- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Mini PC
- iPad topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
gingida
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom,hogy jo helyre irok-e?De segitséget szeretnék kérni!
Van nekem egy SMC 802.11g usb wifim.sajnos az eredeti telepitöm eltünt.
Ha valaki tudna nekem ebben segiteni,hogy honnan tudom letölteni, jo lenne Magyar nyelvü.
Nagyon megköszöném! -
gingida
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom,hogy jo helyre irok-e?De segitséget szeretnék kérni!
Van nekem egy SMC 802.11g usb wifim.sajnos az eredeti telepitöm eltünt.
Ha valaki tudna nekem ebben segiteni,hogy honnan tudom letölteni, jo lenne Magyar nyelvü.
Nagyon megköszöném! -
Sentinel80
aktív tag
Nekem a következő a gondom:
A remote management-et szeretném használni, de nem tudom..
Sok verzió nincs, beállítottam és engedélyeztem a remote managemetet a 8080 portra.
A gond a következő: 2 verzió van ugye a router távoli elérésének: vagy DDNS el vagy ugye kitaláljuk a WAN címet.
A böngésző címsorába szépen meg is adom a WAN címet, de akár használhatom a DDNS t is, de a végeredmény ugyanaz, semmit nem képes megjeleníteni, kicsit vár keresgél a böngésző, és semmi. Probáltam ugye a
http://ip:8080 formában is, de semmi.
LAN-ból nem menne egyáltalán? kiprobáltam távolról is, de ugyanez a végeredmény: semmi.
Ez a probléma a szolgáltató felöl jönne?
-
boborjan01
csendes tag
-
allvanyka
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy SMC 7004VBR routerem, volt egy TVNet internet szolgáltatóm.Most szolgáltatót váltottam, lett T-online. Át állítottam a routerben az internet bejelentkezési azonosítót ill. a jelszót de nem kapcsolódik a netre./ két gép van a routerre kötve/A segítséget előre is köszi!
allvanyka -
Sukike
csendes tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni a routher tűzfalának beállításával kapcsolatban. Az ip címmel az smc network-ot elérem, de a jelszót nem tudom. Gőzöm sincs, hogy amikor vettem a routher a papírjai között volt- e ilyen. Most szeretnék a beállításon változtatni, de nem tudom hogyan kell.
-
TESCO-Zsömle
titán
Hi everyone!
Nekem az a problémám, hogy nem lehet bekapcsolni se a tűzfalat (firewall) se a vezetéknélküli hálózat kódolását (Wireless Encription).
Akármit állítok, mindent elment, minden működik, de ha ezt a kettőt állítom, akkor az explorer kidobja azt a bizonyos "Az Internet Explorer nem tudja megjeleníteni a weblapot" oldalt...Help needed, ugyanis vezetéknélküli ki lett kapcsolva, mert lopták a netet, anélkül meg nincs net a másik gépen...
-
user12
őstag
Már sokadik példa az SMC gyermeke ellen
-
Mirelit
csendes tag
[Szerkesztve] -
Mirelit
csendes tag
Visszaviszed ada ahol vetted,és kicserélteted, ......de nem erre a típusra!!!
(Ha van garid)
Ok ,okozat a SMC VBR14 G router problémák topikban, ez az SMC költséghatékony userszivatós típusa . -
_cirmos_
őstag
sziasztok!
van egy smc barricade vbr14-g2 routerem, és az a gond, hogy ha 2-nél több wifi kliensem van, akkor eldobálja őket, pedig a jelerősség kiváló? hogy tudnám ezt megszüntetni? van valakinek ötlete? -
petya_vagyok
csendes tag
Hi Mindenki!
Nekem egy specko (vagy sem) problémám lenne. Van egy SMC BarricadeWBR14T-G routerem és az a gondom, hogy olykor bizonyos web oldalakat nem tudok betölteni és a routerrel van a gond, mert ha lekapcsolom a hálozatról, akkor minden szupi.
És a másik, hogy próbáltam portokat nyitni, de nem iagzán sikerült, mert van, hogy nem nyitotta meg és van, hogy nyitva hagyta, miközben lezártam. (a www.grc.com oldalon teszteltem a portokat). Nagyon kínos a dolog. Valahogy rosszúl állítom be, vagy mittomén... valaki tudna nékem segíteni? -
cser
csendes tag
Helo mindenkinek!! Kezdo vok de lenne egy problemam...
Vettem egy routert hogy a gepekk meglegyenek osztva a net-tel.De sajnos minden megy rendesen kiveve a diablo2 mert miden palya utan ledob 5 percre a b.net es nem tom megcsinalni..
Meg Plase waitol a kariknal amikor be akarok lepni es nincs csetem se ott ahova tudok irni..
Mondtak nekem hogy a 6112 es a 4000-es portot kell beallitani megtettem de ugyse jo
Routerem markaja: SMCWBR14-G
Biztos a routeren kell valamit beallitani mer haveromeknal is van router es nala jo a diablo
PLZ HELP ME!!! -
Bélféreg
csendes tag
Sziasztok! Chello internetkapcsolatot szeretnék megosztani 2 gép között (egy PC Win ME oprendszerrel, ill. egy laptop XP-vel). Előrebocsátom, hogy elég lámer vagyok a témához, szóval bocs, ha hülyeséget írok.
Szóval: a kábeleket megfelelően összeraktam, a routeren (SMC 7004 VBR) azonban csak az egyik LAN világít a 4-ből, pedig 2-t dugtam be. (Szerintem a routernek nincs hibája, mert amikor DSL kapcsolatot osztottam meg ugyanezzel a routerrel, akkor minden hibátlanul működött, mindkét led világított.) A nem világító led az, amelyiket a PC-vel kötöttem össze. Nem is látja a routert, ha a böngészőbe beírom, h. http://192.168.2.1, nem jelenik meg semmi. Ezzel szemben ha a laptopon írom be ugyanezt, működik. A PC-n mindezek ellenére gond nélkül megy a net, a laptopon nem. A DCHP engedélyezve van mindkét gépen. Ha a PC-n elindítom a routerrel kapott CD-n levő beállítóprogramot, ezt a hibaüzenetet kapom: ''Adapter gateway IP adress does not match Barricade IP adress.''
Esetleg a kábelekkel lehet valami? Láttam, hogy fentebb volt róla szó, hogy nem mindegy, h. milyen kábel, csak sajna nekem gőzöm sincs arról, mi a különbség cross- meg a patchkábel között. A modemet a routerrel az a kábel köti össze, amit a modemhez kaptunk, a routert a gépekkel pedig a routerhez kapott kábelek.
Mi lehet a hiba? Légyszi, segítsetek! -
Vagyok
senior tag
Tapasztalataim az SMC BR14UP routerrel kapcsolatban:
- másodszor cserélem, mert a printszerver része meghal, nem vagy csak össze-visszasságokat nyomtat.
Nagyon sokat szenvedek vele, ezért senkinek nem javaslom megvételre. -
Vagyok
senior tag
SIKER! Hurrá
Routert újra resetlem aztán újra telepítettem és most jó. Ki érti? Eddig is így csináltam és már korábban is volt reset. Na mindegy jó és ez a lényeg.
KÖSZI mindenkinek a segítséget (főleg a reset tippet.
-
Vagyok
senior tag
Hát igen ez szinte ua, de azért nagyon köszi. A reset-en túl vagyok.
Egyéb ötleteket továbbra is várom. -
Waterman
aktív tag
Bocs,gyorsabban írtam mint olvastam.Ha az elsőre adott link nemoldja meg akkor passzz.De én is nagyjából ugyanazt linkeltem.(Kiábrándultam az SMC-ből,Tegnap délutántól használom ezt a DrayTeket,tökéletes,3 év gari,nem melegszik mint az SMC,persze drágább is,de a nyugalom sokat ér.)
-
Waterman
aktív tag
Hogy neked milyen mázlid van.Bekrepált az SMC-m,(ami nem volt printerportos)de tegnap jött meg a DrayTek- 2104p-m ami printerportos,simán sikerült beüzemelnem a nyomit.Adok egy linket,szerintem az SMC-t is így(hasonlóan)kell munkára bírnod.
Bővebben: link -
iwu
addikt
Bővebben: link
a guide a 46. oldalon ír advanced beállítást a portra, az megvan?
ÜdW! -
Vagyok
senior tag
HELP!
Elég sürgős lenne!
Nem műkszik és rágják a fülem.
Valaki, köszi. -
Vagyok
senior tag
Illetve valakinek van egyéb tapasztalata printer szerver belövésében.
-
Vagyok
senior tag
Waterman!
Jó neked. A beüzemelés nekem is sikerült, de a printer szerver része nem műkszik. Hogyan állítottad be, mert a leírás alapján nem tudom megcsinálni. Azt írja a leírés, hogy telepítsd a nyomtatót. ja, de mivel az a routerbe van csatlakoztatva ezért azt nem látja a win. Mit tegyek, hogy telepítsem?
[Szerkesztve] -
hordanee
csendes tag
Hali!
Nekem is ilyen routerem van, és faszán műkszik is, csak az az egy probléma van vele, hogy időnként újraindul. A diagnosztikai képernyőn pedig úgy néz ki mintha ki-be kapcsolna (0 sec after Power on, 1 sec after power on, stb, aztán fél perc után felépíti újra az internet kapcsolatot, és csatlakoztatja a gépeket). Valaki talizott már ilyesmivel? Valami ötlet?
Thx -
Cyberslider
őstag
Thx..
Hat sikerult vegulis,legyalultam mindent,lan kartya uninstall,miegymas,es most megy. Kopp-kopp.. Kiraly! Belottem a dc++-it is.
Valaki ismeri ezt a vezeteknelkuli routert? Van egy usb adapter is laptopba,de a foldszinten (-1 emelet) haz masik vegen nagyon rossz a jelszint (1mbitet ir ki) es a net nem megy
Ugy lattam nem leveheto ennek az antennaja. Nincs valami trukk,amivel meg lehet novelni a teljesitmenyt? Titkositas ki van kapcsolva.
...Vagy mindenkepp vmi kulso antenna kell?
Masik:
Miert van az,hogyha atteszem dinamikus IP-rol fixre, persze tartomanyon belul,sot ugyanarra,a subnet mask szokasos,atjaro a router,mindent hagyok ugy,es NEMMEGY a net.
Ahogy atteszem dinamikusra,elindul.
Na ez mitol van,mit kellene fixnel meg beallitani??
[Szerkesztve] -
balco
aktív tag
válasz
Cyberslider #114 üzenetére
egyesek hatarozott meglatasa, hogy az egyes ujabb routereknel tok mindegy hogy patch, vagy crosslink! Eszreveszi a kulonbseget es tudja kezelni!
a geprol szedj le minden PPPoE beallitast, segedprogit stb! lanon keresztulire allitsd a netet! -
Cyberslider
őstag
Lehet,hogy a megmaradt wan miniport (pppoe) kapcsolat zavar be?
Fuggetlenul attol,hogy nem hasznalom? Na proba. Ugylatom mindenki alszik. Majd megoldom..... -
Cyberslider
őstag
Fejlemény: bedugtam a nagygépbe az usb-s wireless adaptert,tesztelve,hogy a wlan része muxik-e,és most megy a net.
Hmm.. Szóval most vagy a kábel rossz,vagy a lankártya lenne inkompatibilis? Rossz nem lehet,mert a dlink adsl modemmel megy.
Most nemtudom,hogy ennél van megkötés,hogy crosslink,v. patch, avagy nincs?? Jó lenne ezt már végre tisztázni. Mert perpill. fogalmam sincs,hogy a két kábel (modem-router / router-gép) közül megyik patch,meg melyik cross
Jelenleg a modemhez adott kábellel van összekötve a modem+ a router. A hálókariba meg az a kábel megy,amit adtak a routerhez.
Szal összegezve:
dlink adsl modem
smc 7004VWBR wireless router
realtek hálókari
Winxp prof SP2
két szép kábel
1 db usb wireless adapter -
Cyberslider
őstag
Hi
Nekem van egy SMC 7004VWBR routerem (wireless)
Sajnos nem tudom beloni rendesen,nem meglepo modon.
A nagygephez sima lan kabellel akarom csatlakoztatni,ami sikerul is,latja a konfig feluletet, dhcp,automatikus minden,megy szuperul.
Varazslot beallitottam,majd volt net,de figyelem: CSAK AZ ORIGO.HU jott le! (axelero adsl a net)
Aztan resetelgettem,meg restartolgattam,stb, es mukodott minden. Aztan semmi,majd origo.
Most epp semmi nem megy!Visszadugtam az adsl modemet.
A gond,hogy probaltam felcserelni a kabeleket,laptopon belepni wlannal (halokartya tehat OK) mert ott ment, latta a routert,de net UGYENUGY nem volt.
Itt adslnel szukseges a MAC address klonozasa? Mert azt meg nem tettem meg,mindjart teszek 1 probat.
Allitottam az MTU-t is osszevissza,reset ide,reset oda,stb, semmi. Ez a csak origo dolog erdekes. Mitol lehet? Es most meg semmi?
A logban latszik,hogy csatlakozik a router,mert kiirja,hogy connected, IP, DNS oke.. Szal elvileg a neten van. De a net mar nem jon el egyik gepig se
HELP! -
Cs@by
csendes tag
Kikapcsolt firewallal állandoan blokkol valamit... Unrecognized attempt blocked from.. to ..
Ez lehet beállitási hiba (belassult töle a net)...vagy gyári hibás ez a router?Haverom ugyan ilyet vett (smc7004vbr) ...neki nincs külsö ip-je...simán megy -
Cs@by
csendes tag
Bekötöttem az smc routeremet .... be is állitottam...de az a gond vele,h nagyon belassult töle a net... mi lehet ennek az oka? Ezelött egy hálozatban voltam több emberrel..most rendeltem a szolgáltatotol külsö IP-t...nemtudom,h a windozban még most is automatikusra tegyem az IP-t vagy manuálisan állitsam ba (ha igen akkor a router ip-jét ?) és a routeren dinamicra vagy staticra tegyem az IP-t?...A tüzfal nincs bekapcsolva... Volt már valaki más is ilyen szituban?Köszi!
-
useless
aktív tag
Hali!
Sikerült nekem is szert tennem egy ilyen routerre és az a problémám, hogy a .com-os oldalak nem jönnek be meg egy-két egyéb oldal sem....
A konfigurálása teljesen jó.
Tudna nekem segíteni valaki??? -
misi77
csendes tag
SMC2408WBR = Jó!
Nekem kb 1 hónapja megy az alábbiakkal egyetemben:
18-as firmware (NEM ÁRT), 1 külső 16dbm gagyijagi antenna
a szomszédban 1 canyon 518as usb kütyü ált. 90%os jelszinttel
a kert végében másik szomszéd szintén jagival+Relink wlan kártya( 6000.- )
itthon 2gép mindkettő utp-vel hogy azért mégis 100mega legyen a kettő közt!
SSID rejtve, wpa-spk, MAC szűrés, és még egy jó kis külsőIP-s logszerver is
fut a munkahelyemen, símán visszakeresek bármit 10 napra visszamenőleg.
nekem bejött, bár 7004vwbr-t akartam venni, de nem bántam meg hogy ez lett
belőle!
Ja és jan.5-én vettem 8.-óta kikapcs nélkül megy!!!!!!!!! (na jó az axeleto néha elment így nem volt rajta forgalom...)
AJÁNLOM!!! -
gerlaip
addikt
Az én problémám:
Edimax router, két gépre megy adsl. Hogy kell beállítani?
IP címek, XP beállítások? -
bjani
csendes tag
SMC 2804WBR Mi a véleményetek erröl a ruterröl
-
joe69
senior tag
ahogy varhato volt a router szar volt, adtak egy ujat.
mindjart kiprobalom hogy mukodik e rendesen az uj darab -
kuki
tag
válasz
Winetoo001 #101 üzenetére
akor lehet hogy ezt routert el fogom rövid ödön belül felejteni.
köszi szépen.
Aktív témák
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest