- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- ZIDOO médialejátszók
- Autós kamerák
- HP EliteBook / ZBook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
Megérkezett az akku a szünetmenteshez. A sarukon látszik, hogy már használták. Hogyan lehet kideríteni, mikori gyártás? A tetejére van rásütve egy szám E170516DI
Ez lenne a gyártási dátum?[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz abyssc2 #11610 üzenetére
Nem tudom, nem értek hozzá.
Én eddig 1x cseréltem, tehát már 2x láttam halálát az akkuknak. Mind a 2x úgy vettem észre, hogy áramszünet esetén azonnal előtte a gépet. Gyakorlatilag azonnal. Nem szoktam tesztelgetni, évekig ott áll a szekrény mellett, teszi a dolgát. Szerencsére évente 3-4 alkalom van összesen, amikor be kell avatkoznia. Csak ciki, amikor pont akkor derül ki, hogy nem jó. Ezért kellene részemről fixen x évente cserélni, hogy ne érjen meglepetés. Amúgy van self test is bennük, érdekes, mert azt lefuttatva passed, de terhelésre azonnal lelövi.havri
-
havri1
félisten
válasz Guszti #11601 üzenetére
Ez marha jó lenne, ha én is be tudnám állítani. Körülnézek biosban, hátha támogatja a gépem
Kérdés még számomra még mindig az, hogy a leállításra a parancsot, hogyan kapja? Teszem azt egy NAS. Wines gépen nem gond, szoftver tudja ezt. Mármint a kikapcsolást.[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
Tévedtem. Kipróbáltam még a régi akkumulátorral a CS500-at.
Rákötöttem egy LCD monitort. Kihúztam az áramforrásból a szünetmentest.
5 percig üzemelt, majd lassú sípolás mellett kikapcsolta a monitort. Lemerült teljesen. Visszadugtam a 230V-ba, és visszakapcsolt a monitor.
Viszont NAS-nál ez lelövi úgy ahogy van szvsz, nem fogja szabályosan leállítani, már ha egy NAS tud ilyet?!havri
-
havri1
félisten
válasz -ZeeZee- #11595 üzenetére
Pont ezt néztem ki én is. Vigyázz, adatkábel meg összekötő kábel nincs hozzá. Pluszban kell megvenni, ami 2500HUF.
Az árban a készülék mellé egy darab tápkábelt adunk, összekötő kábel, kommunikációs kábel és elosztó nem jár a készülékhez, azokat külön lehet megvásárolni.
Én kicsivel olcsóbban vettem még régen mno-tól, mai napig tökéletesen üzemel, én simán megvennék még 1 ilyet, ha arról van szó.
havri
-
havri1
félisten
válasz Rruuer #11594 üzenetére
A szoftvert úgy értsd, hogy usb-n keresztül van összekötve a géppel pluszban, és kell egy apc progi hozzá. WIn alatt működik. Újabb UPS-eknél nem tudom integrálva van e az elektronikába ilyesmi, de sztem nincs. NAS-ra meg ilyen appot nem fogsz tudni sztem telepíteni.
De ne legyen igazam.havri
-
havri1
félisten
válasz Rruuer #11592 üzenetére
Ez szünetmentestől függ szerintem. Amik eddig nálam jártak, azok ha lemerültek teljesen, nem kapcsoltak vissza maguktól, ha visszajött az áram.
De nem akarok okoskodni, totál felhasználó vagyok a témában, csak a saját tapasztalatomat írtam le.
Az APC amibe most rendeltem akkumulátort, szoftveresen állítja le a gépet 8amennyiben a szgépre fel van telepítve a szoftv). Mondjuk egy NAS előtt nem tudom mit csinálna, gyanítom teljesen lemerül. Napokban erre gyakorlati választ is tudok adni, mivel ha megérkezik az új akku, azt meg kell formázni, meríteni fogom valamiről 0-ra. Kiderül.havri
-
havri1
félisten
válasz Rruuer #11590 üzenetére
Hogy állítasz ilyet, hogy "ha áramot kap, kapcsoljon be"?
A szünetmentes szoftveresen kapcsolja ki a gépet, ha egy meghatározott szint álá csökken a tltöttség. A táp áram alatt marad továbbra is.
Ha nem szoftveres vezérlésű a szünetmentes, akkor addig működik, ameddig van benne delej, és kikapcsol. Ami nálam volt, az utána már nem kapcsolt vissza, kézzel kellett belőni.[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
Mivel mno-t nem érem utol sajnos akkumulátor ügyben, így elkezdtem keresgélni neten.
Egy webáruház forgalmazza az alábbi akkumulátort, házhoz szállítva majdnem 8e ft-ra jön ki. Reális, rendben van? Nem tudom mennyibe kerülnek amúgy, mivel máshol nem találtam, csak USA Amazon, felejtős a szállítás miatt..YUASA GENESIS 7 Akkumulátor, 12V 7Ah
A készülék amibe kell: APC Back UPS CS 500
havri
-
havri1
félisten
Helló!
Sok évvel ezelőtt mno fórumtárstól rendeltem akkumulátorokat, mai napig bírták. Viszont már nem aktív a fórumon, és rendelnék másikat.
Tudtok ajánlani megbízható forrást?APC Back-UPS BK500EI CS 500VA a szünetmentes.
[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
Helló!
Évekkel ezelőtt innen vettem valakitől APC szünetmentesekbe új aksitkat. Nem találom az eladót, tudnátok segíteni, hogy hol érdemes ezekbe vásárolni?
Köszi![ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
Helló!
Adott egy APC Back-UPS 500, 230V szünetmentes.
Régebben volt hozzá magyar nyelvű szoftver, mostmeg már csak angol nyelvűt találok (ahoz képest, multilang-ot ír a letöltésnél)
Valakinek megvan még a magyar verziós esetleg?Köszi!
havri
-
havri1
félisten
Megnéztem, teljesen jó árban van, vizsont nem találtam arra vonatkozó infót, hogy:
- van szoftveres vezérlése win alól?
- ha nincs, az sem baj, de ha áramszünet van, lekapcsol magától a gép?APC-hez találtam, vaterán utángyártott csere akksit, ez milyen lehet?
akksiköszi, havri
[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz Cickánykoma #5790 üzenetére
Helló!
Megadta magát 6 év után az akksim az APC UPS CS500 -ban.
Szerintetek érdemes cserélni benne, már egyáltalán ha lehet, vagy vegyek újat?Cickánykoma: Nem lehet, hogy a tápegység nem szereti azt a szünetmentest, és ezért vágja le?
havri
[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
Sziasztok!
Nem gondoltam, hogy valaha kell még ezzel foglalkoznom, de sajnos ma már többedjére újraindult a gép áramszünetkor.
A szünetmentes egy BACK-UPS CS 500, a gép meg aláírásomban.
Setizek VGA-n és procin is, így gyakorlatilag max teljesítménnyel megy a gép.
Monitor is rá van kötve a szünetmentesre.
Eddig nem volt gondom, de pár napja, az extra hideg idő miatt, bekerült pár elektromos hősugárzó a lakásba, ami esténként oda vezet, hogy leveri a biztosítékot.
Alapban nem gond, de a gépem ilyenkor újraindul...
Gondoltam gyengül az akksi, és már alá esik a fesz.
Szerintetek is?
Itt egy screen a fogyasztásról, hozzáteszem, ez kb 4 éve így van..és régen nem volt gond.
Self test-et csináltam az akksin, passed, de nem tudom ez mit mér pontosan.
Kb 5-6 éves a szünetmentesem.havri
-
havri1
félisten
Hali!
Kezembe került egy Mustek PowerMust 400 USB UPS. állítólag nem jó, akksi bajos.
Szétkaptam, és kiesett belőle ez :Ez így teljesen rendben van? Milyen vonali védelem ez, ami 1:1-be össze van csak kötve? Vagy valamit nem veszek észre?
[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
Az olcsóbb szünetmentesekre keringető szivattyú ráköthető?
Tudom, baromira pc-s kérdés[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
ERRE vki tud vmit mondani?
havri
-
havri1
félisten
Helló!
Ilyenem van, nagyon meg vagyok vele elégedve. Bekerült még 1 gép a használatba, és azt is le szeretném védeni hamarosan szünetmentessel.
Mivel a fent linklet darab eléggé alul van már méretezve a jelenlegi gépemhez, így gondoltam veszek egy nagyobbat, és ezt meg a másik elé kötöm.
Megnéztem a nagyobb tesót, de nem nagyon értek valamit.
A kicsihez azt írja, hogy áthidalási idő 18 perc.
A nagyobbhoz LINK pedig csak 8 perc.
?!?
Az áthidalási idő nem azt jelenti, hogy átlagos gépet meddig üzemeltet áramszünet idején?Esetleg olcsóbban (10-15k) van olyan, amit érdemes lenne venni?
Köszönöm.havri
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest