- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
Új hozzászólás Aktív témák
-
burikg
csendes tag
Udv Mindenkinek,
kiprobalnam az NHC-t - Notebook Hardware Control-, (http://www.pbus-167.com/), mert arra vagyok kivancsi hogy meddig lehet huzni biztonsagosan a VGN-FZ11M notit (Core 2 Duo 1,8 GHz, 2 GHz RAM); probalta-e mar valaki tulhuzni a gepet, s az is erdekelne novelhetem-e az akksiidot, mert per pillanat filmnezes eseten nem tobb mint 90-100 perc , kosz a valaszokat.
-
-
burikg
csendes tag
hello, tanacsot kerek
A VGN FZ11M notin szeretnek clean installt csinalni, a kovetkezo divereket lehet letolteni a sony supportrol:
Audio, Bluetooth, Camera, Chipset, Modem, Pointing, Video, WirelessLAN itt vannak install vagy setup fajlok
a tobbinel csak a zarojelben levo kiterjesztessel vannak faljok
Memory card, Network, SATA, SFEP, SonyImgF (.info, .cat, .inf, .sys, .dll, bat es .oem kiterjesztesu fajlok)
Az utility fajlok eseteben mindenhol van setup vagy install fajl. Elakadtam a telepitesnel mikor a Vista telepitest kovetoen a drivereket kezdtem installani, a chipset s a video otan a network drivert szerettem volna de nincs setup vagy install benne.
Koszonom a segitseget -
burikg
csendes tag
Hello, nem igazan edemes vitatkozni hogy Pro vagy mezei usernek van a gep, s arrol sem hogy Japanban vagy Kinaban szereltek, pl az ASUS is rak ossze profi notikat (ASUS G2S . [link] itt lathato hogy az angliai Sony mit nevez professionalnak. Az en FZ11M notimnak sem valami massziv a DVD talcaja , vigyazok is ra. Ami tetszik az hogy minosegi anyagokbol all, nem mozog az aksi, nem melegszik, szep a kijelzo. Erdekelne hogy milyen sorrendben kell telepteni ra a drivereket mert, egy rakas szoft haszontalan rajta s egy "clean installt" szeretnek. Udv
-
burikg
csendes tag
Hello, a mult heten lattam Romaniaban, Bukarestben SONY VAIO notikat 3999RON aron (VGN-FZ11M) es 5999RON aron (VGN-FZ11Z) angol Vistaval, angol klaviaturaval, sajnos a szitazott a billentyuzet s nem gravirozott . az M-es eleg barati ar durvan 1200 EUR -ert. [link] sajnos akkor oda szol a gari s csak egy ev .
Kozelebb van Becs, de az ottani arakat nem ismerem. -
burikg
csendes tag
Hello, tobb ceg (vlr-computer, smartandmobile, acomp, sonystyle) forgalmaz Mo-n SONY VAIO gepeket, de erdekes modon Mo nem szerepel a SONY Europai listajan. Miert nem szerepel a Sony hivatalos oldalan a VAIO? [link] errol beszelek.
-
burikg
csendes tag
Hello,
most nezegetem a GPU leirast, 831 Mb VRAM-ot ir max, de nem vilagos mennyi a dedikalt ebbol, egyes SONY modeleknel 128MB, van hol 256 MB pl: FZ11L, a dedikalt VRAM; a mellekelt link infot ad errol a GPU-rol [link] , a netrol gyujtott infok alapjan 64 Mb DDR3 VRAM ul benne , a HALO2 1028x768 felbontasban, kozepes beallitasokkal siman fut - nekem tokeletesen megfelel. -
burikg
csendes tag
Udv, sorry a magyar karakterek hianya miatt.
Tegnap letoroltem nehany junkware-t (Skype, Google, Picassa, MS Office 2007 trial, stb...) s Recovey DVD-t irtam (1 Utilities Recovery, 1/2&2/2 System Recovery = 3 DVD-R lemez 4,7 GB), az egesz folyamat nem tobb mint 1,5 ora. Van a Sonynak egy Sony Recovery Utility (SRU) csomagja eloretelepitve a gepre s azzal lehet formatalni, particionalni s biztonsagi mentest kesziteni az adatokrol.
A System Recovery soran sajnos minden vackot ujratelepit s bar az Adobe Acrobat 8, az Adpbe Elements 3 hasznos a tobbi szemet (Google Earth s a tobbi). Ma este a SRU-val atalitom a particiokat s megprobalom visszanyerni a rejtett 20 Gb particiot, elotte viszont megnezem nem-e jelenti ez a garancia elveszteset .
Sajnos a VGN-FZ11L Blue-ray meghajtoval, 200 Gb HDD, T7300 proci durvan 50%-al dragabb , annyit nem er meg, inkabb veszek a kulso HDD-t, ki milyet hasznal? engem egy USB-s valozat erdekelne.
SONY VGN-FZ11M: Intel Centrino Duo, Mobile Intel PM 965 Express Chipset (Santa Rosa), Intel Core 2 Duo T7100 1,8 GHz, DDR2 SDRAM 2Gb 667 MHz, 120 Gb HDD 5400 rpm, WXGA LCD X-Black 15,4'', NVidia Geforce 8400M GT -
burikg
csendes tag
Hello, a mult heten vettem egy VGN-FZ11M notit, [link] , kaphato az alabbi helyen:
[link], csak 799 font.
Pro: korrekt csomagolas, esztetikus kulso, eles es szep szineket mutato X-Black LCD, jobb s bal kezre eso USB, halk, eleg konnyu (2,7 kg), jol lathato allapotjelzo ikonok, kezreeso WIFI & Bluetooth kapcsolo, eddigi leggyorsabb gepem a Vista ellenere, Vista Home Premium
Con: rejtett particion a Vista, a driverek, s egyebb inkabb haszontalan szoftok (Picassa, Gogle Earth, Skype, Adobe Acrobat, Elements, Premiere), nincs driver az XP-hez, a feltelepitett szoftok bekapcsolast koveto muveletek soran meg kb. 22 GB ettek meg a HD tarhelybol , recovery DVD-t kell irni a rendszer felallast kovetoen ASAP
Ma minden foloslegest letorlok, csak a Vista, a driverek, s a Sony szoftok maradnak s megnezem mit lehet tenni a rejtett particioval - a Partition Magic melyik verziojaval lehet a rejtett particiot felszamolni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 5570 ( XPS 9520 ) 4K+ Touch/12800H 14C/32G/1T G4/Quadro RTX/IR/FPR
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo V330 15.6" FHD / Magyar bill. / i5 8250U / 8GB DDR4 / 256GB M2 SSD / Windows 11
- Lenovo ThinkPad T430 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I WIN10
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M3 Pro 11CPU/14GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Macbook Pro 14" M1 Pro 8C CPU/14C GPU/16GB/512GB Silver DE
- HP USB-C dock G5 L61609-001