Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
elekbaldvin
csendes tag
Sziasztok!
Kiírom magamból, hátha tapasztalt valaki hasonlót, vagy tud valami magyarázatot adni a problémámra.
Van egy DS918+ nas, 2x3TB valamint 2x4TB WD RED hdd SHR-be fűzve.
Sokáig hiba mentesen működött, tavaly egyszer csak spontán újraindult és végtelen kvótaellenörzésbe kezdett. Ekkor pár napig hagytam ellenőrizni, de végül lebombáztam a kötetet és újra kezdtem teljesen előröl.
Nem használtam sok mindenre, fotók, filmek, zenék tárolása/lejátszása, valamint Drive client és Cloud Sync egy céges Dropbox szinkronizálása.
Később levelezést és chat alkalmazást is elkezdtem.
Ezután az eset után kb fél évig ment rendben.
Egyszer csak a kötet összeomlott, de újra indításra renbe jött, csak néhány app futtatása lett leállítva. Itt érdekes volt, hogy a Cloud Syn újraindítás után rendre összeomlott a kötet.
Leszedtem, töröltem, újratelepítettem, és működött....Kb 3 hétig.
Ekkor ismét leállt és a kvótaellenörzésbe kezdett. A Synology Support annyit írt, hogy várjam meg míg befejezi. Na de több hasonló fórumbejegyzést olvastam, hogy több hét kvótaellenőrzés után végül újra kellett telepíteni mindent, új kötet stb.
Napi szinten használom, így nem vártam.
Újra reset...új kötet stb.
Ez a kötet, szintén spontán összeomlott, nem lehetett javítani.
Itt már a gyárivisszaállítást választottam.
Miután az SHR kötetet leellenőrizte és nem volt rendellenesség, elindítottam egy gyors SMART tesztet, ami le is futott és végre jött egy hibaüzenet, egyetlen egy darab újracsatlakozásról, semmi szektor hiba.
Reméltem találtam egy hibás hdd-t és kicserélem és minden jó lesz.
A support kért egy teljes tesztet és naplófájlt amit le is futtattam, semmi hibát nem jelzett.
Éppen fut a Cloud Sync, mintha minden rendben lenne.
Most a személyes médiáim külsővinyón vannak. Nyilván fontos a biztonsági mentés a fontos adatoknak, de már többet vannak a nason kívül, mint rajta....hogyan deríthetem ki mi szopat lassan egy éve?
-
elekbaldvin
csendes tag
Sziasztok
Ds918+ fut egy éve nálam. Tavaly 2 darab 500gb ssd m.2 ssd-vel készítettem cache tárolót.
Tegnap reggel egszercsak elérhetetlenné vált a NAS.
újraIindítottam, az assistant kvóta ellenőrzést jelez azóta. Kivettem mindkét ssd-t úgy be tudok lépni, de köteg hibát jelez, és nem látszanak a megosztott mappák és semmi adat ami a hdd-ken van.
Egyesével rakom be az ssd-két szintén ellenőrzést csinál, érzésem szerint végtelenségig.
Valaki járt már hasonlóan, hogyan tudom az adataim megmenteni, egy opciót láttam, hogy a 4hdd kötegét törlöm, de félő, hogy akkor adatvesztést is generálok.
Help me.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Battlefield 2042
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Path of Exile (ARPG)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- További aktív témák...
- GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 12400F BOX + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 , 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Dell Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Razer Blade 15 Advanced Gamer laptop
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest