Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• martonx

veterán

válasz SirRasor #99493 üzenetére

A keresetem köszöni jól van, de az asszony egészségügyben hobbizik (van aki ezt munkának hívja), 4 gyereket tartunk el, így az egy főre eső bevételünk kevesebb, mint az egy gyerekes tanár + titkárnő házaspár testvéreméknél.
    Mióta vannak napelemek a lakás tetején és napi statisztikákon látom, hogy mennyire bődületesen sok áramot fogyasztunk, elkezdtem odafigyelni erre is. Persze én hiába figyelek oda, ha az asszony és a család továbbra is lendületből bassza ki a pénzt az ablakon (mondok egy példát, nappal termel a napelem, az asszony meg éjszaka bekapcsol egy mosás + szárítást, és nem érti meg, hogy miért kellene mindezt nappal csinálni).
    Az itthon lévő immár 3 asztali gép (hm inkább 4, ha a ryzen 5600G-s szervernek használt gépet is ide számolom) fogyasztásának optimalizálásával a grafikonokon érezhető javulást lehetett elérni a nappali fogyasztásunkban. Legdurvább a fiam gépe volt az RX 6700 XT-vel, amit amikor bekapcsolt hirtelen több mint fél kW-tal megugrott a fogyasztásunk. Ez most lement 300W alá. Az én előző gépem fogyasztása is erősen csökkent az RTX4060-nal, míg a harmadik gép az integrált GPU-s Ryzen 9600X-es munkás konfig, meg csak fényen él, kevesebbet fogyaszt mint az előzőleg munkára használt intel 13. gen Dell laptop.

[ Szerkesztve ]

Én kérek elnézést!

Új hozzászólás Aktív témák