Hirdetés
Aktív témák
-
bolcsodal
addikt
-
larpi
tag
válasz nehemiah #23702 üzenetére
ISO400 érzékenység alatt nincs semmi baj a zajjal a Fujiknál. Utána egy kicsit megugrik de elég jól működik a zajszűrés. Mivel itt laborban fotóznak könnyedén megvalósítható a kellő megvilágítás így nem kell nagy érzékenységet használni. Szerintem még az is a bridge mellett szól hogy nincs mechanikája, az olcsó DSL-nek pedig olcsó mechanikája van és ezért nagyobb a hibalehetőség ott ahol ezrével készülnek a felvételek, márpedig itt épp erről lessz szó, gondolom.
-
bolcsodal
addikt
válasz nehemiah #23702 üzenetére
Az ár esetében kötöttek a lehetőségek. Talán még ez a Canon sem fér bele közbeszerzés nélkül. A közbesz miatt a használt gép is kilőve talán.
larpi: Igen egy megvilágított repro szerű állványon lenne a gép és tényleg ezrével készülnének a fotók ha minden a terv szerint alakul.
Köszi a tanácsokat mindkettőtöknek!
They drew first blood....
-
WindyJoe
aktív tag
válasz nehemiah #34575 üzenetére
Egy 15,4"-es kijelzőm van, bár nem tom hány csatlakozós, ahogy számolom, vagy 60 lába van. Kis fekete csatlakozóra megy rá.
Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:
-
WindyJoe
aktív tag
válasz nehemiah #34940 üzenetére
Hát, nekem még codegány táp is lekapcsolt, mikor rövidre zártam véletlenül. Annál gagyibbat meg ingyen sem tennék be a gépembe. Azt meg azért elárulhatnád, hogy a táp miatt hogy tud elszállni RAM, vagy proci, mert tudtommal ezek feszültségét az alaplap szabályozza.
Nameg aztán honnan tudod megállapítani, hogy a táp miatt szállt el?
Nem mondom, hogy lehetetlen, de nem sok esélye van, főleg egy nem gagyi táppal.Az a ráejti a fejet sem ilyen egyszerű dolog, elvileg van egy kis fém rúd a fejben a tekercs mellett, és ha nincs áram a tekercsben, akkor a légpárnán szépen beúszik a fej parkoló módba magától (behúzza a mágnes), de erre még elektronika is rá szokott segíteni és a fej csak akkor "esik" rá a lemezre, ha megáll, vagy nagyon lelassul a forgás, miközben a fej fölötte van. (De ugye ez nem lehetséges, mert elég sokáig forog még a lemez ahhoz, hogy behúzza a fejet.) Én is láttam már több olyan vinyót, aminek megszorult korongja a fejtől, 1-et életre tudtam még lehelni, de épp csak adatmentésnyi időre. Tehát itt már elektronika hiba is föllép, ami a winyó hibája.
A tápok pedig nyilván melegszenek ha a gép ki van kapcsolva, mert nyomják a készenléti 5 V-ot, de akkor sem 30 W!!!!! azon már nem azt lehetne érezni, hogy meleg, hanem azt hogy leégeti a kezedet, mivel nem megy a ventilátora. ráadásul sztem valami ISO, vagy tökömtudja szabvány is van, hogy eszközök készenléti árama mennyi lehet, és garantáltan kisebb 10 W-nál ez az érték, de még 5-nél is sztem.MOD: Hupsz, a 30 W-osban a szünetmentes is benne van, de az a 18 W is rengeteg...
Volt még mellette más, vagy ez csak a gép?Frenky, vagy boba, annak a mérőnek a típusát írjátok már meg, megnézném a specifikációit.
MOD2: Egy energiatakarékos izzóval, meg egy 60, 100 W-os égővel meg kellene nézni, hogy jót mutat-e...[ Szerkesztve ]
Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:
Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Ultra 2 49mm Titanium (ÚJ/Bontatlan) - natúr tok/szürke szíj M/L
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Érintős Laptop 13.3" -50% i7-1365U 10Mag 32GB 1TB FHD+ Intel Iris Xe
- Uhh! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Crucial X9 Pro 2TB Portable SSD USB 3.2 - Új, Bontatlan - Read-Write 1050-1050 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest