Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Samsung Galaxy Tab S8 és Tab S8+ - méretvariációk egy témára
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
tbs
addikt
válasz
neduddki
üzenetére
Akkor.
Hal Clement, "Az Elveszett Rakéta" és "Csillagfény".
Többedszer olvastam őket, örök darabok, elviselhető fordításban. "EgyDélutános" könyvecskék; picik, vékonyak. Még abban a korban készültek, amikor az írók képesek voltak rizsa nélkül a történésre koncentrálni... (Ellenpéldák a mából: Richard Morgan, China Miéville, Banks, stb...
) Abban a korban készültek, amikor még naívan hittek az emberi technika hatalmában. Szóval ittott viccesen anakronisztikus (megdöbbentően kevés helyen!), a cselekmény egyszerű. Ami zseniális az a fizika/kémia, és a személyiségrajzok. Lévén a főszereplők embertől abszolút idegen lények, embertelen gravitációban. Antropomorfizmust csak nyomokban találni. Kerek(?) világok nem szájbarágós leírása. MINDEN kikövetkeztethető a könyvből: fizikailag korrekt. (Majdnem. De a szellemi élvezetet nem zavarja. Néha-néha számológépeztem, meg 4jegyű fvtábláztam miatta régebben.
)Szóval annál többet érnek, mint amennyi időt az elolvasásukra kell szánni. Hard SF alapművek.

Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS Zenbook 14 OLED i5-1340p 16gb ram 512gb ssd 3k oled pillekönnyű akksibajnok Garancia
- Macbook Air 2026 13" M5/32GB/512GB Éjfekete
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, 1 év garancia - 7200-6600 MBs - Eladó!
- 16GB DDR4 PC MEMORIA MODUL(4X4GB, 2X8GB) RAM / SZÁMLÁVAL, GARANCIÁVAL
- Szép Kis játékos HP,Core i7 10510u(8X4,9Ghz)MX 2/4GB DDR5 VGA,FullHD IPS,16-32GB RAM/256-512SSD
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 64GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue Karcmentes állapot 100% akku (93 ciklus)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG UltraGear 34GP63AP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) Abban a korban készültek, amikor még naívan hittek az emberi technika hatalmában. Szóval ittott viccesen anakronisztikus (megdöbbentően kevés helyen!), a cselekmény egyszerű. Ami zseniális az a fizika/kémia, és a személyiségrajzok. Lévén a főszereplők embertől abszolút idegen lények, embertelen gravitációban. Antropomorfizmust csak nyomokban találni. Kerek(?) világok nem szájbarágós leírása. MINDEN kikövetkeztethető a könyvből: fizikailag korrekt. (Majdnem. De a szellemi élvezetet nem zavarja. Néha-néha számológépeztem, meg 4jegyű fvtábláztam miatta régebben.
)