Új hozzászólás Aktív témák
-
Baky1987
tag
Sziasztok!
Pana ex780e-hez szeretnék valami külső hangegységet venni, ami támogatja a DTS-t. A tv maga sajnos nem támogatja, így amíg a hangsáv nincs átkonvertálva ac3-ra a tv nem ad hangot az MKV lejátszása közben.
A cél, hogy konvertálás nélkül megszólaljon a DTS + ha a TV hangszórójánál jobb hang jön ki a hangforrásból az se hátrány (de itt nem kell túlzásokba esni
)
Nem igazán értek a hangsugárzókhoz, ezért is kérném a Ti segítségetek. Házimozirendszerek túl drágának tűnnek, ennyit nem szeretnék rákölteni, mondjuk itt max 60-ig megállnák ha lehet.
Jól gondolom, hogy egy DTS-t támogató pl. soundbar a tv-re kötve (ami nem támogatja), már vinné a dts hangot?
Köszönöm
-
Tommmysun
aktív tag
Főleg úgy, hogy a jelek szerint egyelőre ő az egyetlen itt a topicban, aki hallotta is élőben a JBL Bar 3.1-et. Nem tudom, hogy valóban igaza van-e, de könnyen benne lehet a pakliban, az is,hogy ezt elspórolta a JBL (ugye ahogy korábban is írtam, lehet, hogy lassan megöli a Samu a jó kis JBL márkát
).
Videók alapján amúgy sajnos én is úgy látom, hogy a JBL 3.1 mélynyomójáról elspórolták a beállítási lehetőségeket (hacsak nem menüből állítható).
-
ftt
tag
OFF
Bántani, gúnyolni egymást eltérő vélemény miatt nem helyes. Kérem ne tegyük.
OFF OFF
-
Joezyka
senior tag
-
gurus
aktív tag
válasz
xmercedesx #3189 üzenetére
Írtad bezártak üveg mögé, szerintem nem csak a füleddel van baj.
-
F_Peter
őstag
válasz
xmercedesx #3189 üzenetére
Hallgassátok meg akkor a 450est, ha leírod hogy ott mit hallasz akkor megmondom hogy jó e a füled. 😀
Ingyen online füllészet. 😁 -
B-L-A-C-K
titán
válasz
xmercedesx #3179 üzenetére
"Pláne ,hogy az eredmény Bt és zenelejátszás terén kb egyenlő vagy még az olcsóbb javára szól."
Ezt elkönyvelem inkább egy jó troll hozzászólásnak, reménykedem benne nem komolyan mondod.
-
gurus
aktív tag
válasz
Neked Mennyire jó a füled? ORVOST!üvegfal MÖGÉ ZÁRTAK TUTI BE!
-
ftt
tag
SJ8-t nemcsak hogy nem hallottam, nem is láttam még.
Az SJ7-t dicsérték itt, ha visszaolvasol. Nekem is tetszett, de inkább egy Sony HT CT 790-t vettem kb. ugyanannyiért. (102 k vs 99 k)
És, mint mindig, gugli a barétod:
http://www.avsforum.com/forum/195-soundbars/2849834-official-lg-sj8-thread.html
-
cotag
senior tag
LG SJ8...
Valaki véleményezné??
Megéri az árát?
Yamaha nem jött be, nekem erőtlen volt a hangja. -
madgie
titán
válasz
F_Peter #3183 üzenetére
Négy éve költöztünk, azóta sem tudtam hová és hogyan elhelyezni a surround hangszórókat a JBL-ből. Magyarul négy éve 3.1-ként használtam a cuccot
Persze nekem így sem volt sok bajom vele, de jön a gyerkőc, nem kell, hogy borongassa az állványt meg a hangfalakat, ha megindul.
Amúgy kezdek megbarátkozni a Sony hangjával, sokat segített, hogy nem Movie módban próbálja nyomni a kontentet, Game módban jóval szellősebb a hangja, nekem az többet számít, mint a durva, erőltetett mélyek.
-
F_Peter
őstag
válasz
xmercedesx #3181 üzenetére
A Jbl 450-es (amit valóban jobbnak említenek egyelőre mint a 3.1-et) esetében mindent tudsz állítani (vágási frekvencia, mély hangerő, fázis, fali vagy asztali elhelyezés, stb.) és még addig sem jutott el a mediamarkt hogy párosítsa a mélyet a barral. Arról már nem is beszélve hogy ami belemegy hang az micsoda. Pl. egy lejátszó ami a sztereot konvertál 5.1-re majd ezt adja le a DD dekóderes barnak az nem ugyanaz mint amikor érintetlenül megy át.
A BT meg eleve nem mutathat sokat a tudásából, csak annak érdemes ezen tesztelnie aki valóban nem filmezni akar rajta, hanem csak BT-ről zenét hallgatni, de talán nekik nem is érdemes 100k+-os soundbarokat nézni.Persze nem zárom ki hogy a 3.1-est elcseszték, de valahol azt írták hogy állítható a vágási frekvencia is; lehet a távirányítóval lehet megoldani.
150K-ért még rendes hangfalakat erősítővel nem kapsz, persze attól függ mit értettél rendes alatt. Nekem van egy komponensenként összerakott házimozirendszerem (5.1), én ezt cseréltem le a Jbl450-esre. Természetesen vannak kompromisszumok és nyilván nem ugyanaz, de mind a kettőnek mások előnyei és mások a hátrányai.
Ez olyan mintha azt mondanád, hogy a motorok lomok, mivel soha nem lehet velük kényelmesen utazni és sokkal jobban megéri autót vásárolni. -
balaaazs
senior tag
válasz
xmercedesx #3181 üzenetére
Az tuti, hogy többet ér a több hangfal, de én például nem tudom megoldani ezt a 4 hangfalas dolgot. Áramforrásuk még csak-csak lenne és ha BT-vel kapcsolódnak, akkor nem is kell nekik más, de elhelyezni sem tudom igazán mert mindenfelé bútorok/kanapé van, mögé berakni meg nem tudom mennyi értelme van.
-
xmercedesx
csendes tag
hát a rendes beállításokra nem tudom mit értesz. mivel a centeren sok állítási lehetőség nem volt a mélyen meg nem láttam semmit.
Sztem még mindig többet ér 4 db rendes hangfal a sarokba egy erősítővel mint ezek a kicsi lomok.
-
F_Peter
őstag
válasz
Nyugi a médiaban nekem anno úgy mutatták be a 450est, hogy nem ment mélynyomó, persze azt mondták hogy megy.
Rendesen beállítások mellett rendes helyen kell meghallgatni a 3.1-et is, és rendes alapanyaggal. ☺️ -
xmercedesx
csendes tag
pedig akár hiszitek akár nem sztem a samsung softweresen vagy máshogy de jobban nyomta a mélyet.
Nem 450 ről volt szó hanem a 3.1 barról.
Valóban 2-3 x akkora a mély láda én is elcsodálkoztam rajta mikor később meghallgattam a Samsungot.
Az is elképzelhető,hogy a 3.1 nél a mélyládán vagy valahol máshol esetleg le volt húzva a mély.(amit én nem találtam meg)
Viszont én is csak azt tudom mondani ahogy fent írták. Elég rendesen szerintem pénzlehúzós szaga van. Azért egy 35-38 ezrest hasonlítunk egy 5x drágához már alapból nevetséges.Pláne ,hogy az eredmény Bt és zenelejátszás terén kb egyenlő vagy még az olcsóbb javára szól.
Budaörs
Media Márk m1Kiprobálható tipusok
JBL 3.1
JBL SB 450
JBL van még 1 de a tipusát nem tudomBudaörs Auchenben sikerült meghallgatni a J szériás samsungot amihez hozzáteszem mégcsak nem is üvegfal mögött hallgattam meg mint a JBL 3.1 est.
-
hvs
csendes újonc
Sziasztok,
Soundbar vasarlas elott allok, cc. 300 Euroig, ez a ketto merult fel:
https://www.amazon.de/LG-SJ8-kabelloser-Subwoofer-Bluetooth/dp/B06XRZJ9RN/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8
vagy
https://www.amazon.de/JBL-Lautsprechersystem-Kabellosem-Subwoofer-Konnektivit%C3%A4t/dp/B00MUKLZPM/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1508015800&sr=8-1&keywords=jbl+soundbar
Az SJ8, ha jol ertem, tamogatja a 4k-t, es ez az ar jonak tunik... Hallotta mar vki??
-
mj1981
tag
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
xmercedesx #3174 üzenetére
JBL 3.1--->>12 kg mélynyomó
Samsung HW-J355-->>2.8 kg mélynyomó : "viszont jobban nyomja a mélyet sztem"Ez így nekem nem áll össze, hisz a JBL-nek pont a mély az erőssége. Furcsa lenne, ha a Samsung 2.8 kg-os mélye lenyomná a JBL 12 kg-os mélyét...
-
mjani1172
addikt
válasz
xmercedesx #3174 üzenetére
Kicsit érthetetlen számomra, hisz a 450 -nél a basszus nagyon erős, arra panasz nem lehet. Az hogy egy ötöd olyan árú hasonló működésű samsung lenyomja nekem furcsa lenne.
-
xmercedesx
csendes tag
Üdv
Ma a Jbl 3.1 est sikerült meghallgatni egy kb ~25 nm es területen a media márkban (üvegfallal lezárt rész csak egy pici bejárat van rajta).
Véleményem
Minden hang szépen szól és tisztán magasabb hangerőn is. A bassust nem lehet állítani vagy csak én nem találtam a gombját meg. Zenéket próbáltam BT kapcsolaton ott volt bass ahol kellet és szolt szépen.
150 e kategoria
Meghallgattam egy samsungHW-J355
Véleményem
Szépen szól itt jobban érződik a basszus (a mély ládán szintén nem találtam állítási lehetőséget kb fele akkora a mély láda mint a jbl nél viszont jobban nyomja a mélyet sztem) .Kevesebbet tud mint a fenti típus hangerőben. Sajnos itt már maga az áruházban sikerült BT kapcsolattal kiprobálni és lehet ,hogy a teljesítménybeli különbség ezért is van.
Minden esetre ez 38 e .Ezeket sikerült működésre bírni a mai nap folyamán.Nagyon erősen sztem elgondolkoztatja az embert érdemes e egyáltalán kiadni 150e forintot egy ilyenért mikor egy viszonylag olcsó kategória is nem mondom ,hogy ugyan azt tudja mint a drága de olyan drasztikus különbség nincs. (filmekkel nem tudtam kiprobálni itt már lehet volna több különbség) Kb 4-5 számot próbáltam ki ugyan ezeket a másikon is.
-
mjani1172
addikt
A Yamaha—ról, én azt szerettem volna, de nézelődve sok olyan dolgot olvastam, amiben nem találták jó vételnek.
Igazából nem hallottam a többit, de szvsz a 450, és a hasonló árban lévő LG, Samsung, (lehet más is) amiket itt ajánlanak, jó kompromisszum, de az olcsóbbak sokkal gyengébbek, többet meg nem ér,mert a kialakítása gátat szab a hangnak, és a hangképnek. Ez a 120~140 ropi a határ. -
madgie
titán
Azétt nem kevés az, én csak azért “sírtam” nemrég, mert a 330W fájdalmas hazugság, akárki gyártja. Valós 33W mellett is bőven kopog a szomszéd, emlékszem, nekem 50 wattos Hughes&Kettner gitárkombóm volt huszonévesen otthon gyakorolni, nyolcas hangerőn a szomszéd háztömb (!) hallotta, mit bénázok. Egyébként komplett kiskocsmás kocerteket bírt el külső erősítés nélkül, rendes metálzeneként, ahol ugye baromi hangos minden, főleg a dupla lábdob.
Szóval én csak a kamu teljesítményen horkanok mindig fel, egyébként a JBL 450 se szól szerintem sokkal szebben, mint ez, mindkettő távolról ugat egy normális hangdoboz-szettet. Ha szebb hangú soundbar/soundplate/hangprojit akartam volna venni, akkor is egy Q Acoustic, Yamaha, Canton irányába nézelődök, egy átlag JBL szerintem kutyaközönségesen ugyanazt a minőséget tudja az adott árszinten, mint az LG, Samsung szettek. Nekem fontos volt a kinézet is, azért lett a Sony. Imádom a Yahamák hangját, de úgy néznek ki a soundbarjaik, hangprojektoraik, mintha még mindig 1986-ban lennénk.
-
Tombi
őstag
A jbk 450 150e küvecs, 50e alatt nem sok hasznalhatot irtatok a topicban
-
gurus
aktív tag
Rosszul gondolod ha nem Sony meg hasonló hangprojektort veszel hanem kifejezetten ezekre szakosodott gyártótól akkor öröm hallgatni.Nekem Jbl sb450 a legjobb dolog amit vettem most. JBL Bar 5.1 is meg rendeltem .Ezért árulom a Samsung HT-H7750W Ultra HD , 3D SMART Blu-ray házimozi rendszerem 7.1 .akinek kompletten ilyen kell, jó választás.
-
Tombi
őstag
olvasom a hangprojik es soundbarok teljesitmenye az arukhoz kepest nevetsegesen keves, ideje elovenni regi 2.1 rendszereket ?? visszafejlodes es penzlehuzas...
-
-
na, nekem is meglett a soundbar: goldenear supercinema 3d array. passzív a lelkem, cserébe komoly zsuga. van tippetek erősítőre hozzá?
-
F_Peter
őstag
válasz
balaaazs #3160 üzenetére
Én nem tudok olyan tv-ről amiben lenne mondjuk passthrough funkció, így beleszól a hangba. Lehet hogy javitásnak szánják, de szvsz a tv-knél rosszabban semmi nem dekódolja a hangokat.
Madgie: Ez az, hogy ilyen árú cucchoz adhatnának valami normális subot. Ezzel így te sokat nem tudsz kezdeni sajna.
-
madgie
titán
válasz
F_Peter #3157 üzenetére
Kösz a tippet, pár tesztvideó alapján eltekertem a Movie módról, fura, de szűkebbnek tűnt ott a hang, talán a Game mód az a 790-nél, ami relatív tágas hangképet adott ezekkel a videókkal és eleve sokkal kevésbé erőteljesen brummogtató. Most zongorázom itt a tévét, zenecsatornákat, Big Bang Theory-t, mozifilmeket, valahogy barátságosabbnak tűnik most a cucc hangja. Igazi erő most sincs benne, de legalább nem akar így már úgy szólni, mint egy olcsó PC előtti 2.1
-
F_Peter
őstag
válasz
Tommmysun #3156 üzenetére
Én is általában kodival játszom le a filmet. Van egy minixem azon van a kodi, van egy LG Bd390es lejátszóm és van a tv beépített lejátszója. Mindig megtudom mondani hogy melyiket hallom éppen mert nagy a különbség. A BD talán a legjobb, de az biztos hogy a tv nagyon gyenge. Az a baj hogy a tv-kkel akármit csinálok beleszólnak a hang dekódolásba és kb. olyan színvonalon teszik amilyen színvonalúak a saját hangszórói (ebből érződik a minőség
).
Soundbarok esetében a térképzés inkább abból áll hogy mennyire tudják kiszéllesíteni a hangképet. Jó esetben faltól falig, és nem korlátozódik a bar széllességébe.
Jó alapanyagnál, ideális szobában vannak olyan effektek amiket oldalról hallunk (persze illúzió, de ez ilyen).
Amúgy nyomj rá például dolby atmos teszt videókat, nálam ezek nagyon jól szólnak és térképzés is van. -
Tommmysun
aktív tag
válasz
F_Peter #3154 üzenetére
Milyen médialejátszót használsz? Csak azért kérdezem, mert én a TV-n Kodival szoktam lejátszani a filmeket, de én térhangzással még csak hírből sem találkoztam eddig.... én betudtam annak, hogy ennyit tud a Soundbar, csak azt nem értettem, hogy akkor bizonyos tesztekben meg milyen viszonylag elfogadható térhangzásról beszélnek, amikor szerintem semmi nincs, max némi sztereó érzet.... de ezek szerint lehet, hogy a lejátszó miatt (is) van ez!?
-
ftt
tag
válasz
balaaazs #3153 üzenetére
Vegyél egy nem drágát, amennyi még "nem fáj". Legrosszabb esetben Karácsonykor elajándékozod ...
LG, Samsung, Sony, JBL - mind jó, legalábbis tűrhető. Csodát nem szabad várni, a TV-nézés, filmezés élményét feljavítják.
A crutchfield,com oldalon egy nagy csomó soundbar-ról vevői vélemény, érdemes átolvasni, akár google fordítóval.
(én pl. az ottani vélemények alapján mertem megvenni egy használt Samu HW-F450-t, mert a 40 értékelésből 21 db 5* volt, csak 6 db 3* és a többi 13 db meg 4* - és nekem meg is felel.)
Nna,. kb. ennyike
-
F_Peter
őstag
Nálam ha tv lejátszója játsza a filmet minden szinten összeesik a hang (térben is), míg a médialejátszóval teljesen korrekt. A tv-ktől szerintem sok nem várható el.
-
balaaazs
senior tag
válasz
F_Peter #3145 üzenetére
Najó, akkor már teljesen elbizonytalanodtam
Melyik márka képvisel jó minőséget akkor ezekből?
Illetve egy technikai kérdés: most sokszor van, hogy bizonyos avi/mkv formátumú tartalmak esetében ki kell maxolnom a TV hangerejét és még úgy is hallom. De van amikor meg egyáltalán nincs ilyen baj, meg persze TV műsornál sem. Ez a kódolás miatt lehet? Ezeket megoldja egy soundbar?
-
Tommmysun
aktív tag
Az igen, de ha átváltod éjszakai módba, ott már nagyon nem kéne ... vagyis nekem ott már egyáltalán nem hallani, de normális esetben a Clear Voice funkciót használom TV-zés közben és ott is alig észlelhető (szól, tehát nem kapcsol ki teljesen, de fülelni kell, hogy mik azok a frekvenciák, amit a mélynyomó tesz hozzá). Viszont néha elfelejtetek visszaváltani "Movie" módról és fárasztónak én akkor sem mondanám, szóval a párbeszédek meg a híradók ott sem "dünnyögnek", csak ha van valami zene vagy hangeffekt, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Nem adják oda a Robotaxi nevet a Teslának
- OLED TV topic
- BIOS frissítés
- Memóriakártya topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EAFC 25
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest