- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fotós kérdések órája
- eGPU tapasztalatok
-
PROHARDVER!
►►►ÖSSZEFOGLALÓ◄◄◄
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordMaxtor
csendes tag
Hello!
Nekem lenne egy olyan gondom hogy 2 hétig nem használtam a kártyát, utoljára ment, mentettem rá a filmeket(64GB Class10 SDXC) ,majd ma berakom a laptopba semmi.... Tabba melegszik mint a pics*, telóba szintúgy....
Tipp hogy mi baja, illetve hogy mitől???
-
Mercutio_
félisten
-
Peti78
őstag
Hali, mi a kulonbség a class 4 és class 10 micro ssd között?
-
lucaildy
csendes tag
Sziasztok!
Segitség meghalt a SanDisk M2 MS micro 2G memoriakártyám.
2 éve használom SE W508 teloban eddig nem volt gond vele.
Kikapcsoltam a telom és ma amikor ujra bekapcsoltam ezt irta megjegyzés: a memoriakártya teljes tartalma elvész. Mindenképpen formázza? NEM választom.
Bemegyek a fájlkezelöbe/memoriakártya és ezt irja: a memoriakártya nincs behelyezve!
Kikapcs. mkártya ki, mk. be bekapcs és ugyanezeket irja ki mindig :@.
Átraktam a mk. a másik SE W300 telomba itt csak azt irja ki: a memoriakártya nincs behelyezve! Itt a formázást nem kérdezi.
Van 1 másik Sony M2 MS micro 256 mb memoriakártyám ez mind2ben tökéletesen müködik. Ezért gondolom, h a mk a rossz és nem a telo.
Most akkor a mk teljes tartalma elveszett vagy van esély a javitásra?
Tudja valaki mit lehet/kell tenni ilyenkor?
Potolhatatlan pár cucc van rajta ezért a para. :'(
Köszi. :-) -
sunny84
senior tag
Üdvözletem
, lenne egy problémám ami égetően fontos , tehát a memóriakártyámat egyik napról a másikra a telom elfelejtette nem is ismeri fel , amúgy 2gb os kingston micro sd egy másik nokiában próbálom ott tölt tölt hogy galéria megnyitása de semmi nem lesz belőle , de ha viszont a kamerára megyek formázatlannak ismeri be és le akarja formázni , de nem szeretném formázni mert én hülye nem mentettem le a videókat és a képeket róla ( családi marha fontos dolgok is vannak köztük ) . tegnap este még simán jó volt , ma meg eltűnt a téma és a csengőhang is gyári lett itt tűnt fel hogy benne a kártya és ezt csinálja ... erről valahogy le lehet menteni az adatokat vagy telefonos boltban vagy máshol ? ha formázom akkor lehet jó lenne de viszont akkor minden veszik és nem tudom visszaállítani vagy még is mert vinyón ha veszik valami akkor a rekuva vagy ilyesmi nevű progi vissza állítja ... asztali pc-n is - kártya olvasóval is próbáltam és semmi nem ismeri be , több telon is samsung galaxy stbin is próbáltam de mintha benne sem lenne :s .. adjatok valami tanácsot előre is köszi
-
whiskeys
őstag
Samsung 4GB SD micro (Class4) (MB-MS4GBA/EU) memória kártya adapterrel
Csatoló felület: MicroSDHC, Kapacitás: 4,00 GB, Sebességosztály: Class 4ezzel lehetne normálisan rootolt telón müködtetni a telefont normális sebességgel? ugy gondoltam hogy ezen lenne a másodlagos rendszer, vagy inkább class 6-8-10 lenne jobb?
-
Ba.G
aktív tag
Az A4csapatos garilevélen 12 hó van, a Samu honlapján 36. Lehet, hogy időközben változott? A csomagoláson hivatalos Artisjusos "bólogató zsiráf", Samsung Electronics Magyar Zrt. nagykertől való. Most, hogy nézem az újabb kártyákat, van, amire 120(!) hó garit adnak.
Felhívtam a központi üfsz-t elmesélve a sztorit. Teljesen korrektek voltak, egy óbudai szervizbe irányítottak. Ott be is fogadta volna a csaj a reklamációt, cserére jogosító utalványt adva, de nem találtam hirtelen az adapterkártyát (mint utóbb kiderült: nálam volt, a kamerában), a Transcendet meg nem fogadta el, mondván, hogy volt már ezzel probléma, neki kellett Samsungot venni 200 Ft-ért. Egy hét múlva, múlt pénteken beestem zárás előtt a komplett göngyöleggel (mint korábban), amin még a bliszter-buborék is csak az egyik élén van kivágva, de pechemre egy másik csaj volt, aki a vásárlás helyére irányított. Velük még nem vettem fel a kapcsolatot. Ennyi a történet dióhéjban.
(Tehát a Samunak van egy megelőgezett piros pontja, de nem szeretném elkiabálni...)
-
Ba.G
aktív tag
Kösz, ez nem tűnik rossz ötletnek.
Azt leszámítva, hogy ezek nálunk XD-sek (és nincs megfelelő adapterkártyám, de asszem létezik), de a kamkorderben megpróbálhatom, végül is az volt az eredeti szándék, hogy végszükség esetén abban is használhassam a saját adapterkártyával, egyébként a cl10 voltaképpen ellenjavallt a telefonban. (Nem lehetetlen, hogy ezt nem tűrte, pedig formázás nélkül használtam is itt is, alkalmilag ott is.) Este kipróbálom aztán referálok.
-
Ba.G
aktív tag
válasz
babosmiki #233 üzenetére
Nekem is egy ilyen Cl10-es Samum krepált be, de ahogy nézem, 36 hó gari van rá. Olyan régi meg csak nem lehet, mert akkor még horror ára volt, ha létezett ilyen egyáltalán. (Az enyém 2 éves sincsen, akkor volt 12e a legolcsóbb helyen.) Most nézem a garancia-érvényesítési lehetőségeket, mert nálam is ugyanez a helyzet: a telefonok ugyan látják, formázni szeretnék, de nem tudják, kártyaolvasó még csak nem is látja. Van valakinek esetleg valami gyógymódja garizás előtt? Kérdés persze, az sikerül-e: meglátjuk, a Samu jó pontot szerez-e, ha minden kötél szakad.
-
babosmiki
addikt
Sziasztok!
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy van egy Samsung 32 Gb-os Micro sd-m de sajna egyszercsak azt vettem észre, hogy nem látja semmi sem, nem olvasható sem PC-vel sem mobillal.
Gari már nincs. ..
Hogyan tudnám leszedni az adatokat.?
Köszi! -
Jano_023
őstag
válasz
quailstorm #230 üzenetére
Szia, Két megoldás van.
1. Magyarországon
2. Külföld -
quailstorm
nagyúr
Üdv!
Kérdésem lenne. Venni szeretnék microSD-t, de csak class10 és maximális minőség jöhet szóba, ugyanis operációs rendszer fog róla futni. Amit kinéztem: [link] ami kéne, csak az artisjus megdrágítja...: [link]
Kérdésem, hogy van-e valami kerülőút, ahol megbízható, évegik megfelelő, eredeti, gyors kártyát lehet venni, ennél olcsóbban? Interstore nem játszik, mert vagy class2-est küldenek, vagy semmit. -
SáRkÁnY222
csendes tag
válasz
Jano_023 #228 üzenetére
heló
én nem csináltam semitse vele nem tedtem kódot.Csak anyit vetem észre hogy nem csatlakozik a telóhoz.
Az én telómon nem kér kódot meg semit csak nincsen bene a mamóriaártya tartalma a telefonban.de nem tudom hogy az apámén miért kér kódot.Nem is tudom mi lehet a kód mert nem is csináltam ojat hogy lezártam volna a memóriakártyát. -
Jano_023
őstag
válasz
SáRkÁnY222 #227 üzenetére
Szia, nem tettél fel valami programot ami rejtette, kódolta volna a személyes mappákat?
-
SáRkÁnY222
csendes tag
Sziasztok!
Nekem segítség kéne.2 hétel ezelőt vetem egy ZTE Blade III -at és minden jól ment.majd egyszer feltöltötem és mikor bekapcsoltam nem találtam bene a zenéket és a képeket amik a memóriakártyámon van.Azt írta :Csatlakoztasa a microSDt(I)pedig bene volt.Majd átetem az apám telójába ot pedig valami kódot kért.Ezt nem értem.
LÉGYSZI SEGITSEN VALAKI!
Előre is köszönöm!! -
Marcika80
tag
Azt megnéztem, az nem is látja a kártyát magát, de kezdem feladni, kíváncsi voltam mindig is, hogy mi van benne.....
. De elötte még lehet elküldöm valakinek. ha gondolod adok terminál távoli hozzáférést az ubuntum hoz és pötyögtethetsz ha van kedved birizgálni az sd kártyát. még a deszktop mód is megoldható!
-
Marcika80
tag
De, de annak nem 32mb-nak kéne lennie, hanem 32gb-nak. de hogy hova tünt a többi?!
a parancsra ezt írta ki
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdb1 * 512 15630335 7814912 b W95 FAT32Disk /dev/sdc: 32 MB, 32096256 bytes
1 heads, 62 sectors/track, 1011 cylinders, total 62688 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x00000000 -
-
sonar
addikt
válasz
Marcika80 #219 üzenetére
Ubuntu -> DiskUtility-vel meg tudnád nézni és postolni a print screent?
Illetve még egy linuxos dolog. Terminálba ird be, hogy dmesg, kártya csatlakoztatás előtt és után, a különbséget meg illeszd be ide kérlek.
Illetve amit még tapasztaltam mostanában, hogy van amikor kell várni csatlakoztatás után 2-3 percet és helyreáll a dolog (igaz eddig csak egyszer jött be, de hátha) -
Marcika80
tag
válasz
Jano_023 #218 üzenetére
A windowsos lemezkezelő nem engedi, a választható lehetőségek közül az szürke. nem tudok rá klikkelni,
De szerintem ez a kártya meghalt, 32mbnál többet nem lát. És már a telefonom se tudja formázni mint eddig.
ötletem nincs, úgyhogy nem tudom mit csináljak vele. de sandisk kártyát többet nem veszek, nagyon gagyi.
a patrition magic szintén nem látja, cmdés formázás nem megy, elösszőr fájlrendszert nem lehet felismerni, fájlrendszer típusa raw, ennyit ír ki.
HA van még ötlete valakinek szívesen fogadom, de valszeg az lesz hogy majd veszek egy másikat, no de milyet? sandisket ne vegyetek. -
Jano_023
őstag
válasz
Marcika80 #213 üzenetére
Ha nem jó a mérete akkor így próbáld meg formázni.
-
Marcika80
tag
Sziasztok! Kéne egy kis s.o.s segítség. van egy vagy csak volt.. 32gbos mikro sandisc sd kártyám, az utolsó formázás nem sikerült. "telefonon formáztam". és most csak 32mb-ot lát a 32gigabyteból. Van e rá valamiféle gyógymód hogy újra tudjam éleszteni a kártyát? A laptopban van kártya olvasó, linux windows megoldható. A terminálos pötyögtetéstől sem riadok már vissza!
A válaszokat előer is köszönöm
Marci. -
kissbeky
csendes tag
Sziasztok!
ZTE Grand X IN telefonom van és november óta minden rendben működött rajta. Kb egy hónapja viszont a memóriakártyámra csak néha sikerült letölteni képeket,zenéket pl egy e-mailből, de ami a legzavaróbb, hogy a fényképeket nem menti el..egy ideig benne van a mappába aztán eltűnik. Próbálkoztam hogy másik fényképező alkalmazást töltök le rá, de egy idő után az is ugyanezt csinálta.
Mit tudok tenni vele?Egyszerűbb ha beviszem szervizbe vagy van valami egyszerű megoldás rá? -
martin555
aktív tag
sziasztok, vadizsír SAMSUNG class 10-es 32 gigás micro SD karim olyan gondom van vele, hogy tökjó mindenbe, számítógép, telefon, de azér csengettem a SKY-nál ki ennyit hogy CLASS 10-es legyen hogy tökgyors legyen a kis HD kamerámban , ami leírása szerint viszi a 32 gigás karit, de ezzel a samuval nem műx.
valami ár egyeztetéssel elcserélném bármi más márkára hátha mással , kingston stb menne a kis HD kamerám. Pécs esetleg Veszprém környékén személyes tali is lehetne.. 100% error mentes zsiruj kari.
-
Jano_023
őstag
válasz
Alchemian #207 üzenetére
Szia, ez nem kártya hanem telefon hiba. Ha egy teljesen más kártyával ugyan ezt csinálja egy hasonló telefon akkor ez szerintem vagy típushiba vagy szoftveres a gond. Itt kérdezd meg a telefon forumban.
Troy.: Minden kártyának van egy bizonyos életartama, írás-olvasás számával lehetne meghatározni ha jól tudom. De nem vagyok profi, keress rá googleben.
-
Alchemian
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung Galaxy ACE-m, és egy elég idegesítő gondom van vele:
Néha kiírja, hogy az SD kártyát eltávolították, vagy hogy nem észleli...
Emiatt a telefon csengőhangja, meg az értéesítési hang is visszaáll az alap, idegesítő zajra... Új a telefon, és havernak is ilyen telefonja van, tök ugyanezen problémával... Ha kiveszem, és visszarakom a kártyát, ideig óráig működik...
Kösz a segítséget előre is!
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Mit lehet tudni a micro sd-k élettartamáról?
-
Mottie
őstag
Nos, az Xperia T-nek sikerült megennie a 16 GB-s Sony SDHC kártyát 1 hét alatt. A Wildfire S-nek kellett hozzá másfél év. Nyilván megyek vissza garanciában cserélni a memóriakártyát, de szeretném tudni, hogy mi oka lehet az ilyen "kivégzésnek".
1. Telefon működik
2. Egyszer csak kiírja, hogy "SD kártya váratlanul leválasztva"
3. A kártyát nem érzékeli se újraindítás, se ki-be helyezés után
4. Másik kártyát egyből érzékeli.
5. Kártyát se számítógép, se más kártya nem látja.2 héten belül ez a második kártya amivel ez történik, jó lenne kiküszöbölni.
(Akár ötlet, hogy hol találok segítséget is jól jöhet.)
-
tamas97
csendes tag
Sziasztok!
Nekem az a problémám, hogy a fényképezőgépemben lévő fujifilm 2GB-os sd kártyám beolvasáskor egy memóriakártya hibát küld, a gép formázást ajánl fel. Nem tudom miért :S Valahogyan meg lehet menteni róla a képeket, videókat? És esetleg utána újra működésre bírni??
Előre is köszi
-
wikipil
csendes tag
Hello,
olyan problémám van, hogy a Samsung galaxy y 5360-as telómat szeretném összekötni a samsung kies programmal. A program nem ismeri fel a micro SD-t, sőt...Ha a telefon és a gép össze van kötve, még a telón is olyan üzenet látható: Helyezzen be memóriakártyát. (amikor ugye benne van...). Ahogy megszakítom az USB kapcsolatot, a telefon egyből felismeri a memóriakártyát. Valakinek valami ötlete? nagyon köszi
-
holden.c
csendes tag
Sziasztok!
Nekem az a problémám, hogy a telefonomban lévő micro sd kártya nem tudja megjeleníteni a számítógépről rámásolt képeimet. Próbáltam őket jpg., gif., és bmp. formátumban is rárakni, de úgy sem. Mi lehet a megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460P - i5-HQ I 12GB I 500GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest