- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz MaxxDamage #151234 üzenetére
Nem írtál semmit a wifi kliensről, amivel a mérés készült. Meg aztán, ne felejtsd el, hogy a wifi (sebessége, stabilitása) erősen környezetfüggő. Ezért nem adnak wifi-re garantált sebességet. Wifi-n mért sebesség nem érdekel senkit (a szolgáltatónál).
Tehát, normális, amit mértél. -
barnibooo
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom volt-e már, de ha droidos boxon akarsz bejelentkezni, és nem engedi, akkor azért lehet, mert az STB- neve nem a gyári nevek közül lett kiválasztva,
(pl.: Tévé a nappaliban vagy Telekom-STB...).
Nálam például ez mindig baj volt. Hátha tudok ezzel valakinek segíteni. -
tide66
kezdő
válasz victorhun7 #151252 üzenetére
Köszi szépen, és neked is Patrikcoc. Holnap amint hazaérek kipróbálom
-
Gergello
addikt
Sziasztok !
Dél óta nem tudok bejelentkezni az OTP Bank internetbankjába, az azonosítók beírása után nem tölt be az oldal és az SMS sem érkezik meg. (Yettel-es mobilinternetről működik).
Tapasztalt valaki ilyet ?
-
barnibooo
aktív tag
válasz molnarpeter #151257 üzenetére
Droidboxba, Telekomos appba (nem Google)
-
polonic
félisten
Sikerült ma rendelni egy tv-t. Van esély rá, hogy szerdáig leszállítják, mert utána meg elutazunk. Ha mégsem, akkor le lehet beszéni, hogy később szállítsák?
HDT fogja szállítani a Telekom webshop szerint. -
skroy
senior tag
válasz polonic #151260 üzenetére
Nemrég rendeltem egy tv-t, szintén hdt szállítással. Egy keddi napon adtam le a rendelést, csütörtökön jött az előértesítés a hdt-től, vasárnap délután hívtak a szállítással kapcsolatban, hétfőn megérkezett. A szállítást megelőző napon keresni fognak, akkor megbeszélheted, hogy melyik napot szeretnéd.
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Telekom tv és internet előfizetés amit a fő épületrészben használunk. A melléképületben (wifi van itt) szeretnék egy androidos smart tv-t elhelyezni de oda boxot nem szeretnék kérni a szolgáltatótól. A kérdésem az lenne hogy a TV GO valahogyan használható lenne az okos tv-n?
-
boborján2
aktív tag
válasz molnarpeter #151268 üzenetére
Max telekomos iptv-t nem nézel rajta , de talán másra jó lehet
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
boborján2
aktív tag
válasz molnarpeter #151271 üzenetére
Ja...
42ezerért ma megy , lehet holnap nem igazán jó üzlet (az eladónak)Egyszer csak majd kiírja , hogy ez a verzió már nem használható.
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
csababarca
őstag
Sziasztok.
Létezik, hogy ez a régifajta modem beadja az unalmast, és amiatt szakadozik, és fagy meg az adás teljesen?
Jelerősség van, a tv-n is megy netflix, minden csoda HD-ban, de a tv kifegy 5-10 perc után.
Elég meleg is a modem maga.Elvileg hét elején kijöttek, de már legutóbb is kértem hogy cseréljék a modemet újabbra, nem akarták...:/
iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
lszlogal
senior tag
válasz csababarca #151277 üzenetére
Ez nem modem, hanem box Milsen technológián kapod a netet? Optika, docsis, vagy DSL?
-
csababarca
őstag
válasz lszlogal #151278 üzenetére
igen rosszul írtam, bocsi.
Optikán jön az elosztó modembe ( ), onnan wifin keresztül megy a tv-hez.
Már jelerősítőt is telepítettek, ideig jó volt, de most már pár hete használhatatlan a tv emiatt.Szóval úgy néz ki a dolog, hogy Modem-> kábellel wifi extender-> két wifi extender wifin keresztől párosítva-> lan kábel az extenderből a boxba. Ezen az útvonalon megy a net.
Szerintem van jel elég, legalábbis belépve a beállításokban azt látom.
Illetve a tv-n netflix, stb indul, megy, tehát ha az fogja, a boxnak is kellene.[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz csababarca #151279 üzenetére
Első körben teszt erejéig össze kéne rakni közvetlenül kábellel (optika - doboz - kábel - tv doboz )
-
csababarca
őstag
válasz molnarpeter #151280 üzenetére
Rendben, kipróbálom.
ha mondjuk ott az jön ki, hogy kábellel kötve jó, akkor mi a kövi lépés?
elosztó fent van az emeleten, az említett tv pedig leng a földszinten:/
[ Szerkesztve ]
-
tuto558
aktív tag
válasz csababarca #151281 üzenetére
Milyen típusú wifi extenderek vannak? Telekomos okoswifi?
Ha nem az, akkor a Telekomtól bizony nem fogsz segítséget kapni a saját extendereidhez, mert a szolgáltatást ők csak a saját Okoswifi-vel, vagy pedig közvetlen kábeles összeköttetéssel garantálják. Az, hogy a netflix, stb megy, nem jelent sokmindent, ugyanis ezeknek az appok nem kommunikálnak multicast csomagokkal. Maga az IPTV viszont igen, és ezzel a mezei wifi extendereknek meggyűlhet a bajuk.
Ha viszont Telekomos okoswifiről van szó, akkor jogosan reklamálhatsz náluk, ki kell cserélniük, hiszen azon garantálva van a szolgáltatás működése.
T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
-
csababarca
őstag
válasz tuto558 #151282 üzenetére
Típusàt meg nem mondom, de a telekomosok üzemeltèk be pár éve, tőlük vettük.
viszont nm az az okoswifi cucc ami most az oldalukon látható.mindenesetre a set top boxot reggel megnézem, hogy a másikkal működik-e, a rossznak gondoltat meg felhozom és közvetlen kötöm össze egy próba erejéig.
[ Szerkesztve ]
-
csababarca
őstag
válasz csababarca #151284 üzenetére
https://www.tp-link.com/hu/home-networking/powerline/tl-pa7017p-kit/
ezt adta a telekomos 4 éve.
-
skroy
senior tag
válasz csababarca #151285 üzenetére
Ez nem wifi extender, nem wifin át kommunikálnak egymással, hanem az elektromos hálózatot használva.
-
Constantin79
csendes tag
Sziasztok. Nyári fejlemények: Sagemcom 5670v2 lecserélve egy számomra hiper-szuper Technicolor FGA2233-as ONT-ra: eredmény - nincsen net szakadás egyetlen pillanatra sem. Sagemcom akkor kapott szoftverfrissítést és újra konfigot vagy mi a túrót, és amikor már vagy 5× telefonáltam úgy csináltam mindig hogy Vanda kapcsoljon egy ügyintézőt/technikust... ehhez azt kell válaszolni hogy a vezetékek jók de a modemen egyik led sem világít. (nekem volt hogy a Sagamcomon telefon led pirosban volt 1 napig is lehetetlen volt telefonálni....) Még 1 fontos: ha felveszik hibajagybe simán ki lehet bírni ne kapcsoljátok vissza a modemet mert 1× nekem is másnap 10:00 körül jött az sms hogy "Kedves ügyfelünk a hibát megtaláltuka Telekom hálózatba és elhárítottuk " stb stb jöttem haza és ugyanúgy vackolódott az egész rendszer mert a végpont volt a full hibás, amikor kijött a srác ugyan vissza kapcsolta bemérte de mondtam neki a hibákat, a vezetékes telefon persze hogy búgott a vonal hangot is alig lehetett hallani, és máris kimenthozta a Technicolor-t. Azóta a hűségem is lejárt és megkaptam én is a Smart Boxokat amiket nagyon szeretek: https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/televizio/telekom-tv/ujdonsagok Kicsit türelmesnek kell lenni a töltés miatt de a képminőség szerintem mindenben kompenzálja, a Optikai hangról ne is beszéljünk: én a Logitech 5.1 Optikai vezetéket a Boxba csatlakoztattam, Panasonic TV kijelzőként/megjelenítőként funkcionál..... HDMI CEC-t engedélyezni kell a TV-n is (már amelyik támogatja....)
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni.
-
csababarca
őstag
válasz skroy #151286 üzenetére
akkor lehet az a gond, hogy nem egy vezetéken vannak ? Mert az könnyen lehet, ki tudja 35 éve mikor ez a ház épült, hogy vezetékeztek....
közben már hívtak is a telekomtól hogy délelőtt jönnek.
remélem megoldódik, vicc lenne ha a 21. században nem létezne erre megoldás...[ Szerkesztve ]
-
skroy
senior tag
válasz csababarca #151288 üzenetére
Az elektromos hálózat minősége nagyban tudja befolyásolni az átvitelt. Illetve ha elosztó is van a rendszerben.
-
patrikcoc
aktív tag
válasz Constantin79 #151287 üzenetére
A betöltésre: ha új boxot kaptál, kapcsold ki az automatikus kikapcsoláat a menüben, kb. 2mp alatt be fog utána kapcsolni.
-
snyper990
őstag
válasz skroy #151289 üzenetére
Mondjuk azt nem írta, hogy változott-e valami drasztikusan az elektromos hálózatában, de azért szerintem gyanús, hogy évekig ment, most meg egy ideje nem.
#151282 tuto558: Az okoswifis megoldás csak a droidos set top boxokra vonatkozik, mivel azok tudnak vezeték nélkül üzemelni megfelelő körülmények között -
tuto558
aktív tag
válasz snyper990 #151291 üzenetére
Az okoswifis megoldás sima IPTV-nél is támogatott. Androidnál és sima IPTV-nél is az a támogatott forma hogy egyik okoswifis eszköz a HGW/ONT-hoz csatlakozik. Másik pedig lakás távoli pontjában ehhez párosítva van. És erre van rákötve kábellel az IPTV box vagy Android box.
Amire te gondolsz, az még android box + okoswifi esetén sem támogatott megoldás a Telekom részéről, hogy Wifi kapcsolatot létesít a box az okoswifis eszközzel. Újabb firmware-ben ezért le is van tiltva a wifi bekapcsolása alapértelmezetten, fejlesztői beállításokkal lehet rá varázsolni.
T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
-
csababarca
őstag
válasz skroy #151289 üzenetére
Na volt kint a szaki, okoswifit javasolt.
de úgy vagyok vele, hogy én jövőhónapban költözöm, emelet nem lesz használva, úgyhogy inkabb majd akkor leköltöztetjük az elosztót meg mindent, és direktbe kötünk.most tesztelem a problémát, eddig hosszabbítóba volt dugva az a jelerősítő cucc, most átdugtam fali aljzatba, kicseréltem az utp kábelt is egy komolyabbra, egyelőre megy.
lehet ez a hosszabbítós megoldás nem volt a barátja.iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
snyper990
őstag
válasz tuto558 #151292 üzenetére
A telekomos gyakori kérdések alapján a powerline adapteres megoldás is hivatalosan támogatott, tehát nem „csak a saját Okoswifi-vel, vagy pedig közvetlen kábeles összeköttetéssel garantálják” a szolgáltatást
Tapasztalatok szerint amúgy megy a telekomos meshen wifiről is az adás a droidos boxon (illetve megfelelő eszközök és konfiguráció esetén saját eszközökkel is).
Melyik újabb firmware-ben van letiltva a wifi bekapcsolása alapértelmezetten? Mert a miénken (mondjuk még AV-kimenet nélküli SDMC box) egyértelműen nincs letiltva, bár nem a legeslegújabb firmware van rajta, mert azt visszavonták mielőtt mi megkaptuk volna szerencsére -
csiki52
tag
vannak érdekes dolgok a Telekomnál: 2 szer jeleztem az sdmc android box szoftveres hibáját kértem, hogy cseréljék ki az uj sei robotics tipusu boxra alapból elutasitották, merthogy azt nem lehet.
közben megjött rá a frissités, valamivel tényleg jobb lett.
Kitaláltam, hogy kérek egy 3 ik boxot tehát nem cserét, itt jön az abszurd anomália.
1. chaten kértem a boxot és jeleztem hogy az uj sei robotics tipusu boxot fogadom el...azt Ő nem tudja sehova beirni.
2 Személyesen telekom üzlet, felveszi a rendelést de sehol nem tudja jelezni, hogy melyik boxot kérem.
3 telefonos 1414 ügyintéző látja rendelést, de ugyszintén nem tudja sehol jelezni az ügyfél igényét, de beszélt ezzel azzal hogy megnézi melyiket sorolták a rendeléshez, de senki nem látja befolyásolni nem tudja.
Kérdezem ki adja át a futárnak illetve ki dönti el hogy melyik boxot küldi. mert gondolom ember adja ki..
Miért nem lehet rögziteni az ügyfél igényét, kérését ugyanis én vagyok az ÜGYFÉL a Telekom van értem és nem forditva.
Hát jó megtörtént a rendelés, és közöltem addig fogom visszaküldeni a futárral mig nem az ujat hozza ha kell 10 szer hát most várom mi fog érkezni..[ Szerkesztve ]
-
csiki52
tag
válasz molnarpeter #151298 üzenetére
van egy év hüség , meglátjuk mit küldenek nekem az a fura, hogy senki nem tudja befolyásolni...
akkor kitől kapja a futár?
visszaküldöm ha nem az ujat küldik.
az eljárással van a gond ugyanis hadd döntsem el mint ügyfél melyiket szeretném.
az ujabb gyorsabb proc, és android 11, -
boborján2
aktív tag
válasz csiki52 #151297 üzenetére
Valszeg egyszerűen úgy van kitalálva a mögöttes informatikai rendszer,hogy ebben az esetben (utólagos rendelés) nincs belekalkulálva a kívánságműsor kategória. Gondolom a szoftver kivesz egyet random a raktárból pl. serial alapján és azt kapod.Vagy ami legfelül van ,lecsipogja a raktáros és megy a dobozba ,majd a futárnak.
Szerintem nem jó ötlet folyamatosan viaszaküldeni ,mert megunják és letiltanak,aztán nem kapsz semmit.
Sokkal inkább levelet kellene írni , részletesen lényegretörően megdogalmazva , és abban egy esetleges egyedi elbírálas alapján kérni hogy kapj egy újat vagy akár az összes helyett újakat.
Persze ez hetekig is eltarthat , így hát türelmesnek kell lenni.ignored users : snyper990 | SlayR0113
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest