ezért gondolkodtam a T féle IPTV-n, mellesleg épp lejár a T előfizetésem. Ezek szerintm nem olyan jó ötlet a váltás? Hozzáteszem nem vagyunk nagy TV nézők, inkább a gyerekek néznek ismeretterjesztő és animációs csatornákat. Ami pozitív, hogy (amikor működik) az adások egy része visszatekerhető, így az olimpia pl. követhetőbb volt, mint hajnalban. Bár a T is kínál ilyesmit, de azt nem tudom mennyire jól működik. Ezzel vannak tapasztalatok?
Köszi! -
őstag
"UPC-nél van egy családi HD csomagunk is. Ennek a beltéri egysége azonban botrány"
Nem ismerem a UPC dobozait, de hogy melyik beltéri botrány, melyik nem, többnyire (és véleményem szerint szinte kizárólag) szubjektív indokokon alapul. A T többféle dobozt szór az ügyfeleknek, utóbbi időben jellemzően Tatung-ot.
Ezeknek (a Tatung dobozoknak) van jelenleg egy apró, de sok ügyfelet annál jobban zavaró problémája; hajlamos a csatornaváltás gombot többször venni, mintha kétszer nyomtad volna meg. Ez a probléma még megoldásra vár."Ami pozitív, hogy (amikor működik) az adások egy része visszatekerhető, így az olimpia pl. követhetőbb volt, mint hajnalban."
Bár nem tudom melyik technológiai megvalósításra gondolsz, de feltételezem arra amikor napok múlva is odaváltasz az EPG-n adott programra, és le tudod játszani elejétől a végéig. Ez adott a T esetében is, ha a kívánt csatorna programja engedélyezett erre a funkcióra.
"Bár a T is kínál ilyesmit, de azt nem tudom mennyire jól működik."
Ha adott programra ez a funkció engedélyezve van, akkor működik természetesen és 72 óráig utólag is megtekinthető.
"Ezzel vannak tapasztalatok?"
Mivel korábban írtam, ezek szubjektív dolgok, erről neked kell dönteni. T-Pontban általában van kint IPTV végpont, pont ilyen céllal. Meglehet masszírozni, nyomkodni, próbálgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Androidos tablet topic
- Peugeot, Citroën topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- iPad topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- DIGI kábel TV
- További aktív témák...
- Cooler Master 240L core white Vízhűtés!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest