Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacek76
újonc
Szia!hát én nem tudom mi lesz,már nézegetem a melóhelyeket,mert a mostanit abba akarom hagyni.ezért is csinálom a számítógép szerelő és karbantartó sulit. az idén fogok vizsgázni. eddig nagyon jól haladok a sulival.szeretnék is elhelyezkedni ebben a szakmában.A tanulmányaid megvannak még?
-
fesii
aktív tag
Kb 1 éve végeztem. Ezalatt volt 3munkahelyem abból 2 raktáros (jelenlegi is) egy volt olyan ahol közbe közbe ha nem bírtak a melóval kellett besegítenem.
Bár nem tudom pesten lehet kicsit könyebb lenne valakinek van ezzel kapcsolatba tapasztalata? -
Tournament
aktív tag
válasz
nemtudom1205 #11 üzenetére
CISCO szakmám van nekem is igy meg ugy mondták milyen jó meg sokat lehet keresni vele azt magyarországon szart se ér csak tapasztalat és gyakorlat nélküll nem ér semmit ... minden szemeszterel és semmit nem érek vele
jah és 3 éve végeztem azota ebbe else tudtam helyezkedni
helyette mással foglalkozok már
-
nemtudom1205
újonc
Én 1 éve végeztem el ezt a szakmát..de kár volt. Nem találok azota se semmilyen munkát..és sajnos ugye bár a következő szakma meg fizetős:/ Semmire se fogok vele menni az életbe már max külföldön de hát nyelvet meg nem tudok :S Szerintem aki teheti ne mennyen erre a szakkra..nem fog sokra menni vele..
-
Stukker1987
senior tag
Próbálkozz a felsőoktatással mindenképp...
Ha mást nem is,de a 2 éves főiskolai képzések valamelyikét végezd el(természetesen IT képzésekre értem),mert már az is sokat számít ha főiskolán kiállított a papírod.
Önképzésben pedig Linuxra kellene nagyon ráfeküdnöd.A jelenlegi papíroddal hatalmas szerencse és valószínűleg több hónap is kell az elhelyezkedéshez még akkor is ha több 10 vagy akár 100 állást pályázol. Az is minimálbéres meló lenne annyi munkával hogy esténként ágy helyett a koporsót fogod kívánni.
Tapasztalatból írtam le a dolgokat egyébként. Sok olyan it területen dolgozót ismerek,aki már régen megbánta,hogy ezt a "szakmát" választotta.
-
deiksupp
csendes tag
Mérnök informatikus, webprogramozó, rendszergazda, webmester, nyelvvizsgák.... A mérnökinfó még folyamatban, szeptembertől hálózatépítő(plussz ccna) vagy informatikai műszerész szakra fogok járni, majd meglátom mi lessz még addig, itt a környékemen nincs semmi munkalehetőség csak bp-n, én meg a sulit nem fogom otthagyni...
-
fesii
aktív tag
Legjobb lenne természetesen a felsőoktatásba tovább menni de ez érettségi nélkül ugye nem megy sajnos... Értem én, hogy kell egy alap intelligencia na de kap... be.
Így muszáj lesz azér a papirér két évet még járnom azt ha addig a helyzet nem változik akkor mehet a felsőoktatás... Kicsit szánom bánom, hogy 4évvel ezelőtt nagyon máshogy gondolkodtam mint most de ez van..
Ha szabad kérdeznem milyen papírjaid vannak? -
deiksupp
csendes tag
nem akarlak elkeseríteni de nem nagy esélyed van elhelyezkedni ennyivel, én sem tudok pedig nekem több "papirom" van még tudok is, OKJ szinten amit meg akarnak tanítani annak nem sok köze van az informatikához, pl: nekem nem értem webprogon miért tanítanak c-t, php és javascript helyett 2. féléve
m okj helyett inkább felsőoktatás.... azzal többre mész mint ezekkel.
-
fesii
aktív tag
Sziasztok
Ebben az évben fogok végezni számítógép szerelő és karbantartóként. Valószinű tovább tanulók de azért érdekelne, hogyha abbahagynám jelenleg egyáltalán lenne-e valami munkalehetőség.Pár dolog amit tudok: (vizsgakövetelmény)
Számítógép kezelés, szoftverhasználat, munkaszervezés:
• Hardvert üzemeltet, szoftvert telepít
• Irodai programcsomagot egyedi és integrált módon használ
• Multimédiás- és kommunikációs alkalmazásokat kezel
• Adatmentést végez, informatikai biztonsági eszközöket használ
• LAN- és WAN- hálózatokat használ
• Informatikai angol nyelvű szakmai szöveget megért
• Szoftverhasználati jogokat alkalmaz
• Alkalmazza a munkahelyi minőségbiztosítási előírásokatSzámítógép összeszerelése:
• Meghatározza a pontos konfigurációt
• Kiválasztja a megfelelő eszközöket
• Hardver-optimalizálást végez
• Összeszereli a számítógép konfigurációt
• Elvégzi a kábelek csatlakoztatását, rögzítését az alaplaphoz és a házhoz
• Elvégzi a hardver és szoftver teszteket
• Üzembe helyezi az UPS-t
• Csatlakoztatja a külső számítógépes perifériákat
• Telepíti a perifériákat
• Ellenőrzi a kapcsolatok helyes működését
• Teszteli a számítógép és perifériák működését
• Meghatározza a szükséges eszközöket
• Kiépíti és beüzemeli a vezetékes és vezeték nélküli hálózatot
• Alkalmazza a tesztprogramokat
• Telepíti a vírusvédelmi, a személyes tűzfal és az egyéb irodai és alkalmazási szoftvereket
• Telepíti az operációs rendszert
• Telepíti a drivereket
• Frissíti a firmware-t
• Hálózat optimalizációs programot alkalmazzaSzámítógép javítása, karbantartása:
• Tesztprogramokat futtat
• Archivált adatokat visszatölt
• Távfelügyeletet ellát
• A berendezés műszaki jellemzőit méri
• Műszaki dokumentációt olvas és értelmez
• Mérőműszert kalibrál és méréseket végez
• Mérőprogramot futtat, a mérés eredményeit értékeli
• A mérés alapján a berendezést minősíti
• Segédanyagok, szűrők, alkatrészek állapotát ellenőrzi, szükség esetén cseréli azokat
• Berendezések állapotát ellenőrzi, karbantartói méréseket végez, portalanít, tisztít
• Hibát behatárol, hibás alkatrészt/egységet a helyszínen javítja, vagy cseréli, selejtezi
• Javított, cserélt egység vagy berendezés működését ellenőrzi
• Régi berendezést bont, munkaterületet előkészíti
• Hálózati passzív elemek felszerelését ellenőrzi, átviteli hálózati berendezéseket átveszi
• Nyomvonalat kialakít, aktív és passzív elemeket csatlakoztat
• Berendezést felszereli, installálja, teszteliVálaszotok előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest