Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mrlujoak

    veterán

    Sziasztok!

    2014 októbere óta használom maximális megelégedéssel a Vaio Fit 15E modellem (svf1532c1ew), amit a napokban ismét visszaállítottam a gyári, előretelepített Win 8.1-re.

    A legutóbbi nagy Win 10 frissítés sajnos nagyon nem tetszett neki - vagyis nekem - ugyanis a hangteljesítményét az új frissítés hazavágta.
    Ebben a modellben a két hagyományos hangszóró mellett egy, az aljában található "mélynyomó" is van, így a hangja az átlagnál jóval karakteresebb, erőteljesebb.

    ...aztán jött a frissítés, és a gyári hangszínszabályzónak pápá, ahogy a megszokott hangerőnek is max a fele volt kicsikarható.

    Távsegítség, driverek telepítgetése, cserebere sem oldotta meg a problémát, így egy hét próbálgatás után adatmentés, és gyári visszaállítás.
    Egy próbát megér alapon a 8.1-ről egyből mentem 10-re, és láss csodát, ismét jó volt a hang.
    ...aztán pár órával később ismét jelzett az update, hogy frissítés van. Igen, az a csomag, ami hazavágta.
    Ahogy most is. Ergo a gyakorlatilag szűz 10-es rendszerre érkezett frissítés megint elküldte pihenni a hangélményt. (így legalább kilőttem a user error faktort, ergo nem az általam valaha feltelepített valamilyen driver, vagy zeneapplikáció akadt össze a frissítéssel)

    Ezek után nem adok több esélyt, majd' egy éves win10 használat után visszatértem a gyári 8.1-re.

    A hibát hallva sajna a sonysupport is ezt tudta javasolni. Sebaj, most belaktam újra a gépet, és a tervezett RAM bővítésnek is nekiduráltam magam.

    10-es alatt érezhetően kevés volt a gyári 4GB, alvó módból a felébresztés, bejelentkezés, és a weblapok, alkalmazások közötti mozgás is rendkívül nyögvenyelős volt.

    A visszaállítás után komolyan meglepett a szűz 8.1 fürgesége is, de ha már elhatároztam, akkor megadtam neki a +4GB-ot.

    Ezzel nem kicsit hasít.

    Bocsi a hosszú írásért, de szükségét éreztem leírni, hátha másnak segít...

    Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel

Új hozzászólás Aktív témák